Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Zeta 22:28, 26 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

Faktycznie to zbieg okoliczności Madżena ma Bonicę ale u niej jakoś inaczej wygląda U mnie zrobiła się bardziej rabatowa niż okrywowa

Pozdrawiam
Bo podobno Bonica jest rabatowa?
Gardener27 22:31, 26 cze 2014

Alisonek napisał(a)

no widzisz a ja tyle ogórków i dyń wyrzuciłam, bo robiłam przerywke i nikt ode mnie już nie chciał bo wszystkich obdarowałam sąsiadów bym wysłała, a tak szkoda
ja swoje ogórki też 2 razy siałam i długo pod otuliną trzymałam bo jednak zimno był, a one podobno przy temp 13 stopni strasznie źle rosną.
jutro wysieję i zobaczymy co z tego będzie, bo od wysadzenia rozsady do zbioru niby 80-90 dni jest, to rzed zimą powinnam zdążyć

edit: a Bonice na jesień będę kupować i tez chcę ją z lawendą łączyć
Pozdrawiam i pokazuj więcej zdjęc, bo na pewno cos tam jeszcze masz

Wielka szkoda bo byłbym chętny na takie dary Najbardziej zależało mi na dyniowatych
Mam zieloną i żółtą cukinię, kabaczka, dynie olbrzymią i piżmową Reszta zawiodła

Może z tego kalafiora jeszcze coś będzie w tym roku

Bonica i lawenda omszona to dobry duet

Gardener27 22:32, 26 cze 2014

Zeta napisał(a)
Bo podobno Bonica jest rabatowa?

He He He To by wiele tłumaczyło patrząc na pokrój

Edit; Sprawdzałem na stronie gdzie kupowałem i piszą że to róża okrywowa
Alisonek 22:36, 26 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

Wielka szkoda bo byłbym chętny na takie dary Najbardziej zależało mi na dyniowatych
Mam zieloną i żółtą cukinię, kabaczka, dynie olbrzymią i piżmową Reszta zawiodła

Może z tego kalafiora jeszcze coś będzie w tym roku

Bonica i lawenda omszona to dobry duet

Z dyniowatych mam to samo, to nic byś nie chciał nawet bym powiedziała że cukinii nie mam
Gardener27 22:38, 26 cze 2014

Alisonek napisał(a)

Z dyniowatych mam to samo, to nic byś nie chciał nawet bym powiedziała że cukinii nie mam

Ala ja mam po jednym krzaczku żółtej i zielonej Może będzie się dało je ciachnąć na pół w sobotę jadę na targ jak będą mieć to Ci kupię Chcesz ?
Alisonek 22:44, 26 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

Ala ja mam po jednym krzaczku żółtej i zielonej Może będzie się dało je ciachnąć na pół w sobotę jadę na targ jak będą mieć to Ci kupię Chcesz ?

Nie znajde dla nich miejsca, ale jesli możesz to rozejrzyj się za rozsadą kalafiorów, może u Ciebie będa mieli
zabaewa 23:12, 26 cze 2014

W zeszłym roku cukinia wędrowała mi po trawniku. Cukinie miałam wielkości piłki do rugby i do grudnia w ciemnym suchym pomieszczeniu trzymałam. Na leczo z cukini już patrzeć nie mogłam... w tym roku zasiałam cztery sztuki i rosną znów jak oszalałe - znów pójdą w trawnik i wszystkie pomidory mi las obią. A - no i rumuńska papryczka rośnie jak nie wiem co. Niektóre krzaczki nawet szykują się już powoli o kwitnienia choć dość zimno jest a u mnie nie ma szklarni - wszystko pod gołym niebem mam.
Pozdrawiam Przemku - zostawiłam u siebie dla ciebie jakiś czas temu waźkę - ae Cię nie było i ... no nie było Cię .
Gardener27 23:13, 26 cze 2014

Alisonek napisał(a)

Nie znajde dla nich miejsca, ale jesli możesz to rozejrzyj się za rozsadą kalafiorów, może u Ciebie będa mieli

Alu dla Ciebie wszystko

Idę spać bo jutro ciężki dzień przede mną Kosiarka znowu odmówiła posłuszeństwa ale ja ją jeszcze naprawię

Kolorowych snów
Ozz 23:16, 26 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

He He He To by wiele tłumaczyło patrząc na pokrój

Edit; Sprawdzałem na stronie gdzie kupowałem i piszą że to róża okrywowa
To raczej źle pisze No chyba, że traktować takie coś dorastające do metra jako okrywowe
Alisonek 23:17, 26 cze 2014

Ja meczyk oglądam, i jest gol dla Algierii

Dobranoc i dziekuję