Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Dominika11 07:27, 27 cze 2016

Twoje fotki Przemku mnie zachwycają, tzn rosliny które nam serwujesz - zawsze jestem pod ogromnym wrażeniem - są piekne
mirkaka 07:35, 27 cze 2016

Ale masz tego dobra, wszystko bujne, zdrowe, aż kipi na rabatach. W tym roku widzę warzywnik obsadzony szałwiami, fiolety szałwii i lawendy, kwiaty żurawek, zachwycam się każdym zdjęciem.
Przemek rozplenica od Ciebie rośnie, ale jeszcze nie kwitnie, wstawiłam jej zdjęcia str 206.
Gardener27 17:03, 27 cze 2016

lindsay80 napisał(a)
ślicznie ogród obfocony!

U mnie też dolało i rozumiem Twoją radość z tego powodu

Zdjęć bardzo dawno u mnie nie było więc musiałem się udać do ogrodu na łowy z aparatem
W niedziele mocno polało, nawet dwukrotnie Rośliny otrzymały porządną dawkę wody Na szczęście ogród ominęło gradobicie jakie wystąpiło w sąsiednich okolicach Dziś pokazywała mi zdjęcia w pracy koleżanka, z nieba leciał lud wielkości kulek golfowych Uff ... mam chyba troche szczęścia
Gardener27 17:05, 27 cze 2016

Flower1 napisał(a)

Uwielbiam te Twoje widoczki Przemuś )

Flower1 napisał(a)

Ech nie wiem co cytować, pieknie

Madziu serdecznie dziękuję Rabaty z bylinami o tej porze roku cieszą oko najbardziej Kolekcja roślin wciąż się powiększa a na liście chciejst są coraz to nowsze okazy
Gardener27 17:14, 27 cze 2016

Zana napisał(a)
Przemuś jak Cię nie ma, to Cię nie ma, ale jak już wracasz na O. to w takim stylu, że szoking całkowity. Cudownie, nawet nie wiem co zacytować. Twój warzywnik powinieneś do jakiegoś konkursu zgłosić. Jest najpiękniejszym warzywnikiem jaki kiedykolwiek widziałam. Cudo wszystko

Czasu jak na lekarstwo niestety bo inne sprawy mnie absorbują ale zawsze wracam do Was z nową porcją zdjęć W ogrodzie tak wiele się dzieje że ciężko mi na bieżąco uchwycić te zmiany ale staram się w miarę możliwości
Aniu coś czułem że Ci się warzywnik spodoba W tym sezonie postawiłem na mocny akcent kolorystyczny w postaci szałwii, powtarzają kwitnienie wiec myślę że będzie ok. Oczywiście rośnie też tam rozplenica Pegasus ale obecnie to niewidoczne maleństwo Wcisnąłem tam jeszcze stipy i dmuszka jajowatego Jestem bardzo zadowolon z warzyw w tym roku Pomimo suszy wszystko rośnie jak na drożdżach ... wkrótce pierwsze zbiory
Gardener27 17:21, 27 cze 2016

pawel_snopek napisał(a)
Ta roślina podobna do agapanta to agapant?

Paweł owszem to agapanty Jestem bardzo wdzięczny że zakwitły Kwiatów co prawda nie mają dużo bo łącznie jest ich 9 na 3 doniczki ale są piękne
Bardzo długie mają łodygi, nie wiem czy tak powinno być ale mi się bardzo podobają
Gardener27 17:25, 27 cze 2016

Rumianka napisał(a)
Dzięki Przemku za solidną porcję przepięknych zdjęć...Tu wchodząc, wie się od razu, że oczy napasą się cudnymi widokami...Czy przetaczniki rozrastają się z korzeni, czy z nasion?

Serdecznie dziękuję Nie wiedziałem że ze mnie taki żywiciel
Przetaczników mam u siebie wiele odmian Wszystkie były kupowane jako sadzonki Najstarsze okazy mają 3 lata ale nigdzie mi się nigdy nie wysiały Można je pozyskać z nasion bo takie widziałem na stojakach podczas wiosennych zakupów Możesz zawsze spróbować
Gardener27 17:58, 27 cze 2016

frezja napisał(a)

Ale ładnie ..jaka to odmiana tujek i czy wymagają cięcia ?

Ewuniu to żywotnik zachodni Danica Wolno rośnie, utrzymuje on nawet bez ciecia fajną formę kuli Ja swoje tnę dwa razy w roku żeby ładnie mi się zagęszczały

Gardener27 18:05, 27 cze 2016

ele2001 napisał(a)
Super tak jak by problem suszy nie dotyczył twojego ogrodu pięknie..

Zeszły tydzień dał się mocno we znaki pod względem upałów
Podlewałem co się da ratując trawniki i młode nasadzenia
Od wczoraj u mnie deszczowo i dużo chłodniej
Ogród odzyska wigor a ja troche sobie odpocznę od latania z wężami i konewkami
Gardener27 18:07, 27 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
Przemo, pięknie, cudnie, prześlicznie
Dla Dominiki jeden leżaczek, dla mnie drugi

Dziękuję
Aniu drugi może być Twój Ja będę Wam podawał drinki