Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Warmia 17:27, 20 wrz 2017

Gardener27 napisał(a)
Hyhyhy ... Rozważniej trzeba dobierać słowa bo jeszcze nie dojechały a już o rośliny się biją

Jeszcze się nie bijemy. Na razie załatwiamy sprawę pokojowo
AsiaK_Z 17:31, 20 wrz 2017

Warmia napisał(a)

To tylko mi napisz jakie roślinki bierzesz, żebyśmy nie szarpały

Znasz mnie Marti dogadamy się na miejscu
Mirka 18:05, 20 wrz 2017

Ho ho ale się obkupiłeś Będzie co sadzić Ja w tyle z cebulowymi czasu brak na latanie po sklepach
Gardener27 19:26, 20 wrz 2017

Mireczko jeszcze w tamtym tygodniu podobnie jak Ty, ani jednej cebuli a dziś już zupełnie inna bajka. Więcej nie kupuję, mam wszystko co mi potrzeba brzy przywitać wiosnę Sadzenie u mnie do gruntu cebul to prawdziwy koszmar, nie dość że ciężka glina to jeszcze do tego przerośnięta kamieniami. Jak przestanie padać zabieram się do roboty, myślę że w dwa tygodnie dam radę.
Sebek 19:37, 20 wrz 2017

Gardener27 napisał(a)
Pogoda za oknem nie zachwyca, od paru dni pada deszcz i jest chłodno, wrzesień pokazał się od najgorszej strony ale liczę na poprawę. Wszelkie prace ogrodowe wstrzymane. Byłem w niedzielę w szkółce po chryzantemy do donic i wróciłem z kwitkiem, krzaczki jeszcze nie rozkwitły, trzeba czekać.
Udało mi się zakupić za to trochę cebulowych, będzie co sadzić ...

Ło Cię Panie!
sylwia_slomc... 19:51, 20 wrz 2017

Gardener27 napisał(a)

Srebrne kule ze stali nierdzewnej.

W piątek nie dam rady bo jestem w pracy, sobota zaplanowana, może uda mi się w niedzielę. Wybierasz się ?

Kurcze bez okularów ślipiłam
Ja będę raczej w piątek bo prosto po pracy
sylwia_slomc... 19:53, 20 wrz 2017

Piękne zakupy W L dzisiaj widziałam też takie wielkie cebule tulipanów, ale już dużo mam kupione i odpuściłam
MirellaB 10:38, 21 wrz 2017

Sporo cebulowych kupiłeś Ja czosnki główkowate likwiduję, bo źle je posadziłam, a tulipanów chyba kupować nie będę. Jakoś nie chce mi się sadzić Jeszcze cały październik może zmienię zdanie.

Oczami wyobraźni widzę Twoje wiosenne piękne donice
Mirka 10:55, 21 wrz 2017

Gardener27 napisał(a)
Mireczko jeszcze w tamtym tygodniu podobnie jak Ty, ani jednej cebuli a dziś już zupełnie inna bajka. Więcej nie kupuję, mam wszystko co mi potrzeba brzy przywitać wiosnę Sadzenie u mnie do gruntu cebul to prawdziwy koszmar, nie dość że ciężka glina to jeszcze do tego przerośnięta kamieniami. Jak przestanie padać zabieram się do roboty, myślę że w dwa tygodnie dam radę.
To może i ja w donicach jakieś cebulki bym posadzła Tylko gdzie je przetrzymać żeby nie dołować?Piwnica będzie dobra nie za ciepło im będzie.?W piwnicy także przechowuję dalie.
Iwonka 18:36, 21 wrz 2017

Gardener27 napisał(a)
Pogoda za oknem nie zachwyca, od paru dni pada deszcz i jest chłodno, wrzesień pokazał się od najgorszej strony ale liczę na poprawę. Wszelkie prace ogrodowe wstrzymane. Byłem w niedzielę w szkółce po chryzantemy do donic i wróciłem z kwitkiem, krzaczki jeszcze nie rozkwitły, trzeba czekać.
Udało mi się zakupić za to trochę cebulowych, będzie co sadzić ...

Czosnki, tych nigdy za wiele. W przeciwieństwie do tulipanów w gruncie ładnie się namnażają i nic ich nie zjada ...

Moje ulubione, tańszy i zbliżony wizualnie zamiennik Gladiatorów ...

Taką zrobiłeś reklamę tym czosnkom, że po raz pierwszy w życiu kupiłam i ja te cebule. Liczę na brak zainteresowania ich urodą ze strony podziemnych lokatorów A tak wogóle to witam nigdy u Ciebie nic nie pisałam, a ogród podglądam od dłuższego czasu. Piękny jest!