Nie zauważyłam tego watku i załozyłąm nowy wątek poświęcony ogrodowi tropikalnemu w Funchal, który zrobił na mnie najwieksze wrażenie spośród ogladanych na Maderze miejsc.
Cała wyspa jest cudna, kolorowa, soczysta i zielona a do tego te klify i ocean - bosko.
Ja też aktywnie spedziłąm te kilka dni - buty trekkingowe oczywiście miałam ze soba i czasu na leniwe leżenie nad oceanem brakło

, spacery po lewadach, boskie widoki z Piko Areiro i Piko Reivo, wspaniałe baseny naturalne lawowe w Porto Moniz i szalone podróze po maderyjskich bezdrożach samochodem 4x4 - oto co zapamiętam z mojego tegorocznego urlopu na Maderze oprócz roślinności wspaniałej i ogrodów.
Na pewno tam jeszce wrócę bo jest co oglądąc i gdzie chodzic. Klimat wyspy i życzliwośc Maderyjczyków oraz smaczne ryby i owoce a także pyszne trunki - to wszystko przyciąga do tego miejsca jak magnes
Zapraszam chęnych i ciekawych maderyjskich wspomnien do mojego wątku o Monte Palast Tropical Garden w Funchal :
www.ogrodowisko.pl/watek/9910-monte-palace-madeira-ogrod-tropikalny-w-funchal-na-maderze