Witajcie moi drodzy w ten piękny, ciepły i słoneczny dzień
Wraz z pogodą wróciło również zdrowie i mogłem w końcu zabrać się za uporządkowanie ogrodu. Prace wciąż trwają gdyż wiele spraw wymaga jeszcze mojej uwagi ale bliżej mi do końca niż dalej.
Rabaty eksplodowały bogactwem kwiatów, uwielbiam ten okres gdy jest na nich gęsto i tłoczno. Powoli tulipany ustępują miejsca czosnkom a w kolejce czeka pokaźna grupa bylin i róż.
Wczoraj obsadziłem ogród warzywny do granic możliwości bylinami jakie ostatnio nabyłem na zakupach i mixem traw wyhodowanych własnoręcznie z nasion. Na zdjęcia z tej części musicie jeszcze poczekać a tymczasem pokażę to co moje oczy cieszy najbardziej ...
Z tulipanami w donicach się już pożegnałem, najpóźniejsze odmiany jeszcze cieszą oko na rabatach. Dzięki
Ten plus obiektywu że pokazuje tylko to co chce autor zdjęcia. Ogród powoli odzyskuje blask, pogoda coraz lepsza więc zaległości już nie powinienem mieć Pozdrawiam.
Pogoda jest zmienna jak pogoda nie rozpieszcza nas w tym roku. W ubiegłym tygodniu parę stopni na plusie i przymrozki w nocy a dziś 20 kresek na plusie, nawet się opalałem na leżaku.
Hej Aniu ogromnie się cieszę że do nas wróciłaś, bez Twojego leśnego wzgórza jakoś na forum pusto.
W moim przypadku wygląda to tak, 20 % talentu a reszta to ciężka praca, z efektem różnie to bywa .
Piękne, prymule świetnie się w Twoim ogrodzie czują, jeśli się da możesz je rozmnożyć.