Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

bleebla 18:42, 17 kwi 2015

malgorzata_s napisał(a)
Posadzić, posadziłam ale czy coś z nich będzie to inna sprawa, bo u nas zimno i już je 2 razy przesadzałam, bo mi przeszkadzały przy rewolucji.

Ja przesadzałam prawie że kwitnące wiec Twoim nie powinno nić być
stychaz 19:15, 17 kwi 2015

polinka napisał(a)
Aga, dzwoniłam dzisiaj na Zakrzów. Są już po dostawie

Chcecie powiedzieć, że szkółka na Zakrzowie działa????? Ja myślałam, że przez te wykopy, to nic nie będzie. Kurczę muszę tam jakoś podjechać
bleebla 19:57, 17 kwi 2015

stychaz napisał(a)

Chcecie powiedzieć, że szkółka na Zakrzowie działa????? Ja myślałam, że przez te wykopy, to nic nie będzie. Kurczę muszę tam jakoś podjechać

Działa Byłam tam dwa, trzy tygodnie temu, tylko jeszcze dostawy nie mieli, a teraz to mus jechać
Madzenka 22:50, 18 kwi 2015

Aga do 17 czy juz do 18 mają czynne?
Kuba 07:19, 19 kwi 2015

stychaz napisał(a)

A co konkretnie dostali wiadomo? Trawy chcem
no i jak tam się teraz dostać?
stychaz 08:37, 19 kwi 2015

Kuba napisał(a)

Przez "nowy" Zakrzów, od drugiej strony niż zazwyczaj, chociaż nie wiem, z której strony jeździłaś dotychczas
nicol21 08:47, 19 kwi 2015

bleebla napisał(a)

Gdybym włożyła je do wazonu, to bym musiała częściej na nie patrzeć

A tak poważnie, to rozmowa na temat tulipanów poszła w innym kierunki niż mi o to chodziło. Rozczarowana jestem ale nie na tyle, żeby nie wychodzić na ogródek Wyszło mi z tego biadolenie, a ja narzekać nie lubię. Zamykam wiec rozmowę o tulipanach pomarańczowo-czerowono-łososiowo-żółto-różowych pokazując te któe mnie mile zaskoczyły czyli papuzio-biało-zielono-różowych, które są na tyle ładne, że mam je w domu i na ogródku, hehe

Te dwa zdjęcia dedykuję Tobie Nicol, Ty wiesz za co
Może się spotkamy za rok na Kaukenhof. Postanowiliśmy nie jechać w tym roku do Holandii. Może i dobrze, zacznę od dziś zbierać pieniądze na ogrodowe centra handlowe. W tym roku musiałabym obejść się smakiem i kupić symbolicznie jakąś roślinkę, a tak zaszaleję

Ależ mi milutko za takiego pięknego kwiatucha. Śliczne te papuzie. I u Ciebie super się prezentująbo mają podparcie dla tych swoich opadających głowek

No z tym Keukenhof to zaiste kawał wyprawy - plus dobrze, żeby była ładna pogoda. Nie wiem na ile musicie się wcześniej organizować, ale może np sprawdzenie prognozy i szybka decyzja co do wyjazdu wchodzi w grę?
Jak będziecie planować coś to odezwij się to może podjadę i się spotkamy Choć dla mnie pewnie weekendy będą wchodzić w grę
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Malgosik 20:12, 19 kwi 2015

Piękne te papuzie. U mnie też jakieś będą. 2 rodzaje.
bleebla 21:02, 19 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Aga do 17 czy juz do 18 mają czynne?

Wiem tylko, że w soboty od 7 do 14.
bleebla 21:04, 19 kwi 2015

Kuba napisał(a)

Na pewno drzewa dostali. Trawy już tam były ale jeszcze spały, a czy dojechały nowe, tego nie wiem, ale się niedługo dowiem