Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

ewakatowice 20:57, 01 mar 2014

można już sadzić?
Gabrysia_ 21:01, 01 mar 2014

Ja sadzę
ewakatowice 21:02, 01 mar 2014

to ja też będę a co
Gabrysia_ 21:14, 01 mar 2014

Ewa ,ja dzisiaj nawet część carexów podzieliłam
Gabrysia_ 08:39, 02 mar 2014

Wstawaj...pięknie słońce świeci
Mój M własnie robi jajecznicę na śniadanko
Gardenarium 08:43, 02 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
można już sadzić?

Jesli kupujesz - uważaj tylko na to, czy towar nie jest przemrożony po zimie, bo był np. przechowywany w doniczkach na wolnym powietrzu i teraz zimozielone rośliny wyglądają jeszcze ok, ale potem okaże się, że nie zaczną rosnąć, a zaczną schnąć.

Twój wybór, chyba że kupisz z widocznymi oznakami życia czyli młodymi, tegorocznymi przyrostami.

Okres przedwiośnia to najgorszy okres na kupowanie nowych roślin i na stratę kasy

Instagram Ogrodowiska
ewakatowice 10:23, 02 mar 2014

Gardenarium napisał(a)

Jesli kupujesz - uważaj tylko na to, czy towar nie jest przemrożony po zimie, bo był np. przechowywany w doniczkach na wolnym powietrzu i teraz zimozielone rośliny wyglądają jeszcze ok, ale potem okaże się, że nie zaczną rosnąć, a zaczną schnąć.

Twój wybór, chyba że kupisz z widocznymi oznakami życia czyli młodymi, tegorocznymi przyrostami.

Okres przedwiośnia to najgorszy okres na kupowanie nowych roślin i na stratę kasy

Dziękuję Ci serdecznie za rady....jestem pełna widoru i tak bardzo bym chciała sadzić, przesadzać, kupować.
ewakatowice 10:24, 02 mar 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Wstawaj...pięknie słońce świeci
Mój M własnie robi jajecznicę na śniadanko

Wstałam z łóżka pom tym jak obejrzałam "Maje w ogrodzie"
a widzisz....też masz super, M. śniadanko serwuje
Gardenarium 10:31, 02 mar 2014

W takim razie rób porządki, przesadzaj w obrębie tego co masz, a z kupowaniem poczekaj, chyba że masz za dużo kasy

Instagram Ogrodowiska
ewakatowice 10:39, 02 mar 2014

Danusiu, porządki są już zrobione, te rośliny, które zakupiłam spontanicznie jesienią przeżyły wszystkie na szczęście, bądź nieszczęście moje. Teraz kiedy naoglądałam się, naczytałam Twoich realizacji i wskazówek dot. Projektowania ogrodów, wiem, że moje początki zakupionych roślin jedynie wprowadzą niepotrzebny chaos i były mocno spontaniczne … Z racji tego, że nie jestem rozrzutna muszę je zaaranżować na mojej małej przestrzeni … ech