Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

Alisonek 22:41, 02 lip 2014

Gardener27 napisał(a)

Wysłałem wiadomość

Dobrze wiedzieć że róże nie lubią kory A tak się właśnie zastanawiałem czy ich nie wyściółkować bo chwasty pod nimi rosną Na zimę zrobię kopczyki z ziemi i myślę że to wystarczy

Dzięki

Ziemia i liście (te od orzecha nie mogą być) wystarczą, sprawdzone przy tegorocznej zimie na moich 4 pnących Pozdrowionka
Gardener27 22:47, 02 lip 2014

Alisonek napisał(a)

Ziemia i liście (te od orzecha nie mogą być) wystarczą, sprawdzone przy tegorocznej zimie na moich 4 pnących Pozdrowionka

Ala zawsze na Ciebie można liczyć Bardzo dziękuję Liści i ziemi Ci u mnie dostatek na jesień

Pozdrawiam
Gardener27 22:57, 02 lip 2014

Mam do Was pytanie odnośnie mojej hortensji ogrodowej nn bo nie ma nawet zalążków pączków kwiatowych W lutym wykopałem ją z ogrodu i przesadziłem do donicy po czym do ostatnich przymrozków pędziłem w domu żeby wcześniej zakwitła Po zahartowaniu trafiła na zewnątrz Co dwa tygodnie nawożę Ma piękne zielone liście i jest super ale dlaczego nie kwitnie Czy ona w ogóle w tym roku zakwitnie ?

Alisonek 23:04, 02 lip 2014

Gardener27 napisał(a)

Ala zawsze na Ciebie można liczyć Bardzo dziękuję Liści i ziemi Ci u mnie dostatek na jesień

Pozdrawiam

do usług, jak coś wiem to powiem. wiedzą i doświadczeniem trzeba się dzielić bo inaczej zniknie razem z odejściem człowieka.

Hortka piękna i dorodna, ale o braku kwiatów nie pomogę, ja swoje od Wielkanocy będę próbowała wsadzić do ogrodu i zobaczymy co z tego będzie.

Przemek a masz możliwość popytać o te późne kalafiory??? bardzo mi zależy!
asiach 23:35, 02 lip 2014

Przemku wpadłam ale nie pomogę. W tym roku sama czyniłam różne zabiegi z przesadzaniem z miejsca na miejsce, wsadzaniem do donic, nawożeniem wiosną i teraz co 2 tyg. i niektóre nie zakwitły, inne mają po kilka kwaitów a jeszcze inne multum. Od czego to zależy nie wiem Może Twoja jest jeszcze młoda? Postępuj tak dalej a może jeszcze zakwitnie i podziękuję z a opiekę
Pozdrawiam serdecznie
asiach 23:36, 02 lip 2014

Róże masz przepiekne
A jak tam uprawa pomidorów w słomie czy na słomie ?
zabaewa 00:16, 03 lip 2014

Hortensje ogrodowe zawiązują pąki kwiatowe jesienią i wtedy trzeba dbać o wodę szczególnie - jak azalie. No i utrzymać kwasowość gleby. A poza tym przez wiosnę i całe lato dostarczać im nawozowe papu nke tylko specjalne do hortensji. Wtedy za rok się odwdzięcznią. Ale powiem Ci, że moje w tym roku też się zbuntowały może zima była za lekka ?
zabaewa 00:17, 03 lip 2014

A róże w tym roku biją reklrdy poplarnośi - są na prawdę królewskie
Napia 06:33, 03 lip 2014

Gardener27 napisał(a)
Moja róża Swany

Przemku, róża piękna i wygląda na bardzo zdrową. Ja sadziłam w tym roku Aspirin Rose i też ładnie kwitnie. Dwa lata temu rabatę z różami miałam wyściółkowaną korą, rok temu zdjęłam i teraz mają się lepiej. Ale na zimę i tak obsypywałam je normalnie ziemią.
Trzymam kciuki, żeby hortensja zakwitła
Pozdrawiam
jula81 08:26, 03 lip 2014

Dzięki przemku za info. Posłałam Ci na priv link do hortensji.
Wczoraj byłam u sąsiadki , rozmnozyła sobie hotrensje ogrodową po przez przykopanie pędów. Rozdzieliła je w zeszłym roku i posadziła na ogrodzie na scianie południowej,północnej i zachodniej. Tylko na południowej zawiązały się kwiaty .Natomiast pozostałe miały więcej chłodu i przeciągu i nic.Mówiła że tam najbardziej mrozem ciągnie. Tak jak Twoje Przemku,liście piękne ale bez kwiatów. A może miały glebę małokwaśną?