Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

makkasia 21:10, 28 maj 2016

Ewik napisał(a)
Cudnie,cudniasto.róże już za chwilkę szałwie mam rożne ale caradonne pierwszy raz i już ją uwielbiam.

Caradonna jest cudna mam dwie i nie będe jej dzielić kupię nowe może masz dobre miejsce gdzie ją mogę kupić w necie ?
Gabisia 17:51, 29 maj 2016

Ależ, same cudowności w Makowie! A co to będzie gdy róże wybuchną? Szał
Dorota123 21:34, 29 maj 2016

Makkasiu, życzyłaś mi udanego weekendu. Był bardzo miły, spędziłam go u Bogdzi na spotkaniu. Jeśli masz ochotę zajrzyj do mnie.
makkasia 23:11, 29 maj 2016

Gabisia napisał(a)
Ależ, same cudowności w Makowie! A co to będzie gdy róże wybuchną? Szał

Gabisiu pierwsza MW otworzyła pączek zauważyłam wieczorem - jutro zrobię jej zdjęcie mam nadzieję na szaleństwo róż
makkasia 23:12, 29 maj 2016

Dorota123 napisał(a)
Makkasiu, życzyłaś mi udanego weekendu. Był bardzo miły, spędziłam go u Bogdzi na spotkaniu. Jeśli masz ochotę zajrzyj do mnie.

Widziałam i zazdraszczam
Iwk4 07:51, 30 maj 2016

makkasia napisał(a)

Kasiu, Zbyszek jak echo powtarza: a widziałaś ten trawnik u Kasi?
No jak mogłam nie widzieć
Cudny, soczysty, gęsty, szpilki tam nie ma miejsca wbić. Jak dywan
Buziaki ślę.
Zana 08:01, 30 maj 2016

Kasiu wszystkie cudne foteczki obejrzałam jak zwykle u Ciebie z przyjemnością. Koteczek niczym mała łaciata krówka. Różane szaleństwo się u Ciebie zapowiada. Moja Munstead Wood kupiona w tym roku z gołym korzeniem ma już osiem małych pączków, jestem w szoku i nie mogę się doczekać kiedy rozkwitną. Jeżówek Vintage Wine zazdraszczam, poluję na nie od ubiegłego roku. Będę czekać na kwitnienie Twoich.
Anda 08:39, 30 maj 2016

Makowo jak zawsze zachwyca Lubie Twoje portrety i szerokie kadry. Caradonnę tez bardzo polubiłam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
makkasia 08:49, 30 maj 2016

Zana napisał(a)
Kasiu wszystkie cudne foteczki obejrzałam jak zwykle u Ciebie z przyjemnością. Koteczek niczym mała łaciata krówka. Różane szaleństwo się u Ciebie zapowiada. Moja Munstead Wood kupiona w tym roku z gołym korzeniem ma już osiem małych pączków, jestem w szoku i nie mogę się doczekać kiedy rozkwitną. Jeżówek Vintage Wine zazdraszczam, poluję na nie od ubiegłego roku. Będę czekać na kwitnienie Twoich.

Munstead wood to róża bardzo witalna w tamtym roku na wiosnę posadzona kwitła bez przerwy do przymrozków choć jednym kwiatkiem ale jednak Teraz zapączkowana jest - zresztą wszystkie róże całe w pąkach
Jeżówki VW na różankę przesadzałam tydzień temu ale już ładnie stoją Maja to jest nasza krówka i ogrodowa towarzyszka - łazi z mną jak pies
Mirka 08:54, 30 maj 2016

makkasia napisał(a)
Najpierw różanka bez chwastów
przede wszystkim dedykuję ją Iwonce
Róże zapocząkowane ale nie zapeszam ...bo aż się bojam tyle pączków jest. Co to będzie ? Pierwsza zacznie Louise zaraz za nią Mustead a potem wszystkie pozostałe. Żarłoczna bruzdownica i tak uszkodziła trochę pączków QS, MW, Clair Austin, Charlsa Austina. Zadziwiły mnie w tym roku zeszłoroczne jesienne golasy wystartowały wszystkie bardzo rachitycznie żywe są pojedyncze gałązki na krzaczku jednakże teraz się tak wzięły do wypełniania pustki, ze z tych pojedynczych gałązek zaczynają budować krzew i mają pączki
Jeśli chodzi o dwu i trzylatki Oprócz LO która jest wielka, najpiękniejsze krzaczki zbudowały lavender circus najgorzej wygląda, piękna w tamtym roku ale niestety na jesień przesadzana Gemma.

Makowo w pełnym rozkwicie Pięknie masz ogród dojrzały wygląda dostojnie no i kocurek zawsze gotowy na fotki Pozdrawiam Kasiu