Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 18:14, 11 kwi 2016

mirkaka napisał(a)

Nowiutką i ja mam
Ale tulipany cudne, zazdroszczę Pozytywnie, oczywiście

Brawo Ty Ja muszę nabyć stipę która u nas z zimowaniem nie ma problemu a są takie i również piękne
Tulipany jeszcze w powijakach Obecnie mocno się ochłodziło i zastopowało ich zapędy Dobrze bo to jeszcze nie ich pora
Gardener27 18:16, 11 kwi 2016

Mysza napisał(a)
W końcu są zdjęcia
Przemek, ale będzie czad z tymi tulipanami w donicach
Dużo kolorków masz już w ogrodzie.

Gosiu dawno zdjęć nie było więc nowe musiały się pojawić
Donice z tulipanami obecnie stoją przy ścianie gospodarczego Docelowo będą ustawione na odświeżonym tarasie tylko fachowców od dachu muszę się pozbyć
Kolory w ogrodzie bardzo cieszą Całą zimę czekaliśmy na te piękności
Gardener27 18:19, 11 kwi 2016

Benia napisał(a)
Witaj Przemku, szukając informacji o dmuszku jajowatym trafiłam na Twój wątek
Bardzo mnie to cieszy bo nikt mi nie powie wiecęj niz tak doświadczony Ogrodnik jak Ty.
Wysiałam sobie dmuszka ale w jednej wielkiej tacy i teraz chciałabym go popikować, zastanawiam się czy te Twoje zeszłoroczne sadzonki to pojedyńcze siewki czy kilka w doniczkach?
Pytam,żeby wiedzieć jak je popikować, kępkami czy każdą osobno?...
Bo wygląda to tak jakby było po kilka ziarenek w jednej doniczce

Witaj Beniu
Bardzo się cieszę że się pojawiłaś Ja wszystkie swoje wysiane trawy zawsze ,,pikuję,, w kępkach Daje to od razu ładną sadzonkę W przypadku dmuszka też tak było Polecam tę metodę
Gardener27 18:23, 11 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
Przemku, wiosna u Ciebie na bogato Tyle roślin już kwitnie aż nie do wiary Ciemierniki masz cudowne Ta ilość hiacyntów w jednym miejscu jest urocza Pozdrawiam pracusia

Ciemierników u mnie sporo w tym sezonie Zakupy były bardzo owocne Liczę że w następnym roku ładnie zakwitną
Hiacynty w bali każdego roku dają czadu Nie wykopuję ich tylko zostawiam po przekwitnięciu a na zimę donicę wnoszę do gospodarczego
Wiosna w ogrodzie zapowiada się obiecująco Najbardziej ubolewam nad moimi pełnymi prymulami które potwornie wymarzły Trzeba będzie sadzić nowe
Macham
Gardener27 18:30, 11 kwi 2016

Agcia napisał(a)

Może po to samo po co tulipanom nie powinno się ich ścinać po kwitnieniu-odżywiają cebulę? Tak sobie zgaduję.
Ja z kolei nie mam kasy ale na kilka roślinek wyskrobię.
Ostatnio w dialogu ze mną jakiś pesymizm przebija od Ciebie, mam nadzieję, że u Ciebie dobrze, domyślam się, że jesteś przeciążony pracą.
Rozplenice te wieloletnie też nadal w ziemi siedzą więc może nie ich czas jeszcze. Poczekaj trochę.

Sam nie wiem co z tymi liśćmi jest nie tak u czosnków One nie tylko w naszym klimacie tak schną potwornie ale w innych częściach świata również
Agatko nie wiem dlaczego odniosłaś takie wrażenie ? Owszem ostatnio jestem mocno zagoniony ale bardzo lubię nasze rozmowy i Twój ogród
Znajomy od którego dostałem nasiona rozplenicy już zidentyfikowanej bo to penisetum pegasus mówi bym nie liczył na to że przeżyła Z nasion wysianych uzyskałem jedynie 5 doniczek wiec na pocieszenie coś tam w ogrodzie będę miał
Gardener27 18:32, 11 kwi 2016

przemekg napisał(a)
Ale u ciebie już wiosennie kwietnie i kolorowo, zieleń aż kipi.
Wpadła mi w ręce nazwa rozplenicy, która w minionym sezonie wzbudzała duze zainteresowanie w Twoim ogrodzie to penisetum pegasus.

Przemek jesteś nieoceniony
Wykopaliska archeologiczne ujawniły nazwę najbardziej pożądanej trawy na forum
Gardener27 18:43, 11 kwi 2016

L00zak napisał(a)
Nie po raz pierwszy rozkłada na łopatki
Przemku, czym masz podsadzoną Magnolię, szukam inspiracji…

Michał u mnie pod magnolią Susan rosną hosty i bodziszki bo to bardzo zacieniona część ogrodu Zdjęć nie mogę żadnych znaleźć bo mam straszny bałagan w folderach

Gardener27 18:46, 11 kwi 2016

Agatek napisał(a)
Nacieszyłam znowu oko
piękne kolory, u mnie ledwo co wychodzi wszystko a pewnie już nie zobaczę, bo nie mamy w planach wyjazdów ;(
Rozplenice późno puszczają, a stipa u mnie chyba na amen kaput bo też nic nie widać ...

Jak to, nie będziesz jeździć na działkę ? Muszę wpaść do Ciebie i nadrobić co się dzieje
Rozplenice wieloletnie u mnie powoli budzą się do życia, maja małe kiełki
Stipa jak nie wykazuje oznak życia po cięciu do chyba już po niej
Gardener27 18:50, 11 kwi 2016

Milka napisał(a)

Kolor bije po oczach
Zachwyca mnie ten płotek...dumam
Cos u siebie zmienię
Tylko to szlifowanie i malowanie

Energetycznie musi być, wszak wiosna na całego
Nie wiem jak będzie z tym płotkiem ? Prawdopodobnie po zrobieniu elewacji domu na jesień przestanie istnieć ale to wszystko wyjdzie w praniu
Mirko sztachety u mnie wykonane są z plastiku Nie trzeba ich malować Płot liczy sobie lekko 15 lat a wygląda jak nowy Na wiosnę myję tylko karcherem i tyle
Gardener27 18:51, 11 kwi 2016

Juzia napisał(a)
Ło jeżuniu jakie stokroty!!!!!

I kolor maja zajefajny