Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

iwonadm 08:24, 26 lut 2017

Witam Dorotko czy polecisz mi jakieś rabatówki. Z powodu braku miejsca szukam róż małych, ale obficie kwitnących
Dorota123 22:06, 26 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudne Dorotko Kurcze czekam czy moje po tych mrozach się pokarzą
U mnie od południowej strony orliki zaczynają wypuszczać listki .

Dorota123 22:14, 26 lut 2017

iwonadm napisał(a)
Witam Dorotko czy polecisz mi jakieś rabatówki. Z powodu braku miejsca szukam róż małych, ale obficie kwitnących
Moje doświadczenie z różami dopiero się zaczyna. Róże mam od 3 lat, co roku dokupuję kilka, nie za wiele mogę o nich powiedzieć, bo sama się uczę. U mnie zazwyczaj róże są duże, ale mam jedną Garden of Roses jest niziutka, u mnie do 35 cm. Kwitnie bez przerwy, na początku jej kwiat jest mocno pomarańczowy, później trochę blednie. Dla mnie ona jest perfekcyjna. Tam rośnie tylko jeden krzaczek.

iwonadm 22:32, 26 lut 2017

Dziękuję jest piękna
Gardener27 20:35, 28 lut 2017

Kolorowy zawrót głowy, istne szaleństwo. Cudowny ogród tworzysz Doroto.
Czekam z niecierpliwością na wiosenne przywitanie sezonu ogrodowego w Twoim wydaniu.
jolusia 09:04, 01 mar 2017

Witam. Piękny ogród... i jakie bogactwo kwiatów... Pozostanę i będę podglądała.
Pozdrawiam i zapraszam w odwiedziny w Grzebyczkowe zakątki... https://www.ogrodowisko.pl/watek/3337-grzebyczkowe-zakatki?page=21
Dorota123 19:26, 02 mar 2017

Gardener27 napisał(a)
Kolorowy zawrót głowy, istne szaleństwo. Cudowny ogród tworzysz Doroto.
Czekam z niecierpliwością na wiosenne przywitanie sezonu ogrodowego w Twoim wydaniu.
Dziękuję Przemku, przygotowania do wiosny trwają. Dziś zakupiłam nawozy do rh i róż w Kauflandzie na cały sezon trafiły się w dobrej cenie, więc brałam prawie hurtowo. 7,5 kg nawozu brakło mi na trawnik. resztę ponnawożę później.
Dorota123 22:16, 02 mar 2017

jolusia napisał(a)
Witam. Piękny ogród... i jakie bogactwo kwiatów... Pozostanę i będę podglądała.
Pozdrawiam i zapraszam w odwiedziny w Grzebyczkowe zakątki... https://www.ogrodowisko.pl/watek/3337-grzebyczkowe-zakatki?page=21

Cieszą mnie Twoje odwiedziny i sygnał, że znów powracasz z ogrodem na forum. Przewertowałam cały Twój wątek.

Rench 08:52, 03 mar 2017

Dorota123 napisał(a)
Trzymam ją jeszcze bo jest bardzo fotogeniczna, szczególnie w pierwszym etapie kwitnienia, no i ten jej porcelanowy kolor. Przeciw niej przemawia straszny bałagan jaki robi zrzucając całe morze płatków. Śmieci okropnie, trudno z trawy wygrabić płatki kwiatów. Próbowałam sobie tłumaczyć, że to taki romantyczny widok, ale jak płatki brązowieją w trawie wygląda to paskudnie, no i bardzo dużo kwiatostanów trzeba obłamywać, żeby ciągle kwitła.

Piękna ta dekoracja
Ja z New Dawn mam to samo,wnerwia mnie kiedy przekwita,ciacham ją,ale kiedy mi przychodzi całkowicie wywalić,nie mam serca
Już nawet ją jesienią przygotowałam,wycięłam wszystkie długie pędy i dalej rośnie
Dorota123 09:13, 03 mar 2017

Rench napisał(a)

Piękna ta dekoracja
Ja z New Dawn mam to samo,wnerwia mnie kiedy przekwita,ciacham ją,ale kiedy mi przychodzi całkowicie wywalić,nie mam serca
Już nawet ją jesienią przygotowałam,wycięłam wszystkie długie pędy i dalej rośnie
Cieszę się, ze Ci się spodobała moja dekoracja wiankowo - świecowa.New Dawn oprócz tego, że wkurza przekwitając ma w sobie coś, co każe ją zostawić.