Wygląda na to że mój obiektyw mnie postarza albo te na Gardenii mnie odmłodziły Tak czy inaczej w tym roku kończę 30 lat W wolnej chwili muszę zaktualizować swojego starego avatara
Też jest mi bardzo przykro że do nas nie dotarłaś ale dobrze wiem że życie lubi pokrzyżować plany Okazji będzie wiele i pewnie gdzieś nas los spiknie, mam taka cichą nadzieję
U mnie też od dzisiaj się ochłodziło, kropi przelotny deszcz i tak podobno do końca tygodnia Prace ogrodowe wstrzymane Może weekend będzie ciepły
Zdjęć rabaty nie mam Pobojowisko straszne zostało Wieloletnie krzaki wykopałem z rabaty robiąc miejsce na bukszpany Masakra ... Jak ogarnę to się pochwalę
Pozdrawiam
Witaj Agnieszko
Służę pomocą Owszem, tak jak już zauważyłaś jestem właścicielem ocynkowanej bali którą odziedziczyłem po pradziadkach
Każdy pojemnik w którym rosną bezpośrednio rośliny musi mieć otwory którymi odprowadzany będzie nadmiar wody Ja w swojej bali wywierciłem wiertarką ok 15 otworów Na dnie zrobiony jest dodatkowo drenaż z pokruszonych starych donic ceramicznych Możesz użyć innego materiału, najważniejsze by ziemia nie przylegała do samego dna
U mnie w wanience rosną hosty i przed każdą zimą wnoszę ją do nieogrzewanego pomieszczenia gospodarczego Trzeci sezon i wszystko żyje Można by się też pokusić o zostawienie tej bali na zewnątrz ale ja takich eksperymentów nie będę robił bo za bardzo mi zależy na moich roślinach
W celu przedłużenia żywotności donicy wewnątrz możesz wyłożyć folią która ochroni balię przed bezpośrednim kontaktem z wodą
Co planujesz w niej posadzić ?