Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka » Edycja postu

Mała Eleczka

Jagodaa 22:15, 07 wrz 2014

Toś kawał trawnika wywalczyła kochana .

Ładne te trzęślice. Może wydaj Ci się dziwnie, bo tuje jeszcze małe. Jedyne co pomyślałam: jeśli nie będą jeszcze kwitnąć, to chyba ich nie będzie zza buksów widać. Nie znam tej trawy z doświadczenia, więc może się mylę .
bleebla 22:28, 07 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Toś kawał trawnika wywalczyła kochana .

Ładne te trzęślice. Może wydaj Ci się dziwnie, bo tuje jeszcze małe. Jedyne co pomyślałam: jeśli nie będą jeszcze kwitnąć, to chyba ich nie będzie zza buksów widać. Nie znam tej trawy z doświadczenia, więc może się mylę .

Dobrze myślisz Też sobie to pomyślałam przy sadzeniu. Wiosną będą tam tulipany, potem późne czosnki, te z małymi główkami, a potem trawa zakwitnie A jak to wyjdzie w praktyce... zobaczymy

Resztę mam zabierać etapami, żeby szoku eM nie doświadczył. Ja nie wiem czemu Ci faceci do trawnika się tak przywiązują
ewakatowice 15:10, 08 wrz 2014

Mam identyczne spostrzeżenie, trawnik powoli bez nerwowych ruchów należy wyrywać
Nie mogę doczekać się Twojego stawu
Rewolucja! i rewelacja !

stychaz 18:38, 08 wrz 2014

bleebla napisał(a)

Dobrze myślisz Też sobie to pomyślałam przy sadzeniu. Wiosną będą tam tulipany, potem późne czosnki, te z małymi główkami, a potem trawa zakwitnie A jak to wyjdzie w praktyce... zobaczymy

Resztę mam zabierać etapami, żeby szoku eM nie doświadczył. Ja nie wiem czemu Ci faceci do trawnika się tak przywiązują

Ja też nie mogę tego pojąć - mój M ograniczył swoje prace ogrodnicze do położenia trawnika, wkopania RH i wielkiego lilaka. Od 3 lat to by było wszystko Za każdym razem jak widział, że wycinam darń, to straaasznie cierpiał.
Od pewnego czasu wzięłam się na sposób, żaby mu tych katuszy przyoszczędzić, jak jedzie w delegację, ja biorę urlop, żeby oczywiście dzieci ogarnąć a przy okazji rabatkę poszerzyć.
Nic mnie nie cieszy tak bardzo jak jesienne lub wiosenne delegacje M. No chyba, że trwają kilka dni, wtedy nawet ciśnienia podniesionego przez moich rozrabiaków nie jest w stanie obniżyć wyrywana trawa.

ps. Do trawek jak się da dorzuciłabym np. jeżówki, chyba, że ma być max min.
as226 20:50, 08 wrz 2014

Kochana nie próżnujesz, idziesz do przodu pięknie. pozdr
bleebla 21:59, 08 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)
Mam identyczne spostrzeżenie, trawnik powoli bez nerwowych ruchów należy wyrywać
Nie mogę doczekać się Twojego stawu
Rewolucja! i rewelacja !

Sama jestem bardzo ciekawa jak to wyjdzie. Założenie było zupełnie inne a co innego robimy(wpływem chwili zadecydowaliśmy o zmianie materiału)... no i obawam się, że jednak za małe to oczko wyjdzie.
Dziś jeszcze mnie tknęło, że wybór bukszpanu przy oczku jest zły, obawiam się, że będzie panoszył się grzyb.
Czekamy aż beton przeschnie i na weekend znowu działamy. Mam nadzieję, że już skończymy.
bleebla 22:06, 08 wrz 2014

stychaz napisał(a)

Ja też nie mogę tego pojąć - mój M ograniczył swoje prace ogrodnicze do położenia trawnika, wkopania RH i wielkiego lilaka. Od 3 lat to by było wszystko Za każdym razem jak widział, że wycinam darń, to straaasznie cierpiał.
Od pewnego czasu wzięłam się na sposób, żaby mu tych katuszy przyoszczędzić, jak jedzie w delegację, ja biorę urlop, żeby oczywiście dzieci ogarnąć a przy okazji rabatkę poszerzyć.
Nic mnie nie cieszy tak bardzo jak jesienne lub wiosenne delegacje M. No chyba, że trwają kilka dni, wtedy nawet ciśnienia podniesionego przez moich rozrabiaków nie jest w stanie obniżyć wyrywana trawa.

ps. Do trawek jak się da dorzuciłabym np. jeżówki, chyba, że ma być max min.

Ale się uśmiałam Zobacz jak to trzeba kombinować, żeby dobrze było Kobiety w ramach ewolucji powinny dostać 3 rękę

Ten urlop w delegację to super pomysł. To jest korzyść obopulna. On nie cierpi, a Ty nie słyszysz gadania Istnieje też prawdopodobieństwo, że nawet nie zauważy różnicy

edit. Aha na razie zostaną same trawy. Podoba mi się, że są tam same ale pewnie coś dosadzę za dwa lata

ML jednak nie pasi mi z lawendami. To znaczy zestawienie jest super ale trawa wyłazi mi na 1/2 trawnika. Dziewczyny pocharatają się o nią jak będą biegać.

buziam
bleebla 22:08, 08 wrz 2014

as226 napisał(a)
Kochana nie próżnujesz, idziesz do przodu pięknie. pozdr

A ja właśnie dzisiaj próżnowałam. Posadziłam tylko tulipki i czosnki w trawy i dwa cisy na stałe zadołowane. To wsio na dziś
buziaki
Viola 22:22, 08 wrz 2014

bleebla napisał(a)

Ale się uśmiałam Zobacz jak to trzeba kombinować, żeby dobrze było Kobiety w ramach ewolucji powinny dostać 3 rękę

Ten urlop w delegację to super pomysł. To jest korzyść obopulna. On nie cierpi, a Ty nie słyszysz gadania Istnieje też prawdopodobieństwo, że nawet nie zauważy różnicy

Ja skorzystałam z okazji, kiedy M. był na dłuższej delegacji, przesadziłam dziesięć 1,5m tuj. Jak przyjechał, to tylko zapytał: O to tak było? Ładnie jest. Po tygodniu dopiero mu powiedziałam, ale jakoś nie wziął do głowy. Jakbym powiedziała przed przesadzaniem, że chcę to zrobić, to na zawał by mi zszedł
ewa004 22:27, 08 wrz 2014

Ja tez kombijuję co z Emusiem na jeden dzień zrobić delegacja odpada
Muszę przenieść wejście do kojca .....teraz mnie pyta z czego się śmieję i co mu powiedzieć