Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

makkasia 23:19, 27 maj 2016

Kacha123 napisał(a)
Makowo jak zwykle zachwyca! Czekam na te purpury z fioletem

Ja też czekam, choć ta zieleń z fioletem bardzo mi odpowiada
makkasia 23:27, 27 maj 2016

Sebek napisał(a)
Ale pięknie w Makowie! Jak jestem u Ciebie to zawsze czuję płynność wszystkich rabat - jedna wynika z drugiej i idealnie łączą się w całość [/quote.

Sebuś staram się aby tak było, dążę powoli do tego aby z tego miszmaszu stworzyć w miarę spójną przestrzeń ale to takie trudne kiedy nie ma porządnego żywopłotu, każdy płot inny, baa każde drzewo iglaste wysokie inne A przy okazji ma się dusze megakokochy
Nawet nie wiesz jak ucieszyły mnie Twoje słowa Bardzo Ci dziękuję za te nie bardzo
makkasia 23:28, 27 maj 2016

Dorota123 napisał(a)
Zachwycam się nieustannie.
Makowo dziękuje
makkasia 23:30, 27 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Lubię te delikatność ogrodu po szał stwie tulipanowym. Spokój orzed szaleństwem rożanym u Ciebie

Ja tez lubię to uspokojenie po barwach tulipanowych Na szleństwo rózane w tym roku baaardzo liczę
makkasia 00:12, 28 maj 2016

dobranoc uwielbiam go więc będzie wklejany aż ...przekwitnie
Piękny Roseum Elegans
mirkaka 06:58, 28 maj 2016

makkasia napisał(a)
W tym roku na różance będą rozplenice i stipy. Myślę o dosadzeniu szałwii i jarzmianek acha i dosadziłam jezówki te zwykłe i vintage vine - mam nadzieję na busz Jesienią pożegnamy się z brzuchatą tują, która rośnie pomiędzy trzmielinami na pniu. W lukę posadze szmaragdy no i będzie miejsce na małe różane co nieco

Bardzo dobra decyzja Ja bym do jesieni nie wytrzymała. Szmaragdy lepiej posadzić teraz, lepiej się ukorzenią, bo zimą wsadzone jesienią często przemarzają.
Ogród przepiękny
Kasik 07:17, 28 maj 2016

Kasieńko- Makowo zachwyca. Te dalsze plany widoczne na zdjęciu zapraszają na coś jeszcze. Chciałabym mieć ogród taki nie do końca czytelny, ale u mnie wszystko jak na dłoni.

Roseum tez uwielbiam, za kolor i jego niezawodność. W każdym roku, jak kwitną rh, mam wrażenie że mam ich za mało. Chciałoby się by kwitł cały ogród. No , ale tak się nie da, bo gdzie miejsce na inne chciejstwa?
makkasia 07:25, 28 maj 2016

mirkaka napisał(a)

Bardzo dobra decyzja Ja bym do jesieni nie wytrzymała. Szmaragdy lepiej posadzić teraz, lepiej się ukorzenią, bo zimą wsadzone jesienią często przemarzają.
Ogród przepiękny

szmaragdy takie 170 - gdzie ja takie teraz znajdę ?Jesienią będą kopane z gruntu i nawet wiem gdzie ale teraz tam gdzie byłam to krzywolce straszne w cenach 80 zł za sztukę a potrzebne są 4, Kopane tej wielkości są po 35 -40 i ładne
makkasia 07:42, 28 maj 2016

Kasik napisał(a)
Kasieńko- Makowo zachwyca. Te dalsze plany widoczne na zdjęciu zapraszają na coś jeszcze. Chciałabym mieć ogród taki nie do końca czytelny, ale u mnie wszystko jak na dłoni.

Roseum tez uwielbiam, za kolor i jego niezawodność. W każdym roku, jak kwitną rh, mam wrażenie że mam ich za mało. Chciałoby się by kwitł cały ogród. No , ale tak się nie da, bo gdzie miejsce na inne chciejstwa?

Kasieńko zapewniam Cię, że to przede wszystkim kadrowanie sprawia, że Makowo wydaje się takie nie do końca czytelne. W rzeczywistości nie jest tajemnicze i też w tej części gdzie stoi paleciack wszytko jest jak na dłoni. Za 10 lat Twój ogród też będzie zupełnie inaczej wyglądał niż teraz i już nie będzie taki oczywisty bo rośliny stworzą naturalne przesłony. Bardzo dziękuję za tyle miłych słów
A Roseum w tej chwili to gwiazda Makowa mam 3 krzaki a chciałabym aby były wszędzie ...niestety tak jak mówisz każda roślina ma swoje 5 minut ale te 5 minut RE szczególnie mnie zachwycają
Ewik 11:22, 28 maj 2016

Cudnie,cudniasto.róże już za chwilkę szałwie mam rożne ale caradonne pierwszy raz i już ją uwielbiam.