Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

bleebla 10:27, 17 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)

Dzięki! Jeśli tylko jest tam mokro, to będzie rósł O żurawkach już się nie wypowiadam - moje zdanie znasz
Sesleria rzeczywiście nadaje się do podziału - a Ty masz cierpliwość do takich rzeczy

Do usług

Raczej jest mokro. Tylko będzie musiała walczyć z catalpą o wodę latem

Sesleria dalej stoi w doniczce i czeka...
Jagodaa 10:28, 17 kwi 2015

hahaha

Lubię Cię bardzo!
bleebla 12:25, 17 kwi 2015

Wiadomo,Św. Mikołaja też każdy lubi, bo prezenty rozdaje
Wieloszka 12:33, 17 kwi 2015

bleebla napisał(a)

Do usług

Raczej jest mokro. Tylko będzie musiała walczyć z catalpą o wodę latem

Sesleria dalej stoi w doniczce i czeka...

To niestety, chyba będziesz musiała podlewać, bo katalpa baaaardzo dużo jej wypija. Posadziłam pod katalpami hortensje i muszę w sezonie podlewać, bo więdną w oczach.
Jak żałuję, że nie kupiłam jakichś trawek do doniczki na stół tarasowy - narcyzy przekwitły i taka sesleria byłaby odpowiednim zastępstwem Daj znać, gdyby zabrakło Ci na nią pomysłu
bleebla 12:53, 17 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)

To niestety, chyba będziesz musiała podlewać, bo katalpa baaaardzo dużo jej wypija. Posadziłam pod katalpami hortensje i muszę w sezonie podlewać, bo więdną w oczach.
Jak żałuję, że nie kupiłam jakichś trawek do doniczki na stół tarasowy - narcyzy przekwitły i taka sesleria byłaby odpowiednim zastępstwem Daj znać, gdyby zabrakło Ci na nią pomysłu

Tego się właśnie obawiam. Niby niski poziom wód gruntowych w tym miejscu mam (bo jak wyciągałam pale podpierające katalpę to stała w dziurach przez kilka dni woda), ale latem jest tam such bardzo. Będę obserwować

Przemyślałam sprawę seslerii. Raczej dam ją do donicy tak żeby ją całą w przyszłości pokryła. Z donicy przesadzę wszytko oprócz tui i posadzę rozplenicę. Myślę też nad 3 kilkami z trzmieliny na pniu.
Zrobiłam tam straszny bajzlownik i już nie mogę na to patrzeć

Zastanawiam się tylko czy nie będzie to wyglądało szkaradnie zimną...

Rozejrzę się za seslerią dla Ciebie i mam coś jeszcze, zaraz pw napiszę.
nicol21 13:23, 17 kwi 2015

bleebla napisał(a)

Bo rano mniej wiecej takie są, a potem pomarańczowe

Moja kochana... płaczesz ale Ci się podobają jakby się nie podobały to pewnie byś je wycieła.Wazon to też opcja
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Milka 15:39, 17 kwi 2015

Coś wylazło nowego u ciebie z tych miksów?
bleebla 16:18, 17 kwi 2015

nicol21 napisał(a)

Moja kochana... płaczesz ale Ci się podobają jakby się nie podobały to pewnie byś je wycieła.Wazon to też opcja

Gdybym włożyła je do wazonu, to bym musiała częściej na nie patrzeć

A tak poważnie, to rozmowa na temat tulipanów poszła w innym kierunki niż mi o to chodziło. Rozczarowana jestem ale nie na tyle, żeby nie wychodzić na ogródek Wyszło mi z tego biadolenie, a ja narzekać nie lubię. Zamykam wiec rozmowę o tulipanach pomarańczowo-czerowono-łososiowo-żółto-różowych pokazując te któe mnie mile zaskoczyły czyli papuzio-biało-zielono-różowych, które są na tyle ładne, że mam je w domu i na ogródku, hehe

Te dwa zdjęcia dedykuję Tobie Nicol, Ty wiesz za co
Może się spotkamy za rok na Kaukenhof. Postanowiliśmy nie jechać w tym roku do Holandii. Może i dobrze, zacznę od dziś zbierać pieniądze na ogrodowe centra handlowe. W tym roku musiałabym obejść się smakiem i kupić symbolicznie jakąś roślinkę, a tak zaszaleję
Milka 16:21, 17 kwi 2015

Wow, śliczny ten papuzi, jak zakwitnie, może jutro będzie słońce, to i moje zobaczę, rano zamykają się
bleebla 16:21, 17 kwi 2015

Milka napisał(a)
Coś wylazło nowego u ciebie z tych miksów?

Irenko, różności różne. Te na zdjęciach powyżej. Do tego bordowe, żółte, czerwone. Dużo jeszcze jest w pąkach i nie widać jaki kolor będzie.