Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 17:37, 22 wrz 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Szopciu, a te białe czosnki Ping Pong miałeś wcześniej?

Asiu będę je miał dopiero pierwszy raz, zobaczymy co z tego urośnie
Producent podaje że dorastają do 1 m. ale mają mniejsze kwiaty,. Trzeba będzie sadzić gęsto by był efekt, dobrze że mam 100 sztuk
AsiaK_Z 17:41, 22 wrz 2017

100 szt? To już teraz wiem dlaczego ja wczoraj już się na nie nie załapałam Udało mi się jeszcze wyszukać paczkę "Krzyśków" i Purple Sensation Dużo było tulipanów, narcyzy i czegoś tam
dominika_ 17:49, 22 wrz 2017

Jak tak dalej będzie to nie zdążymy tych cebul wsadzić. Choć wg mojego telefonu pogoda ma zmienić się od poniedziałku. Pozdrawiam Przemko
AsiaK_Z 17:51, 22 wrz 2017

dominika_ napisał(a)
Jak tak dalej będzie to nie zdążymy tych cebul wsadzić. Choć wg mojego telefonu pogoda ma zmienić się od poniedziałku. Pozdrawiam Przemko

Domiś, a co Twój telefon mówi o pogodzie w niedzielę w Wojsławicach?
Ewa777 18:03, 22 wrz 2017

Świetne zakupy cebulowych Będzie się działo wiosną Ja też już dokupiłam cebule na kolejne rabaty
pawel_snopek 18:05, 22 wrz 2017

Ten czosnek ping pong z wyglądu podobny jest do kwiatostanu cebuli
dominika_ 18:12, 22 wrz 2017

Nie mówi nic, bo udaje, że nie ma takiej miejscowości
Gardener27 18:19, 22 wrz 2017

Agania napisał(a)
Pogoda smętna za oknem, szaro, buro i ponuro.
Przemku u Ciebie zawsze energetyczne fotki z ogrodu dobrze nastrajają i ta ławeczka z poduszkami...to pełny relaks

Ten rok chyba należy do traw...przepiękne masz rozplenice...targi w Krakowie chyba smutno wypały przez ten deszcz.

Masz rozmach jeśli chodzi o cebule

Pozdrawiam i zaklinam ten deszcz, bo cebule musisz sadzić

Pogoda nas nie rozpieszcza, deszczu mam po kokardę Na wrześniu postawiłem już krzyżyk ale po cichu liczę na słoneczny październik

Z ogrodu nie da się korzystać nad czym ubolewa, po powrocie z pracy robi się już noc a weekendy jak zawsze zapłakane deszczem. Prace ogrodowe wstrzymane, samo koszenie trawnika to wyzwanie przy tej pogodzie, dobrze że trawnik rośnie coraz wolniej i mniej wymaga uwagi.

Trawy w tym sezonie są bardzo okazałe. Jak nigdy nie zmarzła mi ani jedna sztuka, po suchym lecie nabrały teraz masy.

Na targi może wybiorę się w niedzielę z samego rana. Sylwia miała dziś być po pracy więc zobaczymy jakie przywiezie wrażenia

Pozdrawiam
Gardener27 18:22, 22 wrz 2017

AsiaK_Z napisał(a)
100 szt? To już teraz wiem dlaczego ja wczoraj już się na nie nie załapałam Udało mi się jeszcze wyszukać paczkę "Krzyśków" i Purple Sensation Dużo było tulipanów, narcyzy i czegoś tam

U Was i tak pewnie większy był wybór bo w dużym mieście ludzie mniej interesują się cebulkami kwiatowymi. Super że jeszcze się na coś skusiłaś, nie pożałujesz wiosną.
Gardener27 18:24, 22 wrz 2017

dominika_ napisał(a)

Sadzenie cebul już spędza mi sen z powiek Jakoś damy radę, czas mamy do zimy.
Dominiko trzymam Cię za słowo z tą pogodą.