Pogoda smętna za oknem, szaro, buro i ponuro.
Przemku u Ciebie zawsze energetyczne fotki z ogrodu dobrze nastrajają i ta ławeczka z poduszkami...to pełny relaks
Ten rok chyba należy do traw...przepiękne masz rozplenice...targi w Krakowie chyba smutno wypały przez ten deszcz.
Masz rozmach jeśli chodzi o cebule
Pozdrawiam i zaklinam ten deszcz, bo cebule musisz sadzić
To i tak mało w porównaniu z ubiegłymi latami. Obecnie nie szaleję z ilościami bo już miejsca brak na rabatach i sadzić setek cebul mi się też nie chce.
W duże czosnki warto inwestować, niezawodne pod każdym względem, nawet nie zrażają mnie ich usychające liście. Nie jestem fanem główkowatych, mam je na rabatach ale symbolicznie. Obecnie kupuję tulipany tylko do donic, po wysuszeniu idą na rabaty i tak to się kręci od dobrych paru lat.
Uwielbiam cebulowe w donicach i każdemu polecam kto ma do tego odpowiednie warunki lub cierpliwość. Jeśli nie chcesz dołować pojemników w gruncie i nie masz nieogrzewanego pomieszczenia gospodarczego na zewnątrz możesz je również przezimować w piwnicy, jest tylko jeden warunek, temp. w tym miejscu nie może przekraczać ok 3-5 *C.
Witaj Iwonko
Bardzo się cieszę że udało mi się zainteresować tą grupą cebulowych kolejną osobę. Bardzo lubię czosnki, odkryłem je przyznam się szczerze nie tak dawno i zamiłowanie trwa do dzisiaj.
Podziemnymi lokatorami się nie martw, cebule mają specyficzny zapach który raczej je odstrasza niż zachęca do konsumpcji.
Dziękuję za wizyty i miłe słowa. Pozdrawiam
Dziękuję Tereso U Ciebie również piękne widoki do pozazdroszczenia
W ogrodzie najlepiej jak jest tylko jeden ogrodnik, ja mógłbym robić za Twojego pomocnika.