Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródeczek

Ogródeczek

bartek_luberda 22:44, 09 kwi 2014

EPODLAS napisał(a)
Witaj Bartek, zwiedziłam ładny ogród, i podziwiałam najładniejszy kwiatuszek tą piękną blondyneczkę. Widać, że lubisz robić fotki tak jak ja. Będę zaglądać i podziwiać. Pozdrowienia.
Fotki lubię robić A zaglądać proszę bardzo a podziwiać nie ma co bo ja gustu nie mam namieszam nakombinuję i efekt jaki jest każdy widzi
bartek_luberda 22:49, 09 kwi 2014

Obiecałam komuś że pokarzę doniczki mam ich pełno
bartek_luberda 22:51, 09 kwi 2014

dyha 23:05, 09 kwi 2014

Witam - Pięknie masz już zagospodarowany teren. Ja mam trzy razy większy, dlatego jedna roślinka u mnie to jest jak "jabłko dla konia". Katalpy mam z nasion - 40 sztuk posadzonych i jeszcze więcej w doniczkach. Ale muszę poeksperymentować jeszcze, aby przytrzymać je przy ziemi, czy jak najbliżej ziemi - formując je w kule albo w szpaler. Jest jeden problem, bo kiedy one dobrze się zadomowią, to przyrosty roczne mają spore - ze 2 metry jak nie lepiej - a więc znowu odpowiednia przestrzeń i odległość między nimi. Dzięki za odwiedziny. Pozdrawiam
dominika_rew 23:37, 09 kwi 2014

faktycznie niezła kolekcja doniczek - i pewnie to jeszcze nie wszystkie pozdrowienia!
iwonaal 10:36, 10 kwi 2014

Ładne doniczki i ładnie wyeksponowane.
benia9185 13:58, 10 kwi 2014

bartek_luberda napisał(a)
Mycie mebli i pierwsza kawka na tarasie

Witam cieplutko Moje pytanie dotyczy tych pikęnych szmaragdów Być może się mylę,a mianowicie chodzi mi o to czy tuje rosną w trawie? Ponieważ zasadziłam ostatnio osiemdziesiąt szt.prosto w trawnik i podczytuję tu i ówdzie ,ze w trawie nie będą chciał rosnać ze względu na słaby pobór składników mineralnych ponieważ trawa to co cenniejsze w ziemi zabierze ? Za jakiś czas planuję rabatę wzdłuż szpaleru z tujami "odciętą " od trawnika wysypaną korą.Tylko chciałam wiedzieć czy póki co mogą swobodnie rosnąć w trawniku? bo w tej chwili nie mam kompletnie pojęcia jak zabrać się za "zdejmowanie trawnika pod tujami trawa jest juz mocno ukorzeniona i tworzy zbitą darń w twardej gliniastej ziemi pozdrawiam serdecznie posiadaczkę pięknego "ogródeczka"
benia9185 14:02, 10 kwi 2014

uuups chyba posiadacza pięknego ogródeczka ?
zawitka 14:19, 10 kwi 2014

Beatko---- Pochwała eMowi się należy płot grill i jest miejsce do rodzinnych obidków i kolacji Zurawie to czego szukam Pozdrawiam
bartek_luberda 22:19, 10 kwi 2014

dominika_rew napisał(a)
faktycznie niezła kolekcja doniczek - i pewnie to jeszcze nie wszystkie pozdrowienia!
Nie wszystkie i jeszcze kupię nie jedną