Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe przygody

Ogrodowe przygody

iwonadm 20:25, 01 lis 2015

MirellaB napisał(a)
I co Iwonka jaką trawę wybrałaś? Zdecydowałaś już? Też bym musiała jakieś posadzić, ale u mnie róże obok siebie w różnych kolorach taki różany misz-masz i jakie tu trawy wsadzić?

Na pewno będę sadziła stipę a zimą zrobię reaserch
iwonadm 20:30, 01 lis 2015

Dorota123 napisał(a)
Czytam że masz posadzić różę heritage w żwirku. Nie polecam, ona podobno bardzo dużo płatków sypie, czyli to taki śmieciuch, będziesz miała problem ze sprzątaniem, albo będą Ci leżały zbrązowiałe płatki na żwirze, które będą zasychać na kamyczkach.

Dziękuję za informacje muszę zatem zmienić jej miejscówkę.
Może posadzę ją za tą flamingo
iwonadm 20:36, 01 lis 2015

Madzenka napisał(a)
Posadziłam red Eden , za rok bedziemy ją z Ascot porównywać.

Z chęcią będę u Ciebie je oglądać
Mam nadzieję że ładnie mi się nasz ascot rozrośnie, ja Edenkę dosadzam, ale tą podstawową
iwonadm 20:38, 01 lis 2015

olga80 napisał(a)
Wzdycham same ochy i achy jak oglądam twoje róże -piękne masz okazy. Chciałabym wiedzieć jak dbasz o swoją pampasową trawę , że tak imponująco wygląda czy ona rośnie u Ciebie w gruncie czy zimujesz ją w jakimś pomieszczeniu? Z góry dziękuje za odpowiedz .

Ona zimuje w gruncie jakoś specjalnie jej nie okrywam, na razie daje radę.
olga80 21:59, 01 lis 2015

Widziałam piękne trawy pampasowe w Poczdamie i od tego czasu na nie choruję,ale słyszałam , że wymarzają i nie dają rady w naszych warunkach.Na Twoją patrzę z zachwytem a po Twojej opinii się skuszę i w przyszłym roku kupię i wypróbuję na własnej skórze
katarzynkak 07:36, 02 lis 2015

Iwonko biegnę z informacją dla Ciebie

Moje kimono sadziłam co 30 cm, ale widze teraz, ze spokojnie mogłam sadzic co 45 cm, bo ładnie sie rozkrzewiają na boki.

pozdrawiam serdecznie.
iwonadm 20:21, 03 lis 2015

olga80 napisał(a)
Widziałam piękne trawy pampasowe w Poczdamie i od tego czasu na nie choruję,ale słyszałam , że wymarzają i nie dają rady w naszych warunkach.Na Twoją patrzę z zachwytem a po Twojej opinii się skuszę i w przyszłym roku kupię i wypróbuję na własnej skórze

Warto próbować
iwonadm 20:24, 03 lis 2015

katarzynkak napisał(a)
Iwonko biegnę z informacją dla Ciebie

Moje kimono sadziłam co 30 cm, ale widze teraz, ze spokojnie mogłam sadzic co 45 cm, bo ładnie sie rozkrzewiają na boki.

pozdrawiam serdecznie.

Chyba się przeliczyłam nie mam rabaty na te piękności, więc zadołuję je i wiosną wsadzę na miejsce docelowe. Tak jak pisałam kupiłam 3 szt. dostałam 4 a za całość zapłaciłam ok 20 parę złotych więc cena była super.
Twoje łany kimono są tak cudne, że nie mogłam się powstrzymać.
Jeśli mogę prosić wstaw jej zdjęcia u mnie będę non stop sobie spoglądać
mirkaka 08:05, 04 lis 2015

Ja też pamiętam że zauroczyły mnie Kimono u Katarzynkak. Tylko ja postanowiłam że nie kupuję już róż O matko ale Ci zazdroszczę że będziesz miała tak cudnie
Iwonko, gdzie kupiłaś Kimono, chyba się nie oprę i kupię też
katarzynkak 14:47, 04 lis 2015

iwonadm napisał(a)

Chyba się przeliczyłam nie mam rabaty na te piękności, więc zadołuję je i wiosną wsadzę na miejsce docelowe. Tak jak pisałam kupiłam 3 szt. dostałam 4 a za całość zapłaciłam ok 20 parę złotych więc cena była super.
Twoje łany kimono są tak cudne, że nie mogłam się powstrzymać.
Jeśli mogę prosić wstaw jej zdjęcia u mnie będę non stop sobie spoglądać

Iwonko na pewno znajdziesz miejsce...
Kimono nie są drogie, bo do tej pory rzadko kupowane. Ja lubie tak z przekory kupować cos niekoniecznie top. Jak widać kimono są cudne i mysle, że bedą coraz częściej spotykane w naszych ogrodach.
Wklejam na Twoje życzenie, po resztę zapraszam do mnie