Moim zdaniem na tak wąskiej działce, taka duża ilośc czerwonych liści przytłoczy. Co zieleń to zieleń. Do tego Danusia zawsze mówi, że buki to drzewa do dużych ogrodów. Skoro buk naturalnie rośnie duży, to i trudniej go chyba będzie utrzymać w ryzach.
Co do grabów kolumnowych, to ładnie będą wyglądać wypuszczone w górę w naturalnym kształcie. No i dopiero bęziesz miała studnie...
Jeśli chodzi o kulki na pniu to choćby wiśnia Umbraculifera dorasta do 3m średnicy. Wydaje mi się że zabierze przestrzeń. Podobnie z innymi naturalnymi koronami.
Pinterest podany przez Ewę jest wg mnie ok. Zrobiłabym tylko jedno piętro mniej, żeby też niebo było widać
Ja kupiłam graba pendulę szczepionego na około 2m u Kulasa na plantacji za 220 zł. Więc jak uformowane na taką ścianę kosztują 250-350 zł to nie jest tak źle. In na rzecz że i te pieniądze trzeba mieć.
A może by tak rzadziej te graby posadzić i czekać aż gałązki urosną na długośc i się połączą?
Ulica Mikołowska we Wrocławiu jest bardzo mocno obsadzona śliwami wiśniowymi. Każdy ma lkilka na swojej posesji, robią z niej żywopłoty itp. Mam mieszane uczucia co do tej ilości czerwieni/borda. Narazie liści brak, więc sobie nie pooglądasz, ale wiosną jak kwitną musi być pięknie.