Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

AsiaK_Z 16:16, 07 maj 2017

Zdrowieeee jak to się mówi starość nie radość, młodość nie wieczność Ale wiesz, że ja zawsze dobrze Ci życzę dbaj o siebie
Ogród, co tu dużo mówić PIĘKNIE
GosiaJoanna 16:19, 07 maj 2017

Zdrówka Przemo pozdrawiam serdecznie. Ogród pomimo niedyspozycji cudowny jak zawsze.
Anusia 17:12, 07 maj 2017

Zdrowie najważniejsze. Z tym zapuszczonym ogrodem to lekko przesadzasz U nas pogoda podobna. Dzisiaj znowu do południa padało.
Twoje tulipany robią wrażenie ale Cię rozumiem.
Mirka 17:14, 07 maj 2017

Przemku dziękuję za poradę Nasionka Pegasusa posiałam jeszcze raz tak na wszelki wypadek jak by te nie dały rady.Czy zdążą zakwitnąć?

Tulipany masz cudne dorodne pięknie zielone.Białe kupię na jesieni są śliczne.Pamiętasz może jaka to odmiana?
Zdrówka życzę
Gardener27 19:21, 07 maj 2017

Zana napisał(a)
Ja tam żadnych mankamentów na Twoich cebulowych nie widzę. Przeciwnie, prezentują się fantastycznie. Pięknie i energetycznie.

Zdrowia Przemku życzę, stawał na nogi czym prędzej.

Większość tulipanów ma brązowe kropki, podejrzewam że to od deszczu który nie chce przestać padać a leje już od trzech tygodni i ma przez następne dwa. Na zdjęciach może i tego nie widać bo kiepska jakość przy dzisiejszej pogodzie ale wierz mi nie ładnie to wygląda zwłaszcza na tych białych tulipanach.
Tegoroczna wiosna na południu Polski nie służy ogrodowi, stanowczo za wcześnie przyszła. W marcu mieliśmy ponad 20 *C a w kwietniu spadła bardzo duża ilość śniegu gniotąc wszystko co już wyszło. Potem przyszło mocne ochłodzenie z mrozami i te biedne rośliny same nie wiedziały co począć, żal było na to wszystko patrzeć, akcja okrywania przed mrozami i otrząsania ze śniegu była wyczerpująca.

Chyba się zarażę białymi tulipanami.

Białe tulipany mają coś w sobie, u mnie goszczą już drugi sezon, niestety większość z nich nie powtórzyła kwitnienia, zwłaszcza te które rosły w cieniu. Na jesień muszę dosadzić więcej a kolor jest pod znakiem zapytania.

Dziękuję za ciepłe słowa, zdrówko zawsze najważniejsze.
Gardener27 19:25, 07 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Białe tulipany najpiękniejsze

Tobie również się podobają ? miło mi to słyszeć. Bardzo elegancko prezentują się na tle soczystej wiosennej zieleni. Myślę że w następnym roku alejkę złożoną z białych tulipanów wzbogacę o jeszcze jeden kolor.
Gardener27 19:30, 07 maj 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Zdrowieeee jak to się mówi starość nie radość, młodość nie wieczność Ale wiesz, że ja zawsze dobrze Ci życzę dbaj o siebie
Ogród, co tu dużo mówić PIĘKNIE

Słoneczko moje, jesteś nieoceniona. Od razu lepiej się czuję gdy to czytam choć dobrze wiem o tym od dawna.
Ogród nie zając, poczeka. Przyjdą siły, zrobi się lepsza pogoda to się nad nim popracuje, szersze kadry się może pojawią
Gardener27 19:34, 07 maj 2017

GosiaJoanna napisał(a)
Zdrówka Przemo pozdrawiam serdecznie. Ogród pomimo niedyspozycji cudowny jak zawsze.

Gosiu dziękuję, po takiej porcji pozytywnej energii pod koniec tygodnia będę szalał w ogrodzie. Również pozdrawiam
Gardener27 19:38, 07 maj 2017

Anusia napisał(a)
Zdrowie najważniejsze. Z tym zapuszczonym ogrodem to lekko przesadzasz U nas pogoda podobna. Dzisiaj znowu do południa padało.
Twoje tulipany robią wrażenie ale Cię rozumiem.

Aniu serdecznie dziękuję. Tak, pogoda nas nie rozpieszcza, nie pamiętam kiedy ostatnio było ciepło i jednocześnie słonecznie. Mam cichą nadzieję że druga połowa maja nas nie rozczaruje.
Ogród zazwyczaj mam dopracowany w najmniejszym szczególe a obecny stan ma wiele do życzenia, cóż pewnych spraw się nie przeskoczy a zdrowie najważniejsze.
Gardener27 19:42, 07 maj 2017

Mirka napisał(a)
Przemku dziękuję za poradę Nasionka Pegasusa posiałam jeszcze raz tak na wszelki wypadek jak by te nie dały rady.Czy zdążą zakwitnąć?

Tulipany masz cudne dorodne pięknie zielone.Białe kupię na jesieni są śliczne.Pamiętasz może jaka to odmiana?
Zdrówka życzę

Mireczko polecam się. Myślę że ta druga partia nasion jakie wysiałaś Pegasusa również Ci zakwitnie ale nastąpi to późną jesienią.

Białe tulipany to odmiana Purissima, długo utrzymują kwiat więc polecam z czystym sumieniem. Pozdrawiam