Iwonko, tulipany szałowe Nie mogę sie doczekać kiedy u mnie wreszcie zakwitną tak jak powinny
Chcesz jeszcze zamawiać róże ? Z golym korzeniem? zastanawiałam sie też ale pewnie poczekam na doniczkowe. trochę droższe ale....sama nie wiem Miałam ochotę na kilka
Ja mogę Co polecić te z których sama jestem zadowolona, czyli PMC ale to już wiesz , Golden Celebration i Charles Austin. Wszystkie silnie rosną i są dość zdrowe Dobrze też zimują.
Iwonko, i mnie kusi wyprzedaż w F.... Mam kilka typów, ale wciąż za dużo. Jeżeli nie możesz się zdecydować jak urządzić nowe rabaty to może znajdziesz inspiracje w ogrodzie pani Ani.
i koniecznie księżne Ole , pieknie pachnie Mary rose, Gertruda , fajnie zaprezentowała sie Eglantyne, Tranquility, prawie całe lato kwitł sir john betjeman , ale ma mniejsze kwiatki , wiele osób chwali boscobel .
Dziewczyny dziękuję Wasze propozycje zapiszę i z pewnością skorzystam, ale pękłam kilka dni temu i złożyłam zamówienie
1) Eyes for You -
2) Crocus Rose (Ausquest)
3) Teasing Georgia
4) Wollerton Old Hall (Ausblanket)
5) The Wedgwood Rose (AUSjosiah)
dziś pogoda kwiecień plecień właśnie padał grad, a teraz świeci słońce.
Też ładne moje posadziłam razem na jednej z nowych rabat. Nie do końca jestem zadowolona z wyglądu sadzonek z floribundy, jedynie dwie z pięciu miały dość ładne pędy. Mam nadzieję, że się ładnie ukorzenią i zobaczymy choć kwiatek w tym sezonie.