Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

dominika_ 19:11, 06 mar 2016

Przemo czym czeszesz swoje trawki?
Flower1 19:41, 06 mar 2016

No ja tez troszke potanczyłam z sekatorem ,z krokusami u nas tez ciezko narazie zielono.Piwonie sie ruszyly a tak to jeszcze szaro buro.Stipe przycielam bo pod murkiem w dobrym miejscu ale tez nie wiem czy dycha.
Wklejam link to targow w Renku :http://www.wiosnawogrodzie.pl/
Rumianka 19:46, 06 mar 2016

Jak będzie kilka cieplejszych dzionków, to i roślinki pójdą w tango, tak jak Ty z sekatorem...Płezdrówczi...
waldek727 20:33, 06 mar 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Waldek żałuj, że Cię nie było wystawa jak wystawa, ale spotkanie bezcenne

I to własnie nawiązywanie nowych znajomości i poznawanie ludzi o podobnych zainteresowaniach jest dla mnie najważniejsze. Rośliny i wszystko to co związane jest z ogrodami, to tylko moja życiowa pasja.
Przemo.
Pozdrawiam Ciebie i wszystkich gości Twojego wątku.
Ewa777 21:41, 06 mar 2016

Gardener27 napisał(a)
Jestem kochani,
Zbliżająca się wielkimi krokami wiosna odciągnęła mnie od komputera i zawiodła do ogrodu

Od wczorajszego popołudnia ruszyłem w tango z sekatorem, szpadlem i grabkami
Ogrom prac wykonałem ale mając na uwadze swoje zdrowie i zmienną pogodę nie szaleję bardzo

Zdjęć nie posiadam żadnych bo ręce innymi sprawami miałem zajęte ale donoszę iż wszystkie róże, krzaczory ozdobne i hortensje przycięte Trawiszcza ruszają z kopyta Część przycięta a reszta wyczesana Została tylko stipa z którą sam nie wiem co zrobić Może żyje a może nie ? Przytnę jak pogoda się wyklaruje

Narzekałem że moje krokusy strajkują Dziś się im przyjrzałem i nawet dostrzegłem jakieś zalążki kwiecia Uff ... będzie chyba coś z nich

Zacząłem przerabiać jedną rabatę która od dwóch sezonów mi nie leży Jak nie teraz to kiedy ? Marzec to dobry czas na przesadzanie Będzie bukszpanowo, w końcu obecność na tym forum zobowiązuje
Muszę kupić 6 ładnych kul ale nie mam dobrego źródła Do kopanych bukszpanów się zraziłem więc muszą być w doniczkach i najlepiej niedrogie

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę rychłej wiosny

No, nieźle poszalałeś

U mnie jeszcze za zimno. Krokusy nie kwitną, więc nie zabieram się jeszcze za cięcie
mirkaka 09:14, 07 mar 2016

Ja też wczoraj trochę poszalałam z sekatorem
Sebek 09:19, 07 mar 2016

Jak znajdziesz kule w dobrej cenie to daj znać
makkasia 13:44, 07 mar 2016

Przemku obejrzałam zdjęcia z Gardenii i szczęka mi opadła, że z Ciebie taki gówniarz ...sorry ale na zdjęciu w avatarku zupełnie inaczej wyglądasz - no normalnie jestem w szoku. Ciebie chyba zawsze pytają o dowód jak alkohol kupujesz co?
Jeszcze raz chciałam napisać, że baardzo mi przykro, ze nie mogłam sią z Wami spotkać - ale chociaż zdjęcia w małym stopniu ale zawsze rekompensują mi tę stratę.
Niestety ja nic nie ruszyłam w ogrodzie, strasznie u nas zimno i nieprzyjemnie.
Nic jeszcze nie kwitnie oprócz ceimierników. Niestety pomorze zawsze w tyle
Poproszę o zdjęcia zmian na rabacie.
macham
Marcowa 14:36, 07 mar 2016

Witaj Przemku!
Czy właściciel najfajniejszego warzywnika pod słońcem zechce odpowiedzieć na pytanie nowicjuszki?
Chciałabym posadzić w tym roku rośliny w ocynkowanej wannie(widziałam taką u Ciebie),tylko nie wiem jak się za to zabrać technicznie.Czy w swojej wierciłeś otwory odpływowe,jeśli jak dużo ich potrzeba i czy dałeś na spód jakiś drenaż?Wanna będzie stała cały czas pod gołym niebem,więc w czasie dużych opadów...wiadomo,błotko..
I jeszcze jedno,czy wystarczy jak na zimę wanna z wieloletnimi roślinami pojedzie do nieogrzewanego garażu?
Pomożesz?
Gardener27 21:08, 07 mar 2016

Kacha123 napisał(a)
Miałam połowicznie rację!

Brawo Ty
Pogoda była bardzo łaskawa Nie mogłem sobie odmówić
Pierwsze grzebanie w ziemi zaliczone Sezon rozpoczęty