Mnie się wydaję, że one tak mają, to nie objaw choroby ani złych warunków-taka natura. Tak jak dziwnie rosną zimowity, wiosną same liście, a jesienią same kwiaty.
Wiem, że oboje lubimy swoje ogrody, to wrażenie chyba stąd, że ostatnio pisaliśmy o tych nieszczęsnych rozplenicach i temat był niepozytywny.
Z tych pięciu doniczek będziesz miał chociaż nasiona na następny sezon. Czyli się wyjaśniło. Zapiszę nazwę. Dobrze wiedzieć
Bergenia cudnie kwitnie, stokrotki na płotku wymiatają, wiosna pełną gębą. Cały czas miałam nadzieję, że Twoja rozplenica to ta wschodnia Karley Rose a tu taka niespodzianka. Ale dasz jej jeszcze szansę czy już definitywnie wywalasz? A może była źle oznaczona
Widocznie taki urok czosnków Warto je mieć u siebie w ogrodzie bo mają piękne kwiaty Mam ich u siebie dość sporo wszelkiej maści a kolekcja wciąż się powiększa Na jesień posadziłem takie małe niebieskie mało popularne Znalazłem je w jednym z marketów Głowę mi urwij nie pamiętam nazwy ale już wyszły z ziemi i czekam jak zakwitną
Rozplenicy mało będę miał w tym sezonie ale rozeszła się po całej Polsce więc to mnie najbardziej cieszy Ważna informacja Nasiona należy zbierać z pierwszych kwiatostanów jakie się pojawią na roślinie czyli tak gdzieś w czerwcu Daje to najlepsze kiełkowanie po wysiewie Tego też nie wiedziałem i może dlatego u mnie takie marne wschody
Dziękuję za ciepłe słowa Wiosenne kwiaty cieszą w ogrodzie najbardziej po długiej zimie
Aniu o pomyłce w nazwie nie ma mowy Znajomy który mi przysłał nasiona tej rozplenicy wygrzebał z ziemi metkę Cud jakiś !!!
Ciekaw jestem jak będzie wyglądała Twoja Zamówiłaś już ?
A może metka była zła?. Ja jeszcze nie zamawiałam, to miejsce gdzie ją chcę umieścić to gdzieś dopiero koło czerwca będę robić. Ale dam Ci znać, a może dorobię się wątku swojego
Oglądałem zdjęcia w necie i wypisz, wymaluj jak moja
Aniu patrzę na ilość Twoich postów zamieszczonych na forum i widzę że wsiąkłaś Zakładaj wątek Na co czekasz ?