Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 18:48, 11 wrz 2017

Mathildis napisał(a)

Szkoda białego płotka i niebieskich krzeseł-nadawały klimatu Twojemu ogrodowi, ale zapewne już masz pomysł by nadać mu nowy niepowtarzalny rys.

Czaple bardzo fotogeniczne

Warzywnik zapiera dech w piersiach- chapeau bas.

Niebieskie krzesła w warzywniku również bardzo mi się podobały ale nie przetrwały próby czasu, po 3 sezonach rozpadły się i korzystanie z nich było niebezpieczne, szukam godnego zastępstwa.
Biały płot był znakiem rozpoznawczym ogrodu ale wszystko ulega zmianom i nie pasował do obecnej wizji, poza tym był niepraktyczny i niepotrzebnie dzielił przestrzeń.

Czaple pojawiły się w tym sezonie i wrosły już w ogród, dobrze wiesz dlaczego się na nie skusiłem

Ogród warzywny przeszedł tej wiosny kolejną metamorfozę setki roślin przesadziłem, pojawiły się również nowe, powoli klaruje się wizja tego miejsca. Dziękuję za słowa uznania

Mathildis napisał(a)

Taką (lub podobną) ławeczkę planuję kupić- z jakiego drewna u Ciebie?

Ogród wrześniowy piękny i jesienne donice mówiące co prawda o końcu lata, ale jeszcze słoneczne i ciepłe.

Ławka przeznaczona na 3 osoby, bardzo solidna i wygodna, wykonana z drewna eukaliptusowego. Od trzech lat w ogrodzie, chowam ją do garażu na zimę, raz w sezonie impregnuję olejem bo stoi pod chmurką, doskonały zakup. W następnym sezonie jej miejsce zajmie kolejny klasyk wśród ławek tym razem z drewna teak.

Bez wątpienia mam słabość do donic, kompozycje zmieniają się w nich z każdą porą roku dzięki czemu cały czas jest ciekawie. Obiecuję sobie ograniczać pojemniki w ogrodzie z roślinami bo trzeba pilnować w nich wilgotności ale nie potrafię sobie odmówić kolejnych zakupów.
asiak 18:52, 11 wrz 2017

Przemek, wszystko piękne... ogród, rośliny, donice, zdjęcia
Kurcze, nie mogę znaleźć nic brzydkiego Idealny ogród
Gardener27 18:54, 11 wrz 2017

Mirka napisał(a)

Przemku dziękuję za fotki☺Pegasus pięknie kwitnie☺.Ja nie mam tak obfitego kwitnienia z powodu drugiego wysiewu nasion.Cieszę się ze choć kilka klosków zakwitły i nasionka będę miała.Fajnie że jesteś ☺

U mnie Pegasus rośnie w wielu miejscach ale na poletku w warzywniku prezentuje się najokazalej. Z doświadczenia wiem że potrzebuje dużo przestrzeni i żyznej ziemi by obficie zakwitnąć. U Ciebie też obsypie się szczotkami, daj mu trochę czasu. Pozdrawiam
Gardener27 18:59, 11 wrz 2017

Johanka77 napisał(a)
Nie lubię jesieni, ale Twoja jest piekna!

Ja ją bardzo lubię, zwłaszcza ciepłą i słoneczną. Ogród o tej porze roku prezentuje się okazale, aż kipi swoim bogactwem
Gardener27 19:04, 11 wrz 2017

asiak napisał(a)
Przemek, wszystko piękne... ogród, rośliny, donice, zdjęcia
Kurcze, nie mogę znaleźć nic brzydkiego Idealny ogród

Dziękuję Asiu dojrzałe ogrody mają swój niepowtarzalny klimat, trzeba o nie dbać by go nie zatraciły.

frezja 19:44, 11 wrz 2017

Kipi, oj kipi bogactwem ta Twoja jesień.. trawy, poduchy pięknie na ławce ułożone...wszystko wzrok przyciąga.
19:49, 11 wrz 2017
Ale pięknie u Ciebie.
Trawka jaka zielona aż zatęskniło się za słoneczną pogodę.To kadry z teraz?
Piękne zdjęcia robisz,w jakim programie je obrabiasz?

Gardener27 19:53, 11 wrz 2017

frezja napisał(a)
Kipi, oj kipi bogactwem ta Twoja jesień.. trawy, poduchy pięknie na ławce ułożone...wszystko wzrok przyciąga.

Jak tu nie kochać jesieni ? nie da się Niedziela była u mnie bardzo słoneczna i leniwa, ogród to wdzięczny temat również pod względem relaxu
Gardener27 20:00, 11 wrz 2017

Kaska napisał(a)
Ale pięknie u Ciebie.
Trawka jaka zielona aż zatęskniło się za słoneczną pogodę.To kadry z teraz?
Piękne zdjęcia robisz,w jakim programie je obrabiasz?

Dziękuję Kasiu za miłe słowa i wizytę w moim ogrodzie
Zdjęcia jak najbardziej aktualne, zrobione w sobotę i niedzielę po wschodzie i przed zachodem słońca.
Używam starego aparatu ale robi przyzwoite zdjęcia, nie poddaje ich obróbce, czasem tylko dodaję napisy.
Kawa 20:39, 12 wrz 2017

Ile razy wejde oglądać twoje foty tyle razy odczuwam cos dziwnego. Wydaje mi się to takie nierealne. Twoj ogrod to totalna kuźnia piekna.
Patrzac na dodatki odnoszę wrażenie że jesteś wielkim romantykiem.
No chyba ze za tym ukrywa sie taka kobieta.
Pięknie masz
Dziękuję ze do mnie wpadasz mimo braku czasu
Macham