Jolu Witaj serdecznie w moim skromnym ogrodzie. Pędzę do Ciebie jak błyskawica. Pozdrawiam również.
Irenka Dmuszek to bardzo wdzięczna i niekłopotliwa choć jednoroczna trawka, polecam. Ty u siebie nie znajdziesz miejsca ? nie wierzę

Dziękuję za komplementy
Mireczka witam w nowym sezonie ogrodowym. Mówiłem że Pegasus to rakieta, Przemkowa powiadasz ... a niech stracę
Kamila pewnie że zdążysz, w kwietniu do doniczki na parapecie albo w maju do gruntu.
Renatka Witaj. Cieszę się że do mnie zawitałaś

Wizytówka zrobiona pod koniec ubiegłego roku więc nie trzeba przekopywać się przez wątek, wszystko w niej jest co najważniejsze.
Odnośnie lilii, dlaczego je przechowujesz w piwnicy skoro one zimują w gruncie? Masz je w donicach posadzone ? Wygląda na to że w pomieszczeniu jest za ciepło i temperatura obudziła je z zimowego snu. Ścinać nie można bo nie zakwitną. Jeśli to gołe bulwy to wsadź do doniczek w wnieś do domu, hartuj w miarę możliwości a potem do gruntu.
Agnieszka Wątek delikatnie uśpiony, czeka na prawdziwą wiosnę i eksplozję kolorów. Od dwóch tygodni jadę po kwiatki do donic i nie mogę dojechać, może w czwartek się uda. Odpozdrawiam
Basiu Witaj ! Cała przyjemność po mojej stronie, bardzo pozytywna z Ciebie ogrodniczka. Szkoda że czasu było tak mało na rozmowę na Gardenii ale teraz nadrobimy w wątkach.
Mirella Cały czas mi po głowie chodzi pytanie, dlaczego zamknęłaś swój wątek ? Uwielbiałem do Ciebie przychodzić i wzdychać do Edenki i innych rarytasów ogrodowych.
Dmuszka do gruntu siejemy w maju ale polecam zrobić rozsadzę wcześniej w domu na początku kwietnia. Pozdrawiam