Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 19:50, 16 kwi 2016

Zana napisał(a)
W Ogrodowisko to ja już dawno wsiąkłam czytelniczo, a teraz wsiąkam pisemnie. A to przez tę Twoją rozplenicę.

Ha ha ha ... więc moja wina
Cieszę się że z nami jesteś
Inspiracji Ci u nas od groma a ludziska bardzo sympatyczni i życzliwi
makkasia 19:57, 16 kwi 2016

Przumku pokaż tulipki w donicach, proszę spróbowałam przezimować rozplenicę Fireworks i nie udało się z nasionek też nic nie wyszło ale to wiedziałam i tylko chciałam się upewnić ...stokrotki dają po oczach sudniaste są
macham
Gardener27 20:02, 16 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
Przemek , szewc bez butów chodzi, obdzieliłeś rozplenicą pół Polski, a dla siebie zostawiłeś najsłabsze nasionka. To ja chyba dostałam z tej pierwszej partii bo u mnie każde nasionko wzeszło, właściwie sadziłam po jednym nasionku i każde wykiełkowało. Tylko u mnie koty trochę się do niej dorwały i zeżarły parę, ale to co zostało dla mnie wystarczy. Dobrze wiedzieć że najwartościowsze to te pierwsze kłosy są. Ja zbierałam nasiona z Rubrum i te mi nie wykiełkowały, może właśnie dlatego?

Mirko dostałaś pierwszą partię nasion jakie zebrałem z sadzonek Cieszę się że tak ładnie wykiełkowały Rozplenica pegasus ma niepowtarzalny wygląd więc będzie cieszyć oko na rabacie i wzbudzać pożądanie u innych
Nigdy nie próbowałem siać Rubrum więc nie mam doświadczenia w tym temacie Z tego co pamiętam dziewczynom chyba też się nie udało
Gardener27 20:08, 16 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Przemku, też czekam na Twoje tulipany w donicach To kolejny Twój znak rozpoznawczy
Siejesz już coś w warzywniaku?
Byłeś ciekaw kiedyś, czy agapant skiełkuje. Skiełkowały 3 nasionka Rosną powolutku, bo jeszcze w domu. Mam nadzieję, że przyspieszą, jak już złapią słoneczka.

Tulipany w donicach prawie już kwitnące
Dziś udało mi się po pracy wysiać większość warzyw i posadzić cebulę, zdążyłem przed burzą W maju dojdą sadzonki pomidorów, kapusty i dyniowatych
Cieszę się że agapanty nie zawiodły Ja w tamtym roku kupłem kłącza ale mi nie zakwitły Obecnie hartują się podpędzone sadzonki w gospodarczym i wyglądają bardzo imponująco
Gardener27 20:10, 16 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie Buchnęło kolorem niesamowicie

Kolorów w ogrodzie coraz więcej Z każdym następnym dniem rozkwitają kolejne cebulowe i byliny
Uwielbiam tę porę roku gdy wszystko budzi się do życia
Gardener27 20:11, 16 kwi 2016

Milka napisał(a)
Bergenie strasznie szybko u ciebie, moje dopiero zaczynają

Irenko moje odmiany należą do karłowatych i dość wcześnie zaczynają kwitnienie a później je powtarzają do samej zimy
Gardener27 20:18, 16 kwi 2016

Anda napisał(a)
Przemek tu wszystkich w napięciu trzyma. Piekna, kolorowa wiosna u Ciebie

Dziękuję Ewo Ostatnio inne sprawy absorbują mnie bez reszty i na forum już nie mam czasu Może w najbliższych tygodniach to się zmieni, jest nadzieja
Gardener27 20:20, 16 kwi 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Mikro chwilę złapałam Nadzieja, bo dziś piątek, piąteczek, piątunio

Hmm ... dziś sobotunia a ja znowu byłem w pracy ale to podobno moja ostatnia pracująca Od następnego tygodnia koniec nadgodzin po przeszło 4 miesiącach
Gardener27 20:21, 16 kwi 2016

zielinka napisał(a)
Rewelacyjne zdjęcia i ogród. Zostałam właśnie kolejną fanką Twojego płotu

Witam serdecznie w moich progach i zapraszam
Sezon powoli się rozkręca więc będzie na czym oko zawiesić
Pozdrawiam
Gardener27 20:25, 16 kwi 2016

marta_d napisał(a)
Przemo! Jakie tulipany dorodne Ty je dołujesz na zimę w ogrodzie ? ja trzymałam w nieogrzewanym pomieszczeniu gospodarczym i nie wszystkie mi zakwitły Piękne widoki, ogródek wiosenny aż miło pooglądać pozdrawiam!

Witaj Martusiu Macierzyństwo pochłonęło Cię na dobre Cieszę się że wpadłaś choć i mnie ostatnio tu mało
Ja tak samo jak Ty trzymałem te donice w nieogrzewanym gospodarczym Ceble były sadzone w wigilię a już w lutym zaczęły wychodzić na powierzchnię Z tego co widzę wszystkie zakwitną Nie wiem dlaczego Twoje zastrajkowały ?
Również pozdrawiam wiosennie