Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe przygody

Ogrodowe przygody

iwonadm 17:57, 25 lut 2017

Po raz pierwszy w tym roku podziałałam ogródkowo. Pod sekator poszła brzoza, podcięłam wiąza, do 1 oczka bez czarny black lake, jedna trawa w różach, perowskie. Chętnie pocięłabym jeszcze, ale sama siebie powstrzymywałam.
MirellaB 18:01, 25 lut 2017

Ja dzisiaj ścięłam dwa trzcinniki i podcięłam seslerię.
Nie ma co za dużo szaleć, bo jeszcze zimno.
Krokusy u mnie zakwitły
patrycja 18:10, 25 lut 2017

Specjalnego patentu nie mam sadzę , w zeszłym roku dostały azofoski a obrywam przekwitłe kwiaty , podobają mi się ze względu na piękny długi kwiat. Oby popisały się w tym roku to będzie co pokazać
jolanka 18:28, 25 lut 2017

iwonadm napisał(a)
Po raz pierwszy w tym roku podziałałam ogródkowo. Pod sekator poszła brzoza, podcięłam wiąza, do 1 oczka bez czarny black lake, jedna trawa w różach, perowskie. Chętnie pocięłabym jeszcze, ale sama siebie powstrzymywałam.

Iwonko, aż zazdroszczę U nas sniebu napadalo, zimno, nie da sie nic robić.
Trawy juz ścinalaś? Nie za wcześnie
iwonadm 19:41, 25 lut 2017

MirellaB napisał(a)
Ja dzisiaj ścięłam dwa trzcinniki i podcięłam seslerię.
Nie ma co za dużo szaleć, bo jeszcze zimno.
Krokusy u mnie zakwitły

o u mnie słońce ociepliło moje kości i duszę ale krokusów nie widać tylko kiełki
tak było na początku marca w tamtym roku
iwonadm 19:45, 25 lut 2017

patrycja napisał(a)
Specjalnego patentu nie mam sadzę , w zeszłym roku dostały azofoski a obrywam przekwitłe kwiaty , podobają mi się ze względu na piękny długi kwiat. Oby popisały się w tym roku to będzie co pokazać

Ja miałam kiedyś takie zielone śliczne były bardzo lubię kwiaty czekam na zdjęcia Twoich

Z dzisiejszych prac pocięłam jeszcze powojniki
iwonadm 19:47, 25 lut 2017

jolanka napisał(a)

Iwonko, aż zazdroszczę U nas sniebu napadalo, zimno, nie da sie nic robić.
Trawy juz ścinalaś? Nie za wcześnie

Zrobiłam tylko takie szkieletowe sprawy roboty. Jeszcze dużo roboty przede mną.
Napia 19:36, 26 lut 2017

iwonadm napisał(a)

Dziękuję, dopiero w weekend będę siała werbenę Mam nadzieję, że szybko wzejdzie i znów będzie zachwycać

Ja nie sieję, w ubiegłym roku miałam tyle siewek, że pół ogrodu w werbenie było Liczę, że i w tym się wysiała

Dużo już zrobiłaś. Super. Mnie się tylko udało usunąć zeszłoroczną smagliczkę. Resztą zajmę się w piątek i w niedzielę, bo w sobotę Gardenia. Wybierasz się może?
Napia 19:44, 26 lut 2017

Doczytałam, że przycięłaś czarny bez za pierwszym oczkiem. Możesz coś więcej napisać, bo myślałam, że tnie się go dopiero po kwitnieniu. Mocno go ograniczyłaś? Pytam, bo mój się trochę rozłazi i jak można, to też chętnie go ciachnę, by rósł bardziej zwarty.
iwonadm 20:36, 26 lut 2017

Napia napisał(a)

Ja nie sieję, w ubiegłym roku miałam tyle siewek, że pół ogrodu w werbenie było Liczę, że i w tym się wysiała

Dużo już zrobiłaś. Super. Mnie się tylko udało usunąć zeszłoroczną smagliczkę. Resztą zajmę się w piątek i w niedzielę, bo w sobotę Gardenia. Wybierasz się może?

Też po cichu liczę na wysianie, ale zobaczę czy wzejdzie, bo dość późno posiałam. Na Gardenię nie dam rady, muszę zostać z dziewczynkami. Czy będziesz w tym roku u Cwika? Bardzo kusi mnie parę róż. z kordesa
jak pielęgnujesz i tniesz swoją rapsody bo różnie o niej w necie piszą?