Nie ma nic ciekawego do obfocenia. To co posadziłam ledwo wychodzi z gruntu. Liście orlików zjadły jakieś robale i też pięknie nie wyglądają. Trawnik po strzyżeniu wygląda tak samo jak ten sprzed 2 tygodni No i pogoda do bani.
Obiecane wczoraj zdjęcie dla Marzenki. Wybrałam najbardziej skrajny przypadek. Jeden jedyny z 10, który będzie miał kwiat i mały " zdechlak" koło niego
A reszta wygląda tak:
No i nasuwa sie pytanie, dlaczego??? Nie chciałabym popełnić tego samego błedu w przyszłości.
Myślałam, że to przez glinę ale mówisz, że sadziłaś w takiej ziemi i Twoje są ładne.
Cebulki na bank były ładne.
Może cień? A może znaczenie ma ph gleby?
Gdzie kupowałaś czosnki?
Moje na pewno wszystkie rosną na słońcu, nigdy cebulowych nie sadziłam w cieniu, to ważne. Nawet gdy nie nawoziłam kwitły u mnie, ale gdy sypnę im wiosną nawozu tym piękniejsze. Ph gleby raczej im nie zaszkodziłaś. Musiały być trefne cebule. Napisz gdzie kupowałaś u mnie , sprawdzimy jakie doświadczenia są innych z tym dostawca.
Na razie ich nie ruszaj, podlej florovitem, niech się wzmacniają. Ja mam czosnki gladiatory, one są po prostu wielkie. Z purple sensation kupowanych w B lub Lidlu na 5 szt zakwitło 4 , dwa po deszczach padły, dwa sterczą.
Co do czosnków to chyba brak słońca, ja kupiłam jeden 2 lata temu ,tak na próbę ,posadziłam zakwitł, zapomniałam o nim i tym roku z jednej cebuli dwa kwiaty, nawozu nie dostał ale słonko ma
Wydaje mi sie, że kupiłam w obi ale ręki nie dam sobie obciąć. Zdaje się, że to globemaster.
Nawiozłam już florowitem 2 razy.
Coś czuje, że to miejsce jest trefne bo tulipanów posadziłam wiecej niż 3
Świetny taras, kulki będą super z hortensjami, bardzo podoba mi się kompozycja bukszpanowo-wiklinowa, taki kawał roboty w zeszłym sezonie, to co będzie teraz ? Wcale nie jest łatwo zagospodarować mały ogródek, tu nie ma miejsca na "błędy", które w dużym ogrodzie można upchnąć po kątach...(wiem coś o tym)