Gardener27
18:48, 11 wrz 2017

Niebieskie krzesła w warzywniku również bardzo mi się podobały ale nie przetrwały próby czasu, po 3 sezonach rozpadły się i korzystanie z nich było niebezpieczne, szukam godnego zastępstwa.
Biały płot był znakiem rozpoznawczym ogrodu ale wszystko ulega zmianom i nie pasował do obecnej wizji, poza tym był niepraktyczny i niepotrzebnie dzielił przestrzeń.
Czaple pojawiły się w tym sezonie i wrosły już w ogród, dobrze wiesz dlaczego się na nie skusiłem

Ogród warzywny przeszedł tej wiosny kolejną metamorfozę

Ławka przeznaczona na 3 osoby, bardzo solidna i wygodna, wykonana z drewna eukaliptusowego. Od trzech lat w ogrodzie, chowam ją do garażu na zimę, raz w sezonie impregnuję olejem bo stoi pod chmurką, doskonały zakup. W następnym sezonie jej miejsce zajmie kolejny klasyk wśród ławek tym razem z drewna teak.
Bez wątpienia mam słabość do donic, kompozycje zmieniają się w nich z każdą porą roku dzięki czemu cały czas jest ciekawie. Obiecuję sobie ograniczać pojemniki w ogrodzie z roślinami bo trzeba pilnować w nich wilgotności ale nie potrafię sobie odmówić kolejnych zakupów.