Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

ewakatowice 13:00, 29 maj 2014

hmm... czosnki zadziwiające.
Z doświadczenienia (hihihi) własnego powiem, że z pewnością coś z zakupionymi cebulami (pleśń może - grzyb?)
Skoro mnie wyrosły, wkopałam i tyle a wiosną jak wzeszły przesadziłam. Wszystkie 4 szt przeszły crash test,
rosły docelowo w półcieniu... jedynie co nie sterczały prosto a w stronę słońca się pokładały.
anetta 17:01, 29 maj 2014

Hej super zakatek z tymi bukszpanami i kulami wiklinowymi. A jak twoja lawenda się ma teraz?
Jagodaa 17:11, 29 maj 2014

Wyobraź sobie, że miodówka ma gdzieś moje mospilany . W pon znalazłam jedną w skręconym czubku . Jak przestanie padać, chyba jeszcze raz zrobię oprysk, przy okazji hortek i rozchodnika (mszyce czarne).
bleebla 22:12, 29 maj 2014

MonikaH napisał(a)
Świetny taras, kulki będą super z hortensjami, bardzo podoba mi się kompozycja bukszpanowo-wiklinowa, taki kawał roboty w zeszłym sezonie, to co będzie teraz ? Wcale nie jest łatwo zagospodarować mały ogródek, tu nie ma miejsca na "błędy", które w dużym ogrodzie można upchnąć po kątach...(wiem coś o tym)

Przejrzałam wątek i nie widzę upychania po kontach
Cieszę się, że Ci się podoba. W tym roku nie robimy żadnych rewolucji w ogrodzie. Raczej będzie rozrastało się to co już rośnie... ewentualnie coś na jesieni
bleebla 22:18, 29 maj 2014

ewakatowice napisał(a)
hmm... czosnki zadziwiające.
Z doświadczenienia (hihihi) własnego powiem, że z pewnością coś z zakupionymi cebulami (pleśń może - grzyb?)
Skoro mnie wyrosły, wkopałam i tyle a wiosną jak wzeszły przesadziłam. Wszystkie 4 szt przeszły crash test,
rosły docelowo w półcieniu... jedynie co nie sterczały prosto a w stronę słońca się pokładały.

Mam skrzywienie "zawodowe" jeśli chodzi o cebule. W czasie studiów w wakacje pracowałam w holandii przy segregacji cebul tulipany, czosnki i (najgorsze) cebule hiacyntów, przed którymi wszyscy uciekali, nie są mi obce
Cebulki na bank kupiłam zdrowe no chyba, że coś w cebuli siedziało
bleebla 22:22, 29 maj 2014

aneta_swieca napisał(a)
Hej super zakatek z tymi bukszpanami i kulami wiklinowymi. A jak twoja lawenda się ma teraz?

Brdzo mi miło. Lawenda róznie. Większość krzaczków odżyła 3 do wymiany.

bleebla 22:23, 29 maj 2014

Jagodaa napisał(a)
Wyobraź sobie, że miodówka ma gdzieś moje mospilany . W pon znalazłam jedną w skręconym czubku . Jak przestanie padać, chyba jeszcze raz zrobię oprysk, przy okazji hortek i rozchodnika (mszyce czarne).

Właśnie miałam Ci pisać, że też znalazłam u siebie. Do 3 razy sztuka
bleebla 22:25, 29 maj 2014

Obiecane zdjęcie dla Marty

Muszę tylko doniczki inne kupić
bleebla 22:27, 29 maj 2014

I jeszcze takie tam zbliżenie poprawiające mi nastrój w te deszczowe dni
tusiawka 23:02, 29 maj 2014

Ale ładny kolor tego kompletu, taki jak lody orzechowe .