Bardzo dobra decyzja Ja bym do jesieni nie wytrzymała. Szmaragdy lepiej posadzić teraz, lepiej się ukorzenią, bo zimą wsadzone jesienią często przemarzają.
Ogród przepiękny
Kasieńko- Makowo zachwyca. Te dalsze plany widoczne na zdjęciu zapraszają na coś jeszcze. Chciałabym mieć ogród taki nie do końca czytelny, ale u mnie wszystko jak na dłoni.
Roseum tez uwielbiam, za kolor i jego niezawodność. W każdym roku, jak kwitną rh, mam wrażenie że mam ich za mało. Chciałoby się by kwitł cały ogród. No , ale tak się nie da, bo gdzie miejsce na inne chciejstwa?
szmaragdy takie 170 - gdzie ja takie teraz znajdę ?Jesienią będą kopane z gruntu i nawet wiem gdzie ale teraz tam gdzie byłam to krzywolce straszne w cenach 80 zł za sztukę a potrzebne są 4, Kopane tej wielkości są po 35 -40 i ładne
Kasieńko zapewniam Cię, że to przede wszystkim kadrowanie sprawia, że Makowo wydaje się takie nie do końca czytelne. W rzeczywistości nie jest tajemnicze i też w tej części gdzie stoi paleciack wszytko jest jak na dłoni. Za 10 lat Twój ogród też będzie zupełnie inaczej wyglądał niż teraz i już nie będzie taki oczywisty bo rośliny stworzą naturalne przesłony. Bardzo dziękuję za tyle miłych słów
A Roseum w tej chwili to gwiazda Makowa mam 3 krzaki a chciałabym aby były wszędzie ...niestety tak jak mówisz każda roślina ma swoje 5 minut ale te 5 minut RE szczególnie mnie zachwycają