Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani » Edycja postu

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Katkak 17:15, 26 lut 2017

Agatko ale Twoje oczary ukwiecone bajecznie. Ale mój maluszek też ma trochę kwiatów .
malgorzata_s... 18:19, 26 lut 2017

Oczary, już wiem dlaczego ta nazwa Oczarowały mnie i u Ciebie i Bogdzi i Kasi
kasiek 18:21, 26 lut 2017

Ale cudne fotki wstawiłaś - masz juz tak gęsto i dorodnie że zieleń jest oszałamiająca! Oczary genialne - mnie w tym roku mój zawiódł...
Bogdzia 19:19, 26 lut 2017

Mojego Atropurpureum werticilioza wykończyła (chyba)w tym roku, strasznie mi szkoda ale i tak klony bedę sadzic.
sylwia_slomc... 19:53, 26 lut 2017

Agania napisał(a)

Justynko te moje wypowiedzi, to takie moje dywagacje, na temat tego klona, on jeden mnie zasmuca, nie zasuwa, chciałabym, żeby mój ogród się zdrowo zestarzał i żeby drzewa były w nim szczególnymi osobliwościami, nie latam z drzewami, krzewami jak inni i nie przesadzam staram się sadzić drzewa docelowo i przemyślanie.

Czytam "Sekretne życie drzew"...właśnie dzięki tej książce tak dużo myślę o drzewach, że tworzą społeczność, rodziny, że są przyjaźnie i miłości wśród drzew, mam nadzieję, że on sobie poradzi, bez mojej ingerencji, ale nie wiem czy aby napewno jego korzenie nie cierpią, ze zbyt dużego zagęszczenia, bo ja sadzę gęsto, jego sąsiad klon palmowy acer palmatum Garnet, sadzony później urósł nieporównywalnie szybko i osiągnął imponującą koronę/parasol....bardzo mnie to cieszy...o chorobie na "w" nawet nie wspominam, ale mi przykro, że u Ciebie wystąpił problem....

Drzew nie nawoziłam....do lektury wracam na okrągło....zapraszam do dyskusji o drzewach

Też się staram sadzić docelowo i nie przesadzać po 10 razy szukając miejsca, wtedy lepiej rosną i mniej chorują
Mam nadzieję, że Twój klonik przetrwa Agatko. Ja w zeszłym roku straciłam orange dream, ale moje maleńkie jeszcze
Madzenka 18:53, 27 lut 2017

Mój klon palmowy Orange Dram wypuścił już liście, ma limonkowy piekny kolor ..... W ogrodzie zimowym...
Kindzia 08:40, 01 mar 2017

Mnie się bardzo podobają klony palmowe, pamiętam u Bogdzi obraz z czerwonym dywanem pod spodem...ale u mnie nie ma dobrego miejsca na takie cudo. Przewiew okropny, a na słonecznej, salonowej rabacie w zimie śnieg z dachu spada...
Szkoda Twojego, bardzo...ale jeszcze może nie wszystko stracone Agatko?

I też na zdjęcia kuchni poluję u Ciebie
11:40, 04 mar 2017
Aganiu jak Twoje wiosenka?
Pewnie pięknie pokazuje swoje oznaki
Oczary oczarowują.

Serdeczności przesyłam
kasja83 13:41, 04 mar 2017

Agania napisał(a)
Także uważajcie na te allegrowe zakupy

wrzosy wysypały się z doniczek, były kiepsko ukorzenione, takie kopane z prosto z piachu,
reszta wrzosów na szczęście wyglądała zadowalająco, czy się przyjmie wrzos Holandia?

Nie wygląda to na 60 szt, ani nawet na 47szt, ale tyle właśnie ich jest, bo 13-tkę wrzosów pączkowych, kupiłam dwa dni wcześniej

Ale kiepściucho...
ja właśnie część roślin muszę skombinować wysyłkowo i aż się boję.
Agania 14:03, 04 mar 2017

Katkak napisał(a)
Agatko ale Twoje oczary ukwiecone bajecznie. Ale mój maluszek też ma trochę kwiatów .

To tylko mój jeden oczar Kasiu