Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 20:30, 27 cze 2016

Anda napisał(a)

Od 10-ciu lat? Zaczynales jako nastolatek? Zazdraszczam Ja stanowczo za późno zaczęłam.

Dziwnym byłem nawet dzieckiem Rówieśnicy zajmowali się grami komputerowymi, grali w piłkę a ja kopałem w ziemi i tak mi już zostało
Nigdy nie jest za późno na ogród Teraz jest tak wiele pomocnych narzędzi do rozwijania tej pasji Ja większości uczyłem się z książek i gazet tematycznych Teraz to wszystko jest w sieci
Zana 21:04, 27 cze 2016

Gardener27 napisał(a)

Czasu jak na lekarstwo niestety bo inne sprawy mnie absorbują ale zawsze wracam do Was z nową porcją zdjęć W ogrodzie tak wiele się dzieje że ciężko mi na bieżąco uchwycić te zmiany ale staram się w miarę możliwości
Aniu coś czułem że Ci się warzywnik spodoba W tym sezonie postawiłem na mocny akcent kolorystyczny w postaci szałwii, powtarzają kwitnienie wiec myślę że będzie ok. Oczywiście rośnie też tam rozplenica Pegasus ale obecnie to niewidoczne maleństwo Wcisnąłem tam jeszcze stipy i dmuszka jajowatego Jestem bardzo zadowolon z warzyw w tym roku Pomimo suszy wszystko rośnie jak na drożdżach ... wkrótce pierwsze zbiory

Przemku, pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam zdjęcie Twojego warzywnika, to pomyślałam, że to jakaś inspirka. I nie mogłam uwierzyć, że to najprawdziwszy w świecie warzywnik, realny, u nas w Polsce. No zszokowało mnie! O i dmuszków jak najbardziej brakuje, ale będzie. Szałwia świetnie tam wygląda
Katkak 21:31, 27 cze 2016

Ależ pięknie masz Przemo. Cholercia, czemu mnie sie szałwia nie chce wysiewac, wrrr. Luknij jeszcze do mnie zobaczyc co Ci podpisałam, bo nie chce mi się pisac tego samego drugi raz. Taki leń ze mnie .
Gardener27 22:30, 27 cze 2016

Kasiu u mnie szałwie sieją się tylko te pospolite/chaszczorowate , ładniejsze odmiany już nie chcą
Dużo zaoszczędziłem przez te siewki bo sporo tego weszło na rabatę w warzywniku i z efektu jestem zadowolony

Byłem widziałem Pięknie przyozdobiłaś kratownicę, klimacik jest
Gardener27 22:35, 27 cze 2016

Zana napisał(a)

Przemku, pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam zdjęcie Twojego warzywnika, to pomyślałam, że to jakaś inspirka. I nie mogłam uwierzyć, że to najprawdziwszy w świecie warzywnik, realny, u nas w Polsce. No zszokowało mnie! O i dmuszków jak najbardziej brakuje, ale będzie. Szałwia świetnie tam wygląda

Ogród warzywny oczywiście inspirowany tymi angielskimi ale do nich się nie umywa bo taki tanim kosztem robiony z tego co pod ręką miałem Stare krzesła i podpory na pnącza pomalowane na błekitny kolor Może kiedyś w niego zainwestuję i będzie lepszy efekt Bardzo mi się podobają te drewniane obeliski na pnącza Widzę na nich róże ale przy moich wiatrach i w tej lokalizacji ( szczere pola) nie wiem czy coś z tych róż by zostało po zimie
violinek 22:59, 27 cze 2016

Trafilam do raju ?
Swietnie wymieszales kolory ..do tego slonce je pieknie podkrecilo
Agapanty - lubia sie bujnac na wysokosc , lubie , posiadam i zawsze ubolewam kiedy przekwitaja .
Pozdrowka
makkasia 23:02, 27 cze 2016

Przemku jakby co to Anglia przegrała z Islandią !!!
a Warzywnik zawsze mnie powalał teraz z tą szałwią to zupełny obłęd. Mogę sobie tylko wyobrazić jak musza smakować warzywa z takiego "poletka"
Reszta to zawrót głowy i bliskie kadry i szersze perspektywy to mistrzowskie połączenia i ta niesamowite zdrowe rośliny ach
macham
Ogrodowy_Kal... 07:36, 28 cze 2016

Cześć To zdjęcie jest super bo zestawienie kolorystyczne roślin jak dla mnie bardzo udane, tak mało popularne To się chwali
09:24, 28 cze 2016
Gardener27 napisał(a)

ale masz niebieskie śliczności i jaki piekny pejzaż w tle
od razu mam malarskie skojarzenia
09:25, 28 cze 2016
Gardener27 napisał(a)
JPG[/img]

wspaniałe miejsce na wypoczynek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies