Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

Mila 00:11, 16 maj 2014

bleebla napisał(a)
A to mój mini ( jak na mini ogródek przystało) ekowarzywniak. Piekne to może nie jest ale często tego nie oglądam bo za rogiem stoi

Swietny pomysł. Może zielone okaże się bardziej zjadliwe jak będzie własnoręcznie wychodowane?
Tusiala 12:25, 16 maj 2014

AAAAA to ściągłaś sobie pomysła w takim razie....... 6 za wykonanie
bleebla 21:53, 16 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
A fotki gdzie SOM?

Nie ma nic ciekawego do obfocenia. To co posadziłam ledwo wychodzi z gruntu. Liście orlików zjadły jakieś robale i też pięknie nie wyglądają. Trawnik po strzyżeniu wygląda tak samo jak ten sprzed 2 tygodni No i pogoda do bani.
bleebla 21:54, 16 maj 2014

Mila napisał(a)

Swietny pomysł. Może zielone okaże się bardziej zjadliwe jak będzie własnoręcznie wychodowane?

Mam nadzieję, że do tego stopnia zjadliwe, że córka chętnie zje to co posadziła
bleebla 21:55, 16 maj 2014

Tusiala napisał(a)
AAAAA to ściągłaś sobie pomysła w takim razie....... 6 za wykonanie

Każda 6 w dzienniku się liczy, nie ważne za co
bleebla 22:17, 20 maj 2014

Obiecane wczoraj zdjęcie dla Marzenki. Wybrałam najbardziej skrajny przypadek. Jeden jedyny z 10, który będzie miał kwiat i mały " zdechlak" koło niego

A reszta wygląda tak:

No i nasuwa sie pytanie, dlaczego??? Nie chciałabym popełnić tego samego błedu w przyszłości.
Myślałam, że to przez glinę ale mówisz, że sadziłaś w takiej ziemi i Twoje są ładne.
Cebulki na bank były ładne.
Może cień? A może znaczenie ma ph gleby?

Ktoś ma jakieś sugestie?
Madzenka 22:31, 20 maj 2014

Gdzie kupowałaś czosnki?
Moje na pewno wszystkie rosną na słońcu, nigdy cebulowych nie sadziłam w cieniu, to ważne. Nawet gdy nie nawoziłam kwitły u mnie, ale gdy sypnę im wiosną nawozu tym piękniejsze. Ph gleby raczej im nie zaszkodziłaś. Musiały być trefne cebule. Napisz gdzie kupowałaś u mnie , sprawdzimy jakie doświadczenia są innych z tym dostawca.

Na razie ich nie ruszaj, podlej florovitem, niech się wzmacniają. Ja mam czosnki gladiatory, one są po prostu wielkie. Z purple sensation kupowanych w B lub Lidlu na 5 szt zakwitło 4 , dwa po deszczach padły, dwa sterczą.
AlKa 23:02, 20 maj 2014

Co do czosnków to chyba brak słońca, ja kupiłam jeden 2 lata temu ,tak na próbę ,posadziłam zakwitł, zapomniałam o nim i tym roku z jednej cebuli dwa kwiaty, nawozu nie dostał ale słonko ma
bleebla 23:07, 20 maj 2014

Wydaje mi sie, że kupiłam w obi ale ręki nie dam sobie obciąć. Zdaje się, że to globemaster.
Nawiozłam już florowitem 2 razy.
Coś czuje, że to miejsce jest trefne bo tulipanów posadziłam wiecej niż 3
MonikaH 11:27, 21 maj 2014

Świetny taras, kulki będą super z hortensjami, bardzo podoba mi się kompozycja bukszpanowo-wiklinowa, taki kawał roboty w zeszłym sezonie, to co będzie teraz ? Wcale nie jest łatwo zagospodarować mały ogródek, tu nie ma miejsca na "błędy", które w dużym ogrodzie można upchnąć po kątach...(wiem coś o tym)