Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Milka 11:20, 01 mar 2017

Jak do ciebie wpadam, od razu ta trawa dmuszek mi w głowie ale ja nie mam chyba miejsca
Obejrzałam wizytówkę, wycacany ogród, nieskazitelny i piękny
mirkaka 09:07, 02 mar 2017

Witaj po śnie zimowym Rozplenice Pegasus już mi wykiełkowały Szczerze, wolę dla nich nazwę Przemkowe
Kawa 09:15, 02 mar 2017

Przemo -

jeszcze dmuszka nie posiałam
zdążę chyba co ?

macham
Kokesz 21:20, 05 mar 2017

Witam ponownie, miło było Cię poznać na Gardenii
Gratuluję pięknego ogrodu, na razie ogarnęłam tylko wizytówkę ale na pewno będę podglądać Twój wątek
Katkak 19:49, 06 mar 2017

Przemo pokaż jakieś zdjęcia z Gardenii
Napia 20:31, 06 mar 2017

Cześć Przemku, zaglądam, a tu wątek śpi
Dziękuję za miłe spotkanie na Gardenii i liliowe porady. Czekam na zdjęcia Twojego ogrodu i nowe obsadzenia donic i balii. Pozdrawiam
Kokesz 20:36, 06 mar 2017

Oooo, jeśli chodzi o liliowe porady to ja mam problem.
Moje zimujące w piwnicy lilie wypuściły łodygi na 30 -40 cm
Co mam z nimi zrobić, jak obetnę, to chyba nie zakwitną?
BasiaLT 09:33, 07 mar 2017

Witaj Przemku przylatuję z rewizytą. Miło było Cię poznać na Gardenii. Twój wątek znam bo cichcem podglądałam twoje poczynania. Pozdrawiam serdecznie
Mirella 16:36, 07 mar 2017

Przemko , czy dmuszka wysiewamy do gruntu w marcu?
Gardener27 19:57, 07 mar 2017

Jolu Witaj serdecznie w moim skromnym ogrodzie. Pędzę do Ciebie jak błyskawica. Pozdrawiam również.

Irenka Dmuszek to bardzo wdzięczna i niekłopotliwa choć jednoroczna trawka, polecam. Ty u siebie nie znajdziesz miejsca ? nie wierzę Dziękuję za komplementy

Mireczka witam w nowym sezonie ogrodowym. Mówiłem że Pegasus to rakieta, Przemkowa powiadasz ... a niech stracę

Kamila pewnie że zdążysz, w kwietniu do doniczki na parapecie albo w maju do gruntu.

Renatka Witaj. Cieszę się że do mnie zawitałaś Wizytówka zrobiona pod koniec ubiegłego roku więc nie trzeba przekopywać się przez wątek, wszystko w niej jest co najważniejsze.
Odnośnie lilii, dlaczego je przechowujesz w piwnicy skoro one zimują w gruncie? Masz je w donicach posadzone ? Wygląda na to że w pomieszczeniu jest za ciepło i temperatura obudziła je z zimowego snu. Ścinać nie można bo nie zakwitną. Jeśli to gołe bulwy to wsadź do doniczek w wnieś do domu, hartuj w miarę możliwości a potem do gruntu.

Agnieszka Wątek delikatnie uśpiony, czeka na prawdziwą wiosnę i eksplozję kolorów. Od dwóch tygodni jadę po kwiatki do donic i nie mogę dojechać, może w czwartek się uda. Odpozdrawiam

Basiu Witaj ! Cała przyjemność po mojej stronie, bardzo pozytywna z Ciebie ogrodniczka. Szkoda że czasu było tak mało na rozmowę na Gardenii ale teraz nadrobimy w wątkach.

Mirella Cały czas mi po głowie chodzi pytanie, dlaczego zamknęłaś swój wątek ? Uwielbiałem do Ciebie przychodzić i wzdychać do Edenki i innych rarytasów ogrodowych.
Dmuszka do gruntu siejemy w maju ale polecam zrobić rozsadzę wcześniej w domu na początku kwietnia. Pozdrawiam