Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 18:56, 11 kwi 2016

Benia napisał(a)

beautiful...

Karol99 napisał(a)
Wiosna w Twoim ogrodzie wymiata, przepięknie jest.

Flower1 napisał(a)
Przemek zabiłeś tymi fotkami cudownie u Ciebie ,piekne kolory!

Kawa napisał(a)
łał
Przemo pięne bergenie

i stokroty też of corse

Flower1 napisał(a)
Przemek ja uwielbiam ten Twoj biały płotek ,pieknie eksponuje rosliny i dodaje uroku

Dziękuję za miłe słowa
Katkak 19:08, 11 kwi 2016

Dzięki Przemcio, a biohumus może być?
Gardener27 19:10, 11 kwi 2016

Będzie idealny
AgataBC 20:54, 11 kwi 2016

Gardener27 napisał(a)

Sam nie wiem co z tymi liśćmi jest nie tak u czosnków One nie tylko w naszym klimacie tak schną potwornie ale w innych częściach świata również
Agatko nie wiem dlaczego odniosłaś takie wrażenie ? Owszem ostatnio jestem mocno zagoniony ale bardzo lubię nasze rozmowy i Twój ogród
Znajomy od którego dostałem nasiona rozplenicy już zidentyfikowanej bo to penisetum pegasus mówi bym nie liczył na to że przeżyła Z nasion wysianych uzyskałem jedynie 5 doniczek wiec na pocieszenie coś tam w ogrodzie będę miał

Mnie się wydaję, że one tak mają, to nie objaw choroby ani złych warunków-taka natura. Tak jak dziwnie rosną zimowity, wiosną same liście, a jesienią same kwiaty.
Wiem, że oboje lubimy swoje ogrody, to wrażenie chyba stąd, że ostatnio pisaliśmy o tych nieszczęsnych rozplenicach i temat był niepozytywny.

Z tych pięciu doniczek będziesz miał chociaż nasiona na następny sezon. Czyli się wyjaśniło. Zapiszę nazwę. Dobrze wiedzieć
Zana 21:44, 11 kwi 2016

Bergenia cudnie kwitnie, stokrotki na płotku wymiatają, wiosna pełną gębą. Cały czas miałam nadzieję, że Twoja rozplenica to ta wschodnia Karley Rose a tu taka niespodzianka. Ale dasz jej jeszcze szansę czy już definitywnie wywalasz? A może była źle oznaczona
Gardener27 22:01, 11 kwi 2016

Agcia napisał(a)

Mnie się wydaję, że one tak mają, to nie objaw choroby ani złych warunków-taka natura. Tak jak dziwnie rosną zimowity, wiosną same liście, a jesienią same kwiaty.
Wiem, że oboje lubimy swoje ogrody, to wrażenie chyba stąd, że ostatnio pisaliśmy o tych nieszczęsnych rozplenicach i temat był niepozytywny.

Z tych pięciu doniczek będziesz miał chociaż nasiona na następny sezon. Czyli się wyjaśniło. Zapiszę nazwę. Dobrze wiedzieć

Widocznie taki urok czosnków Warto je mieć u siebie w ogrodzie bo mają piękne kwiaty Mam ich u siebie dość sporo wszelkiej maści a kolekcja wciąż się powiększa Na jesień posadziłem takie małe niebieskie mało popularne Znalazłem je w jednym z marketów Głowę mi urwij nie pamiętam nazwy ale już wyszły z ziemi i czekam jak zakwitną
Rozplenicy mało będę miał w tym sezonie ale rozeszła się po całej Polsce więc to mnie najbardziej cieszy Ważna informacja Nasiona należy zbierać z pierwszych kwiatostanów jakie się pojawią na roślinie czyli tak gdzieś w czerwcu Daje to najlepsze kiełkowanie po wysiewie Tego też nie wiedziałem i może dlatego u mnie takie marne wschody
Gardener27 22:05, 11 kwi 2016

Zana napisał(a)
Bergenia cudnie kwitnie, stokrotki na płotku wymiatają, wiosna pełną gębą. Cały czas miałam nadzieję, że Twoja rozplenica to ta wschodnia Karley Rose a tu taka niespodzianka. Ale dasz jej jeszcze szansę czy już definitywnie wywalasz? A może była źle oznaczona

Dziękuję za ciepłe słowa Wiosenne kwiaty cieszą w ogrodzie najbardziej po długiej zimie
Aniu o pomyłce w nazwie nie ma mowy Znajomy który mi przysłał nasiona tej rozplenicy wygrzebał z ziemi metkę Cud jakiś !!!
Ciekaw jestem jak będzie wyglądała Twoja Zamówiłaś już ?
Zana 22:09, 11 kwi 2016

A może metka była zła?. Ja jeszcze nie zamawiałam, to miejsce gdzie ją chcę umieścić to gdzieś dopiero koło czerwca będę robić. Ale dam Ci znać, a może dorobię się wątku swojego
Gardener27 22:17, 11 kwi 2016

Oglądałem zdjęcia w necie i wypisz, wymaluj jak moja
Aniu patrzę na ilość Twoich postów zamieszczonych na forum i widzę że wsiąkłaś Zakładaj wątek Na co czekasz ?
AsiaK_Z 22:21, 11 kwi 2016

Przemku, ja tę Twoją rozplenicę wrzucę bezpośrednio do gruntu, bo coś mi w doniczkach nie chce rosnąć. Chyba podłoże im nie służy, albo ja