Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

ewakatowice 19:04, 04 maj 2015

malkul napisał(a)

no nie mogę!
dziś jestem zawalona pracą przy kompie ale jem właśnie małe co nieco i wlazłam na forum i jak to przeczytałam to się az od roboty oderwałam!

Bo po pierwsze:
kradnę sobie przezwisko gadająca głowa i od dziś mój synek taz będzie zwany gadająca głowa

pasuje mu jak ulał.

A po drugie : twój syn ma to w genach po mamusi. Papa ci sie nie zamyka

a po trzecie: jak to czytałam to normalnie jakbyś stała koło mnei i to mówiła, słyszałam cię jak na jawie!

ps. papa otwarta wcale mi nie przeszkadza-to tak dla ścisłości

Jest taka ilość programów TV w których śpiewają bądź tańczą, że odnoszę wrażenie, że tylko ja nie mam żadnego z tych darów. Mimo wszystko nic sobie z tego nie robię bo i po co …

Kiedy napisałaś, że sobie zapożyczasz czyli kradniesz określenie gadająca głowa przypomniało mi się program TV tak tam mówili „kradzież” to był show o śpiewaniu… chociaż jak nie śpiewam to pooglądam tz. Śpiewam ale wówczas rodzina prosi błagalnie abym nie przestała.
Choć i mój eM mawia tak do mnie cicho być i śpij to w kwestii gadających głów…

Gośka, snuję przypuszczenia, że ten Twój pierworodny po Tobie taki gadający

A wiesz tak sobie myślę, że jakbyśmy się umówiły w kawiarni na kawę to trzeba by zająć dwa różne stoliki i każda sama się nagada co by jazgotu nie było
ewa004 19:05, 04 maj 2015

Ewciu jak dawno temu usłyszałam jak moja 5 letnia córka tłumaczy młodszej o rok siostrze co to jest seks uwierz włosy mi dębem stały
Buziaczki i gratki na 700 stronkę
ewakatowice 19:15, 04 maj 2015

siakowa napisał(a)
ewka jak juz u Ciebie siedze na tej kafie to powiedz mi taka rzecz....czy klon japoński/palmowy sobie sam wybiera kierunek rośnięcia w sensie przełamania? bo jak bym chciała zeby ewntualny mój rósł w jedną strone skrzywiony to obcina się gałązki czy wybiera się odpowiendi okaz???

Kasik, nie wiem o co ci chodzi ale odpowiem

Po pierwsze uważam, że klony wcale nie są takie wymagające.
Na pewno odwracają się do słońca, jak chcesz aby się łamały to kupujesz takowy okaz lub sama je formujesz, tniesz.
Moje całe trzy jaz próbowałam ciąć ale się spóźniłam bo już soki zaczęły puszczać i płakały.
Ewelina zagłębiała się w cięcie klonów i nawet tam u niej w wątku był instruktaż.

Przekopiowałam od Eweliny:

Witam. Sango kaku już nie przycinaj bo ma już za długie pędy .Natomiast pozostałe przytnij najpierw każdą gałązkę od góry na 20 cm poto żeby zrównać się z tym pędem niżej położonym. Tniemy 1 cm nad węzłem na każdej gałązce. Obracaj dookoła i się przyglądaj, chodzi oto żeby uzyskać efekt parasola lub bardziej kulisty. Najłatwiej to zrobić w stanie bez liści wczesną wiosną. jeżeli uznasz ze za mało to obniżysz cięcie. Dobrze jest tak ciąć żeby zostawić po każdym cięciu rozgałęzienie przynajmniej po dwa pączki z każdej strony, no czasem się nie da ale tym się nie przejmuj bo po cięciu zawsze puszcza w miejscu cięcia dwie odnogi. Póżniej czekasz dwa miesiące obserwujesz i jak którykolwiek nadmiernie się wyciągnie to go ciach. I tak tylko do początku sierpnia .Klony czerwone zostaw bo są ładnie ułożone i nie trzeba z nimi nic robić chyba sporadycznie jak zauważysz jakiś nadmiernie wybujały pęd. Myślę że to jakos ogarniesz i nie bój się tego.Pozdrawiam.

Wiecej na temat znajdziesz u niej

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3898-maly-ogrodek-za-i-przed-zabudowa-szeregowa-nicol21?page=217#post_6

i koniecznie zobacz tulipany

ewakatowice 19:15, 04 maj 2015

ewa004 napisał(a)
Ewciu jak dawno temu usłyszałam jak moja 5 letnia córka tłumaczy młodszej o rok siostrze co to jest seks uwierz włosy mi dębem stały
Buziaczki i gratki na 700 stronkę

dziękuję

dowiedziałaś się co to takiego ?
Kacha123 20:21, 04 maj 2015

Też mam gadającą głowę w domu i tekstami też rzuca Jak podsłuchał, że ciotka z wujkiem śpią od 15 lat osobno, to powiedział, że 15 lat bez seksu, to niemożliwe
atena35 20:34, 04 maj 2015

U mnie dzieci przeliczały "liczbę dzieci na ilość seksów" czyli u nas 2 razy
Sebek 20:45, 04 maj 2015

Jak zawsze przychodzę w odpowiednim momencie Ale gadającą głową nie jestem, ja bardziej z tych co lubią obserwować niż mówić
ane3ka 22:41, 04 maj 2015

Heloł, i tu też tulipanki. Cudnie!
atena35 23:01, 04 maj 2015

ewakatowice napisał(a)
wiosennie, kolorowo, soczyście

Zapełnia się ogródeczek, zapełnia
Dorotka 07:32, 05 maj 2015

Ewa, widzę u Ciebie w ogrodzie rabaty wysokie z kamienia. Są cudne. Czy możesz mi powiedzieć jak one były robione a konkretnie czy na zaprawie murarskiej czy coś innego. Bo rozumiem że to kamień jest. A mogę wiedzieć jaki?