Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

atena35 17:24, 25 mar 2014

ewakatowice napisał(a)

przebieram i to jak. Pogoda w kratkę na mojej "wsi" raz słońce raz chmury.
Biedronkę zagaduję z tęsknoty do sadzenia, przesadzania ...

a na Twojej "wsi" jak prace ogrodowe?

Ciekawi mnie jak z Twoją cierpliwością? hmmm

Z cierpliwością w tym roku lepiej, bo w ubiegłym to fiufiu ...
Po prostu widzę, że pośpiech nie jest wskazany tzn. to co w ubiegłym roku nasadziłam niezgodnie z planem/projektem będę w dalszej lub bliższej perspektywie wymieniać.
Np. zamiast poczekać na świerki "Serbskie" posadziliśmy tuje, pomijając, że chorują to wydaje mi się, że taki mieszany żywopłot ładniejszy
Drugi przykład to róże.
W przypływie zakupomanii kupiłam piękną odmianę "Chopin", posadziłam w miejsce gdzie miały być 3 kule na pniu. Róże były cudne jak kwitły, potem chorowały a teraz jak są przycięte rabata pusta i jakaś taka nijaka. Dodatkowo boję się, że znowu zachorują a kasa wydana
Na mojej wsi - trudno powiedzieć, dookoła cisza, ale może jak ja wracam z pracy to ogrodniczki już po pracy
izabela75 17:28, 25 mar 2014

atena35 napisał(a)

Z cierpliwością w tym roku lepiej, bo w ubiegłym to fiufiu ...
Po prostu widzę, że pośpiech nie jest wskazany tzn. to co w ubiegłym roku nasadziłam niezgodnie z planem/projektem będę w dalszej lub bliższej perspektywie wymieniać.
Np. zamiast poczekać na świerki "Serbskie" posadziliśmy tuje, pomijając, że chorują to wydaje mi się, że taki mieszany żywopłot ładniejszy
Drugi przykład to róże.
W przypływie zakupomanii kupiłam piękną odmianę "Chopin", posadziłam w miejsce gdzie miały być 3 kule na pniu. Róże były cudne jak kwitły, potem chorowały a teraz jak są przycięte rabata pusta i jakaś taka nijaka. Dodatkowo boję się, że znowu zachorują a kasa wydana
Na mojej wsi - trudno powiedzieć, dookoła cisza, ale może jak ja wracam z pracy to ogrodniczki już po pracy

widzę że masz taki sam problem z różami jak ja,miałam trzy na pniu wsadzone na trawniku dziś już są w donicach i szczerze mówiąc szukam na nie chętnego
kolagn 17:28, 25 mar 2014

Zaglądnęłam co u ciebie słychać ale widzę, że roślinki powoli się budzą. Ewa ty jesteś z tych niecierpliwych tak samo jak ja. Moje tuje stoją na tarasie w donicach, czekają aż przestanie lać, a ja siedzę tam razem z nimi. Mój M już się stuka po głowie jak na nas patrzy (czyt na mnie i na te tuje)
Jak ich jutro nie posadzę to zwariuję już chyba...
ewakatowice 17:31, 25 mar 2014

izabela75 napisał(a)

widzę że masz taki sam problem z różami jak ja,miałam trzy na pniu wsadzone na trawniku dziś już są w donicach i szczerze mówiąc szukam na nie chętnego

ja też ja też ...
mam na pniu i wielokwiatową na cholerę
ewakatowice 17:32, 25 mar 2014

kolagn napisał(a)
Zaglądnęłam co u ciebie słychać ale widzę, że roślinki powoli się budzą. Ewa ty jesteś z tych niecierpliwych tak samo jak ja. Moje tuje stoją na tarasie w donicach, czekają aż przestanie lać, a ja siedzę tam razem z nimi. Mój M już się stuka po głowie jak na nas patrzy (czyt na mnie i na te tuje)
Jak ich jutro nie posadzę to zwariuję już chyba...

Mój też patrzy ze współczuciem w oczach hi hi hi
ewakatowice 17:39, 25 mar 2014

na "wsi" słońce wychodzi
czekam aż będzie cieplej mam nadzieję, że trawa ruszy
atena35 17:51, 25 mar 2014

ewakatowice napisał(a)

ja też ja też ...
mam na pniu i wielokwiatową na cholerę

Do róż trzeba mieć cierpliwość i podejście. Ja poległam
ewakatowice 18:31, 25 mar 2014

atena35 napisał(a)

Do róż trzeba mieć cierpliwość i podejście. Ja poległam

Oglądałam Twoje róże i były dla mnie inspiracją, Ty Tośka się weź w garść i ratuj róże bo jak nie to po dupie dostaniesz moimi
Madzenka 20:03, 25 mar 2014

Róże tofam
izabela75 20:46, 25 mar 2014

ewakatowice napisał(a)

Oglądałam Twoje róże i były dla mnie inspiracją, Ty Tośka się weź w garść i ratuj róże bo jak nie to po dupie dostaniesz moimi

mnie na przykład moje wkurzały tym że miały krzywe pnieeee......hihihihihi