Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

as226 02:20, 23 lip 2015

bleebla napisał(a)
Nie uwierzycie co tym razem znalazłam na buchanai

Pająk z dziwną pajęczyną nie mogłam zrobić ostrego zdjęcia, ale co nieco widać.
Zygzakowy pająk.

ale dziwadło, pozdrawiam
bleebla 14:02, 23 lip 2015

as226 napisał(a)

ale dziwadło, pozdrawiam

O matuloooo 2:20 ! Pewnie jeszcze w pidżamie jesteś
bleebla 14:02, 23 lip 2015

Malgosik napisał(a)

prorok czy co?

Ma się ten dar
bleebla 23:45, 24 lip 2015

Natyrałam się dzisiaj w ogródku i jestem szczęśliwa
wyplewiłam, wykopałam cebule czosnków z miejsc w krótych mi nie pasiły, dołożyłam kory, przemieściłam odrobinkę jedną kulę bukszpanową, wywaliłam kule wiklinowe, kupiłam kilka kwiotków i je posadziłam. Jutro dalej tyram bo dzień był za krótki.

kupiłam jak zawsze za mało kory, zawsze się łudzę, że starczy

Coraz więcej jest i mnie opuchlaków...
Jagodaa 23:50, 24 lip 2015

A ja byłam na przeglądzie i nie widziałam dorosłych... Jutro może podziałam w ogródku, ale jakoś nie mam weny i wizji co robić. Ciagle chwasty i chwasty, nic kreatywnego
bleebla 00:04, 25 lip 2015

Ja na roślinach opuchlaków nie widziałam. Jak siedzę wieczorami na tarasie to zawsze 2, 3 pojawiają się na siatce przeciw komarzej w drzwiach do ogródka.

Wena na pewno przyjdzie Wystarczy usiąść i popatrzeć na ogród, zawsze coś się znajdzie do roboty(oprócz chwastów), a jak się zacznie to skończyć nie można
nicol21 11:00, 25 lip 2015

cześć, cześć, przyszłam w ramach porannej kawy ...ok, ranek mi się wydłużył! Szkoda, że burza tak pogmatwała ogród, werbenę wyprostujesz, niestety jakiś palik będize musiał gdzieś tam stał [ja kupuję takie zielone, plastikowe paliki, mniej widoczne niż bambusowe i mają różne długości]. Gorzej z katalpami, ale dobrze, że się nie połamały. Rozbawiło mnie to stwierdzenie że widziały lawendę z bliska ale rozumiem, że Tobie nie było do śmiechu jak to widziałaś!

Pająk - niezły! nigdy takiego nie widziałam. Nie wiem co to jest to białe w Twojej trawie. Ja chyba mam 2 typy buhanani - ta sztywna to red rooster, ale mnie nie powala. ta z ub roku nie przezimowała więc nie płakałam jak wyrzucałam. ale się zorientowałam dopiero jak dokupiłam ze 2 sztuki żeby wyrównać. Ale pewnie tej zimy nie przetrzymają więc znów wywalę.

pokaż swój ogródek w szerszej perspektywy !!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Milka 11:08, 25 lip 2015

Agnieszko, chyba przegapiłam, kwitły w tym roku u ciebie guzikowce? Te od ciebie 2 sztuki się przyjęły i rosną
bleebla 14:06, 25 lip 2015

Milka napisał(a)
Agnieszko, chyba przegapiłam, kwitły w tym roku u ciebie guzikowce? Te od ciebie 2 sztuki się przyjęły i rosną

Fajnie, że się przyjęły. Moje jeszcze nie kwitły. dobrze bybyło w końcu zobaczyć jego kwiaty
Sprawdziłam, jego okres kwitnienia to VII - IX trzeba czekać
bleebla 14:13, 25 lip 2015

nicol21 napisał(a)
cześć, cześć, przyszłam w ramach porannej kawy ...ok, ranek mi się wydłużył! Szkoda, że burza tak pogmatwała ogród, werbenę wyprostujesz, niestety jakiś palik będize musiał gdzieś tam stał [ja kupuję takie zielone, plastikowe paliki, mniej widoczne niż bambusowe i mają różne długości]. Gorzej z katalpami, ale dobrze, że się nie połamały. Rozbawiło mnie to stwierdzenie że widziały lawendę z bliska ale rozumiem, że Tobie nie było do śmiechu jak to widziałaś!

Pająk - niezły! nigdy takiego nie widziałam. Nie wiem co to jest to białe w Twojej trawie. Ja chyba mam 2 typy buhanani - ta sztywna to red rooster, ale mnie nie powala. ta z ub roku nie przezimowała więc nie płakałam jak wyrzucałam. ale się zorientowałam dopiero jak dokupiłam ze 2 sztuki żeby wyrównać. Ale pewnie tej zimy nie przetrzymają więc znów wywalę.

pokaż swój ogródek w szerszej perspektywy !!

O 11 tyrałam w ogródku jak głupia i nawet nie zauważyłam, że kawę na tarasie pijesz
Katalpy już opalikowane. Ciężko było wbijać je na nowo i pale nie wyszły poziomo trudno...
W moim przypadku bambus jednak lepszy do podtrzymania by był bo mam żółtą ścianę
W trawie była mszyca i jej wylinka. Ogromne ilości !
Fotki som... dwie