Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

dominika_ 10:07, 09 mar 2016

Już powoli trzeba ćwiczyć szczękę żeby za bardzo nie opadła jak te wszystkie cebule zaczną Ci kwitnąć
Miłego dnia
Flower1 11:03, 09 mar 2016

Gardener27 napisał(a)

Już kwitną, w domu ? Muszę wpaść do Ciebie

Mam przed wejsciem donice ale dzisiaj u nas snieg pada ,załamka poprostu nie ma kiedy zdjecia zrobic..uwielbiam te Twoje kompozycje Przemek a ile lat zostawiasz w takiej donicy , co roku wysadzasz cebulki?
Anda 13:11, 09 mar 2016

Gardener27 napisał(a)

Oczywiście Agnieszko że sadziłem Zgodnie z moją tradycją odbyło się to w Wigilię W donicach mam posadzonych 200 tulipanów i trochę hiacyntów
Obecnie wszystkie już wyszły na powierzchnię i czekają w gospodarczym by je wyciągnąć na taras jak się pogoda wyklaruje
Tak to wyglądało podczas sadzenia ...

Muszę sobie ten przepis zapamietać i zrobić tak właśnie w ten nadchodzący grudzień. Ukladales je warstwowo, czy w każdej donicy jest tylko jedna warstwa? Będzie pięknie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
iwonaal 19:06, 09 mar 2016

Poszukasz sobie taką jak my, twardą babę do tańca i do różańca. Tylko pospiesz się z szukaniem, chyba że wychowasz sobie, ale to jeszcze trochę poczekasz.
Jana 19:17, 09 mar 2016

Czekam z niecierpliwością na Twoje cebule
Alisonek 21:00, 09 mar 2016

u-hahałam się przy Waszej dyskusji przeogromnie Marta, Przemek i Asia rozwalacie system dobrze jest Was poczytać
buziaki dla nieświętej trójcy :*
AsiaK_Z 21:46, 09 mar 2016

No, nieświęta.... ale to chyba dobrze Macham
Warmia 22:02, 09 mar 2016

Alisonek napisał(a)
u-hahałam się przy Waszej dyskusji przeogromnie Marta, Przemek i Asia rozwalacie system dobrze jest Was poczytać
buziaki dla nieświętej trójcy :*

Aluś troimy się dla Was cobyście mieli wesoło
KasiazWichro... 07:40, 10 mar 2016

Gardener27 napisał(a)
Jestem kochani,
Zbliżająca się wielkimi krokami wiosna odciągnęła mnie od komputera i zawiodła do ogrodu

Od wczorajszego popołudnia ruszyłem w tango z sekatorem, szpadlem i grabkami
Ogrom prac wykonałem ale mając na uwadze swoje zdrowie i zmienną pogodę nie szaleję bardzo

Zdjęć nie posiadam żadnych bo ręce innymi sprawami miałem zajęte ale donoszę iż wszystkie róże, krzaczory ozdobne i hortensje przycięte Trawiszcza ruszają z kopyta Część przycięta a reszta wyczesana Została tylko stipa z którą sam nie wiem co zrobić Może żyje a może nie ? Przytnę jak pogoda się wyklaruje

Narzekałem że moje krokusy strajkują Dziś się im przyjrzałem i nawet dostrzegłem jakieś zalążki kwiecia Uff ... będzie chyba coś z nich

Zacząłem przerabiać jedną rabatę która od dwóch sezonów mi nie leży Jak nie teraz to kiedy ? Marzec to dobry czas na przesadzanie Będzie bukszpanowo, w końcu obecność na tym forum zobowiązuje
Muszę kupić 6 ładnych kul ale nie mam dobrego źródła Do kopanych bukszpanów się zraziłem więc muszą być w doniczkach i najlepiej niedrogie

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę rychłej wiosny

może zajrzyj do ogrodniczego koło akademi rolniczje na 29-listopada, w tamtym roku mieli kuleczki bukszapanowe po 30 zl i 40 zl, na moje niewprawne oko dość duże.
Pozdrawiam Kasia
Flower1 08:32, 10 mar 2016

Przemek chciałam sie zapytac o skalniaczki i w sumie nie wiem kogo ..moze Ty mi pomozesz? nie wiem czy je sie obcina na wiosne czy zostawia jak sa..?