Zdrowieeee jak to się mówi starość nie radość, młodość nie wieczność Ale wiesz, że ja zawsze dobrze Ci życzę dbaj o siebie
Ogród, co tu dużo mówić PIĘKNIE
Zdrowie najważniejsze. Z tym zapuszczonym ogrodem to lekko przesadzasz U nas pogoda podobna. Dzisiaj znowu do południa padało.
Twoje tulipany robią wrażenie ale Cię rozumiem.
Większość tulipanów ma brązowe kropki, podejrzewam że to od deszczu który nie chce przestać padać a leje już od trzech tygodni i ma przez następne dwa. Na zdjęciach może i tego nie widać bo kiepska jakość przy dzisiejszej pogodzie ale wierz mi nie ładnie to wygląda zwłaszcza na tych białych tulipanach.
Tegoroczna wiosna na południu Polski nie służy ogrodowi, stanowczo za wcześnie przyszła. W marcu mieliśmy ponad 20 *C a w kwietniu spadła bardzo duża ilość śniegu gniotąc wszystko co już wyszło. Potem przyszło mocne ochłodzenie z mrozami i te biedne rośliny same nie wiedziały co począć, żal było na to wszystko patrzeć, akcja okrywania przed mrozami i otrząsania ze śniegu była wyczerpująca.
Białe tulipany mają coś w sobie, u mnie goszczą już drugi sezon, niestety większość z nich nie powtórzyła kwitnienia, zwłaszcza te które rosły w cieniu. Na jesień muszę dosadzić więcej a kolor jest pod znakiem zapytania.
Dziękuję za ciepłe słowa, zdrówko zawsze najważniejsze.
Tobie również się podobają ? miło mi to słyszeć. Bardzo elegancko prezentują się na tle soczystej wiosennej zieleni. Myślę że w następnym roku alejkę złożoną z białych tulipanów wzbogacę o jeszcze jeden kolor.
Słoneczko moje, jesteś nieoceniona. Od razu lepiej się czuję gdy to czytam choć dobrze wiem o tym od dawna.
Ogród nie zając, poczeka. Przyjdą siły, zrobi się lepsza pogoda to się nad nim popracuje, szersze kadry się może pojawią
Aniu serdecznie dziękuję. Tak, pogoda nas nie rozpieszcza, nie pamiętam kiedy ostatnio było ciepło i jednocześnie słonecznie. Mam cichą nadzieję że druga połowa maja nas nie rozczaruje.
Ogród zazwyczaj mam dopracowany w najmniejszym szczególe a obecny stan ma wiele do życzenia, cóż pewnych spraw się nie przeskoczy a zdrowie najważniejsze.