Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

ewakatowice 10:05, 27 mar 2014

Madziu... tak sobie
póki co początkująca jestem to wiesz, liczę na wyrozumiałość
ewakatowice 10:07, 27 mar 2014

atena35 napisał(a)
Heloł, kochana
u mnie o fotki wołasz, a Twoje kiedy będą???
Pokazałabyś "z góry" jak wyszło

z "góry" czy z "dołu"
Magda_ 10:14, 27 mar 2014

nie bądź taka skromna
ewakatowice 10:26, 27 mar 2014

Siostra na problem

choinki,duza 10 letnia schnie,opadają jej igły,cała wygląda jakby schła,zeszłroczne zasadzone jesienią 2 uschły,jedna wykopana ,druga już brazowa od czubka,juz nie daje jej szansy przeżycia. Zal mi tej starej ,taka duża..

.

atena35 12:28, 27 mar 2014

ewakatowice napisał(a)

z "góry" czy z "dołu"

Dołu z góry, najlepiej
Madzenka 19:07, 27 mar 2014

Majena napisał(a)
ja dziś wsadziłam hebe tak to się chyba nazywa..babcia mi kupiła i powiem wam ze bardzo ładnie yglada a ze ja nowicjusz na roślinach się nieznam wiec nie wiem czy przetrwa zime i czy się rozrośnie dam znac za rok

Nie przetrwa.... Padnie przy najbliższej mroznej zimie... A jeśli przetrwa to wiosnenne słońce brązowe dziury w niej wypali... Kocham je od trzech lat , corocznie sadzę i jakoś ta miłość bez wzajemności... A w pierwszym roku takie ładne kuleczki miałam...

Lecę czytac dalej bo cudne zdjęcia widziałam
Madzenka 19:09, 27 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
Szukam miejscówki dla żurawek (oczywiście kupione "na spontana" jesienią").
NIe mogę dostrzec ich piękna, jakoś do mnie nie przemawiają

Nalrawdę piękni Ci to wyszło, uwielbiam takie szarosci!
Madzenka 19:12, 27 mar 2014

Ewo nie znam sie na iglakach.... Jedyne jakie posiadam to cisy i kosdrzewiny... To prawie jak nie iglaki...
Być może te umierają z powodu suszy fizjologicznej? U nas np zimą w ogóle nei było sniegu, wiosną susza a paliło slońce. Ale wydaje mi się, że to mało prawdopodobne, bo to stare okazy i gdyby je dopadla susza fizjologiczna to pewnie zbrązowiałyby z jednej strony.
Drugi wariant, pękła w ich pobliżu rura albo ktoś spusza ścieki z szamba... W moje wsi przed jednym domem padlo kilkanaście 5 metrowych dorodnych tuj z tego powodu..... W trakcie budowy kanalizacji i zamykania nielegalnych odpływów z szamb przydomowych do rowu meliracyjnego...
ewakatowice 19:25, 27 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ewo nie znam sie na iglakach.... Jedyne jakie posiadam to cisy i kosdrzewiny... To prawie jak nie iglaki...
Być może te umierają z powodu suszy fizjologicznej? U nas np zimą w ogóle nei było sniegu, wiosną susza a paliło slońce. Ale wydaje mi się, że to mało prawdopodobne, bo to stare okazy i gdyby je dopadla susza fizjologiczna to pewnie zbrązowiałyby z jednej strony.
Drugi wariant, pękła w ich pobliżu rura albo ktoś spusza ścieki z szamba... W moje wsi przed jednym domem padlo kilkanaście 5 metrowych dorodnych tuj z tego powodu..... W trakcie budowy kanalizacji i zamykania nielegalnych odpływów z szamb przydomowych do rowu meliracyjnego...

Moja siostra twierdzi, że mają wilgotno (czyli suszę wyklucza).Dzięki za odzew i pomoc...
ewakatowice 19:28, 27 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nalrawdę piękni Ci to wyszło, uwielbiam takie szarosci!

a dziękuję to przypadek, że wyszło w miare atrakcyjne.
Czekam na "wenę" i na rośliny, które z lekką dozą nieśmiałości pojawiają się w sklepach ogrodniczych.