Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 18:14, 27 cze 2016

asica napisał(a)
Powiem och i ach. Moje kolory, mój styl.

Asiu podobny klimat panuje w naszych ogrodach Mamy słabość do tych samych roślin

Juzia napisał(a)
Ech.... nic nie napiszę, bo mam ścisk...

Mam nadzieję że już wszystko dobrze

martaibartek napisał(a)
Bosko! za każdym razem jestem zachwycona. Uwielbiam twój ogród! twoje zestawienia powalają!

Bardzo dziękuję

Dominika11 napisał(a)
Twoje fotki Przemku mnie zachwycają, tzn rosliny które nam serwujesz - zawsze jestem pod ogromnym wrażeniem - są piekne

Dominiko staram się tylko jak umiem Dziękuję za słowa uznania
Gardener27 18:17, 27 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Wybrałam dwa zdjęcia, które mi najbardziej się podobają Ale było ciężko wybrać Na warzywnik czekałam Śliczne masz też róże

Kadrów u mnie dostatek, wczoraj zrobiłem porządny obchód z aparatem
Układ warzywnika został taki sam Wymieszałem tylko warzywa ze względu na płodozmian i doszły inne byliny
Róże są piękne, aż dziw że ich przed erą forum nie doceniałem Mam parę okazów i pewnie pojawią się też nowe
Gardener27 18:18, 27 cze 2016

Rumianka napisał(a)
A ja, a ja????

Też się znajdzie miejsce
Gardener27 18:21, 27 cze 2016

olga80 napisał(a)
Przemek jesteś mistrzem !! zdradź tajemnicę tak cudownych rabat

O rany !!! raczej skromnym amatorem
Nie posiadam złotego środka Wszystko sadzę na wyczucie, raczej metodą prób i błędów Jak coś mi nie leży to poprawiam He he he ... i tak latam z roślinami po całym ogrodzie
Gardener27 18:27, 27 cze 2016

mirkaka napisał(a)
Ale masz tego dobra, wszystko bujne, zdrowe, aż kipi na rabatach. W tym roku widzę warzywnik obsadzony szałwiami, fiolety szałwii i lawendy, kwiaty żurawek, zachwycam się każdym zdjęciem.
Przemek rozplenica od Ciebie rośnie, ale jeszcze nie kwitnie, wstawiłam jej zdjęcia str 206.

W ogrodnika bawię się od przeszło 10 lat Ogród w tym czasie dojrzał i wyszlachetniał Rabaty zawierają kolekcję roślin pozyskiwanych w różny sposób Wiekszość własnoręcznie (głównie bylin) wyhodowanych z nasionek, część pochodzi od znajomych a reszta zakupiona w szkółkach i centrach ogrodniczych
W warzywniku postawiłem w tym sezonie na szałwie omszone bo to jedne z moich ulubionych bylin Rośnie tam przeszło 70 sadzonek samosiejek zebranych z różnych części ogrodu
Moje rozplenice to maleństwa ale one później dostają kopa i szybko rosną Widziałem Twoje na zdjęciu, większe od moich
Iwk4 18:35, 27 cze 2016

Przemek, nie mogłee trzech fot strzelif? Nie umiem wybrać. Wszystko cudne. Masa kolorów i faktur. Genialnie.

I nie mogę się odnaleźć w planie ogrodu
Anda 18:36, 27 cze 2016

Gardener27 napisał(a)

W ogrodnika bawię się od przeszło 10 lat Ogród w tym czasie dojrzał i wyszlachetniał Rabaty zawierają kolekcję roślin pozyskiwanych w różny sposób Wiekszość własnoręcznie (głównie bylin) wyhodowanych z nasionek, część pochodzi od znajomych a reszta zakupiona w szkółkach i centrach ogrodniczych
W warzywniku postawiłem w tym sezonie na szałwie omszone bo to jedne z moich ulubionych bylin Rośnie tam przeszło 70 sadzonek samosiejek zebranych z różnych części ogrodu

Od 10-ciu lat? Zaczynales jako nastolatek? Zazdraszczam Ja stanowczo za późno zaczęłam.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
dominika_ 18:37, 27 cze 2016

Skoro tak, zostaję tu na jeszcze dłużej
AsiaK_Z 18:46, 27 cze 2016

Supcio
Gardener27 20:27, 27 cze 2016

Iwk4 napisał(a)
Przemek, nie mogłee trzech fot strzelif? Nie umiem wybrać. Wszystko cudne. Masa kolorów i faktur. Genialnie.

I nie mogę się odnaleźć w planie ogrodu

Iwonko uwielbiam kolor w ogrodzie ale kontrolowany Rabaty mam podzielone tematycznie Byliny to bardzo wdzięczne rośliny

Ogród jest podzielony na wnętrza Każdy służy do innych celów i rosną w nim inne rośliny Muszę kiedyś machnąć ten plan ogrodu bo Ty nie pierwsza się u mnie zgubiłaś