Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

Zana 21:55, 31 maj 2016

To zestawienie tojeści z wilczomleczem też mi się bardzo podoba. Teraz kiedy Pszczółka je zacytowała dostrzegłam je jakby na nowo świeżym okiem. Wcześniej musiało mi "zginąć" wśród innych Twoich pięknych zdjęć.
butterfly 21:55, 31 maj 2016

Uwielbiam ten moment jak czosnki tracą kolor - u mnie już wszystkie blade.
Nieustannie zachwycam się brzózką i kulkami pod nią i różanka mimo że na razie zielona to piękna
Margarete 16:56, 01 cze 2016

makkasia napisał(a)

Munstead wood to róża bardzo witalna w tamtym roku na wiosnę posadzona kwitła bez przerwy do przymrozków choć jednym kwiatkiem ale jednak Teraz zapączkowana jest - zresztą wszystkie róże całe w pąkach
Jeżówki VW na różankę przesadzałam tydzień temu ale już ładnie stoją Maja to jest nasza krówka i ogrodowa towarzyszka - łazi z mną jak pies

A ja moja MW ukatrupiłam...
Zamówiłam nową już....
Bedę mieć

Makowo cudne......soczysto-zielone i kolorowe zarazem...
Margarete 17:03, 01 cze 2016

makkasia napisał(a)
I takie tam
Moja niekwitnąca Genie i jej żaruwiaste liście - dlaczego one są takie limonkowe ? U Was nie są takie. Ale Genie rośnie i liście są wielkie bez chlorozy...

Ciesz sie że twoja Genie ma w ogóle jakies liście...moja też niekwitnąca a liscie ma jakies niewydazone, cos jej niedobrego dolega, ale co ???!!
Milka 17:27, 01 cze 2016

makkasia napisał(a)
Dzisiaj padało prawdziwy kilkugodzinny deszcz - bardzo się ciesze
Siedzę teraz w ogrodzie i cały czas jest 20 stopni pomimo wilgoci i lekkiego wiatru jest bardzo przyjemnie
Wklejam ostatnie zdjęcia Novej Zembli bo później to już tylko róże

Piękniś od razu bukiet Makowo dopieszczone na maksa
Kasik 21:32, 01 cze 2016

Ja też czekam na szał szałwii i przetaczników. Mamy podobne roślinki na rozkładzie w naszych ogrodach. Pewnie dlatego Twój ogród mi tak bardzo się podoba. Musze tylko poczekać na rozrośnięcie się niektórych.
Genia w dobrej kondycji- ważne żeby dać jej teraz papu. Nabierze troszkę koloru i może pączki zawiąże na przyszły rok. Moja dostała tak w tyłek, że myślałam już o stracie, no ale jakoś odbiła.

Kapryśna cholera. Miała tyle pąków, miał byś spektakl, a tu mróz prawie ją załatwił.

Cudniasty ogród na Kociewiu Kochana
makkasia 06:04, 03 cze 2016

Kochani po MW, LO następna róża w Makowie zaczynająca kwitnienie To Gertrude Jekyll. Po raz pierwszy u mnie kwitnie, cały poprzedni sezon połamana po transporcie, nie pokazała ani jednego kwiatka.
Następny będzie prawdopodobni Darcey Bussell
Na Wasze wiadomości odpowiem później
wszystkim odwiedzającym i nie tylko życze pięknego dnia
Iwk4 07:08, 03 cze 2016

Fajnie różyczki zaczynają. Same pięknowci.

U mnie Kasiu Nova Zembla nie rozwinęła pąków. Nie zdarzyło jej się to wcześniej. Nie wiem co się stało. U jednej widać było wyraźnie, se pąki zrobiły się miękkie, a z rozet zaczęła już wypuszczać rozety liściowe. Może zmarzły pąki... Mam nadzieję że to nie jest żaden szkodnik.
makkasia 07:17, 03 cze 2016

Iwk4 napisał(a)
Fajnie różyczki zaczynają. Same pięknowci.

U mnie Kasiu Nova Zembla nie rozwinęła pąków. Nie zdarzyło jej się to wcześniej. Nie wiem co się stało. U jednej widać było wyraźnie, se pąki zrobiły się miękkie, a z rozet zaczęła już wypuszczać rozety liściowe. Może zmarzły pąki... Mam nadzieję że to nie jest żaden szkodnik.

Iwonko prawdopodobnie pąki są zaatakowane szarą pleśnią - pąki są wyraźnie ciemniejsze, wyglądają "ziemiście" i niestety nie rozwijają się z nich kwiaty.
Usuń pąki i potraktuj fungicydem. Szkoda Iwonko ale nie jest to groźne i na drugi rok będziesz cieszyć sie kwiatami
Firletka od Ciebie cud , miód malina - żaróweczka aż miło
Borbetka 07:49, 03 cze 2016

Zaczął mi się baaaardzo podobać fiolet w ogrodzie. Czosnki bym chciała też fioletowe, ale ja już nie mam warunków do sadzenia buuuu.