Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

olga80 09:43, 22 wrz 2017

Gardener27 napisał(a)

Przemku u Ciebie to zawsze wszystko zachwyca,zazdroszczę takiego ogrodu chyba zaproszę Cię na rok do siebie
lindsay80 12:02, 22 wrz 2017

Patrzę na te ilości czosnków, które zakupiłeś i już czekam na wiosnę, bo będzie u Ciebie czosnkowe szaleństwo.

Mam prośbę, policzysz ile w tych 2 kg tulipanów jest mniej więcej sztuk cebul?

Też miałam ochotę na te purpurowe, ale wcześniej już za dużo kupiłam tych w mniejszych paczuszkach.
Agania 15:08, 22 wrz 2017

Pogoda smętna za oknem, szaro, buro i ponuro.
Przemku u Ciebie zawsze energetyczne fotki z ogrodu dobrze nastrajają i ta ławeczka z poduszkami...to pełny relaks

Ten rok chyba należy do traw...przepiękne masz rozplenice...targi w Krakowie chyba smutno wypały przez ten deszcz.

Masz rozmach jeśli chodzi o cebule

Pozdrawiam i zaklinam ten deszcz, bo cebule musisz sadzić
Gardener27 16:47, 22 wrz 2017

Sebek napisał(a)

Ło Cię Panie!

To i tak mało w porównaniu z ubiegłymi latami. Obecnie nie szaleję z ilościami bo już miejsca brak na rabatach i sadzić setek cebul mi się też nie chce.
Gardener27 16:56, 22 wrz 2017

MirellaB napisał(a)
Sporo cebulowych kupiłeś Ja czosnki główkowate likwiduję, bo źle je posadziłam, a tulipanów chyba kupować nie będę. Jakoś nie chce mi się sadzić Jeszcze cały październik może zmienię zdanie.

Oczami wyobraźni widzę Twoje wiosenne piękne donice

W duże czosnki warto inwestować, niezawodne pod każdym względem, nawet nie zrażają mnie ich usychające liście. Nie jestem fanem główkowatych, mam je na rabatach ale symbolicznie. Obecnie kupuję tulipany tylko do donic, po wysuszeniu idą na rabaty i tak to się kręci od dobrych paru lat.
Gardener27 17:01, 22 wrz 2017

Mirka napisał(a)
To może i ja w donicach jakieś cebulki bym posadzła Tylko gdzie je przetrzymać żeby nie dołować?Piwnica będzie dobra nie za ciepło im będzie.?W piwnicy także przechowuję dalie.

Uwielbiam cebulowe w donicach i każdemu polecam kto ma do tego odpowiednie warunki lub cierpliwość. Jeśli nie chcesz dołować pojemników w gruncie i nie masz nieogrzewanego pomieszczenia gospodarczego na zewnątrz możesz je również przezimować w piwnicy, jest tylko jeden warunek, temp. w tym miejscu nie może przekraczać ok 3-5 *C.
Gardener27 17:12, 22 wrz 2017

Iwonka napisał(a)

Taką zrobiłeś reklamę tym czosnkom, że po raz pierwszy w życiu kupiłam i ja te cebule. Liczę na brak zainteresowania ich urodą ze strony podziemnych lokatorów A tak wogóle to witam nigdy u Ciebie nic nie pisałam, a ogród podglądam od dłuższego czasu. Piękny jest!

Witaj Iwonko
Bardzo się cieszę że udało mi się zainteresować tą grupą cebulowych kolejną osobę. Bardzo lubię czosnki, odkryłem je przyznam się szczerze nie tak dawno i zamiłowanie trwa do dzisiaj.
Podziemnymi lokatorami się nie martw, cebule mają specyficzny zapach który raczej je odstrasza niż zachęca do konsumpcji.
Dziękuję za wizyty i miłe słowa. Pozdrawiam
Gardener27 17:27, 22 wrz 2017

olga80 napisał(a)

Przemku u Ciebie to zawsze wszystko zachwyca,zazdroszczę takiego ogrodu chyba zaproszę Cię na rok do siebie

Dziękuję Tereso U Ciebie również piękne widoki do pozazdroszczenia
W ogrodzie najlepiej jak jest tylko jeden ogrodnik, ja mógłbym robić za Twojego pomocnika.
AsiaK_Z 17:34, 22 wrz 2017

Szopciu, a te białe czosnki Ping Pong miałeś wcześniej?
Gardener27 17:35, 22 wrz 2017

lindsay80 napisał(a)
Patrzę na te ilości czosnków, które zakupiłeś i już czekam na wiosnę, bo będzie u Ciebie czosnkowe szaleństwo.

Mam prośbę, policzysz ile w tych 2 kg tulipanów jest mniej więcej sztuk cebul?

Też miałam ochotę na te purpurowe, ale wcześniej już za dużo kupiłam tych w mniejszych paczuszkach.

Również nie mogę się doczekać wiosny, choć liczę że jesień będzie jeszcze słoneczna i ciepła.

Wydaje mi się że w tej paczce 2 kg, będzie gdzieś ok 50 sztuk.

Zakupy zakupami ale jak przyjdzie to nam wszystko wsadzić to dopiero będzie pracy.