Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

sylwia_slomc... 21:49, 08 maj 2017

Gardener27 napisał(a)

Aniu serdecznie dziękuję. Tak, pogoda nas nie rozpieszcza, nie pamiętam kiedy ostatnio było ciepło i jednocześnie słonecznie. Mam cichą nadzieję że druga połowa maja nas nie rozczaruje.
Ogród zazwyczaj mam dopracowany w najmniejszym szczególe a obecny stan ma wiele do życzenia, cóż pewnych spraw się nie przeskoczy a zdrowie najważniejsze.

Przemo jakbyś zobaczył jak u mnie zapuszczony to byś się kompleksu pozbawił
Masz pięknie, nie narzekaj, zdrówka życzę
iwonaal 18:19, 09 maj 2017

No czad
Gardener27 16:36, 14 maj 2017

Witajcie moi drodzy w ten piękny, ciepły i słoneczny dzień

Wraz z pogodą wróciło również zdrowie i mogłem w końcu zabrać się za uporządkowanie ogrodu. Prace wciąż trwają gdyż wiele spraw wymaga jeszcze mojej uwagi ale bliżej mi do końca niż dalej.
Rabaty eksplodowały bogactwem kwiatów, uwielbiam ten okres gdy jest na nich gęsto i tłoczno. Powoli tulipany ustępują miejsca czosnkom a w kolejce czeka pokaźna grupa bylin i róż.
Wczoraj obsadziłem ogród warzywny do granic możliwości bylinami jakie ostatnio nabyłem na zakupach i mixem traw wyhodowanych własnoręcznie z nasion. Na zdjęcia z tej części musicie jeszcze poczekać a tymczasem pokażę to co moje oczy cieszy najbardziej ...

Gardener27 16:37, 14 maj 2017

Gardener27 16:38, 14 maj 2017

Gardener27 16:49, 14 maj 2017

Gardener27 18:03, 14 maj 2017

AsiaK_Z napisał(a)

No może się doczekam do emerytury mam jeszcze daleko

Przyjdzie kiedyś taki dzień ...

Konieczki napisał(a)
Sliczne te tulipany, Przemku kuruj sie, zdrowie wazniejsze i duzo Ci go zycze

Z tulipanami w donicach się już pożegnałem, najpóźniejsze odmiany jeszcze cieszą oko na rabatach. Dzięki

Kawa napisał(a)
Przemo zdrowia życzę bo to najważniejsze
ogród piękny pokazujesz ale wiadomo że pewnych rzeczy nie widać na zdjęciach
pogoda paskudna
macham i zdrowia!

Ten plus obiektywu że pokazuje tylko to co chce autor zdjęcia. Ogród powoli odzyskuje blask, pogoda coraz lepsza więc zaległości już nie powinienem mieć Pozdrawiam.

Zana napisał(a)
Wiem, że mieliście na południu szczególnie nieciekawą aurę tej wiosny. Trzeba się cieszyć tym co jest. Współczuję takich ilości deszczu, cholery można dostać. U nas wczoraj 20 stopni i piękne słońce, a dzisiaj deszczowo i zimno.

Pogoda jest zmienna jak pogoda nie rozpieszcza nas w tym roku. W ubiegłym tygodniu parę stopni na plusie i przymrozki w nocy a dziś 20 kresek na plusie, nawet się opalałem na leżaku.

Mathildis napisał(a)
Wiosennymi kwiatami przyćmiłeś wiele ogrodów - przepiękne kompozycje. Aż jeszcze raz pójdę popatrzeć jakie to cuda były.
Zastanawiam się czy Ty taki pracowity jesteś czy tylko perfekcjonista, który nie znosi fuszerki
Zdrówka życzę.

A tak przy okazji chciałam się pochwalić, że prymulki dają czadu od 10 kwietnia aż do teraz...

Hej Aniu ogromnie się cieszę że do nas wróciłaś, bez Twojego leśnego wzgórza jakoś na forum pusto.
W moim przypadku wygląda to tak, 20 % talentu a reszta to ciężka praca, z efektem różnie to bywa .
Piękne, prymule świetnie się w Twoim ogrodzie czują, jeśli się da możesz je rozmnożyć.

AgnieszkaW 18:07, 14 maj 2017

Pięknie, nietuzinkowo i bardzo energetycznie - tak w trzech słowach mogę określić Twój ogród