Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 21:32, 07 mar 2016

Sebek napisał(a)
Jak znajdziesz kule w dobrej cenie to daj znać

Dobra cena powiadasz Pewnie kupię w I..A, tylko u mnie nie są dostępne w sprzedaży
Gardener27 21:35, 07 mar 2016

Warmia napisał(a)

To chyba możesz już powiedzieć, że wiosna bliżej niż dalej

Też tak myślę Marzec ma być podobno dość chłodny ale do kwietnia rzut beretem a potem bajeczny maj
Alisonek 21:45, 07 mar 2016

Pozdrawiam Przemus
Warmia 21:47, 07 mar 2016

Gardener27 napisał(a)

Też tak myślę Marzec ma być podobno dość chłodny ale do kwietnia rzut beretem a potem bajeczny maj

A się rozmarzyłeś
Gardener27 21:48, 07 mar 2016

makkasia napisał(a)
Przemku obejrzałam zdjęcia z Gardenii i szczęka mi opadła, że z Ciebie taki gówniarz ...sorry ale na zdjęciu w avatarku zupełnie inaczej wyglądasz - no normalnie jestem w szoku. Ciebie chyba zawsze pytają o dowód jak alkohol kupujesz co?
Jeszcze raz chciałam napisać, że baardzo mi przykro, ze nie mogłam sią z Wami spotkać - ale chociaż zdjęcia w małym stopniu ale zawsze rekompensują mi tę stratę.
Niestety ja nic nie ruszyłam w ogrodzie, strasznie u nas zimno i nieprzyjemnie.
Nic jeszcze nie kwitnie oprócz ceimierników. Niestety pomorze zawsze w tyle
Poproszę o zdjęcia zmian na rabacie.
macham

Wygląda na to że mój obiektyw mnie postarza albo te na Gardenii mnie odmłodziły Tak czy inaczej w tym roku kończę 30 lat W wolnej chwili muszę zaktualizować swojego starego avatara

Też jest mi bardzo przykro że do nas nie dotarłaś ale dobrze wiem że życie lubi pokrzyżować plany Okazji będzie wiele i pewnie gdzieś nas los spiknie, mam taka cichą nadzieję

U mnie też od dzisiaj się ochłodziło, kropi przelotny deszcz i tak podobno do końca tygodnia Prace ogrodowe wstrzymane Może weekend będzie ciepły

Zdjęć rabaty nie mam Pobojowisko straszne zostało Wieloletnie krzaki wykopałem z rabaty robiąc miejsce na bukszpany Masakra ... Jak ogarnę to się pochwalę
Pozdrawiam
Gardener27 21:51, 07 mar 2016

Alisonek napisał(a)
Pozdrawiam Przemus

Witam Skorzenera przepyszna Trochę odstąpiłem koleżance z pracy Załapała bakcyla Będziemy siać
Również pozdrawiam
Gardener27 21:51, 07 mar 2016

Warmia napisał(a)

A się rozmarzyłeś

Ech ... ja cały czas z głową w chmurach
Gardener27 22:08, 07 mar 2016

Marcowa napisał(a)
Witaj Przemku!
Czy właściciel najfajniejszego warzywnika pod słońcem zechce odpowiedzieć na pytanie nowicjuszki?
Chciałabym posadzić w tym roku rośliny w ocynkowanej wannie(widziałam taką u Ciebie),tylko nie wiem jak się za to zabrać technicznie.Czy w swojej wierciłeś otwory odpływowe,jeśli jak dużo ich potrzeba i czy dałeś na spód jakiś drenaż?Wanna będzie stała cały czas pod gołym niebem,więc w czasie dużych opadów...wiadomo,błotko..
I jeszcze jedno,czy wystarczy jak na zimę wanna z wieloletnimi roślinami pojedzie do nieogrzewanego garażu?
Pomożesz?

Witaj Agnieszko
Służę pomocą Owszem, tak jak już zauważyłaś jestem właścicielem ocynkowanej bali którą odziedziczyłem po pradziadkach
Każdy pojemnik w którym rosną bezpośrednio rośliny musi mieć otwory którymi odprowadzany będzie nadmiar wody Ja w swojej bali wywierciłem wiertarką ok 15 otworów Na dnie zrobiony jest dodatkowo drenaż z pokruszonych starych donic ceramicznych Możesz użyć innego materiału, najważniejsze by ziemia nie przylegała do samego dna
U mnie w wanience rosną hosty i przed każdą zimą wnoszę ją do nieogrzewanego pomieszczenia gospodarczego Trzeci sezon i wszystko żyje Można by się też pokusić o zostawienie tej bali na zewnątrz ale ja takich eksperymentów nie będę robił bo za bardzo mi zależy na moich roślinach
W celu przedłużenia żywotności donicy wewnątrz możesz wyłożyć folią która ochroni balię przed bezpośrednim kontaktem z wodą
Co planujesz w niej posadzić ?
Kacha123 22:13, 07 mar 2016

Gardener27 napisał(a)

Brawo Ty

Ja przecież od 18 lat żyję z Przemysławem, to coś tam wiem
Warmia 22:17, 07 mar 2016

Kacha123 napisał(a)

Ja przecież od 18 lat żyję z Przemysławem, to coś tam wiem

Nie wiem Kasiu jak Twój Przemek, ale ja znam kilku i każdy ma w sobie coś z pozytywnego świra