Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Nallar 10:40, 04 lip 2014

Przemku. Znalazłam nazwę o którą pytałeś w moim wątku to jest
Ligustrum owalifolium Aureum.
Nallar 15:51, 04 lip 2014

Wstawiłam zdjęcia dla Ciebie ale jakoś kiepska, może po zachodzie słonka zrobie raz jeszcze i je wymienię. W moim wątku na 23 stronie na ostatnim zdjęciu widać jaki jest duży, rośnie po prawej stronie lawsona, za peonią.
Gardener27 16:00, 04 lip 2014

Ewo bardzo dziękuję Ci za wszystko Mam trochę wyrzuty sumienia że tak Cię ganiam po ogrodzie ale wiesz jak to jest z tą ciekawością

Ciekaw jestem czy u mnie w szkółce też maja takiego ligustra Zrobiłbym sobie maleńki żywopłot wokół rabat
Napia 16:24, 04 lip 2014

Przemku róże ściółkuję cienko skoszoną trawą, którą pazurkmi delikatnie mieszam z ziemią.
Pelagonie u mnie w tym roku też nie zachwycają. Zawsze o tej porze były piękne i rozrośnięte, a w tym roku jakieś mizerne i nijakie.
Pozdrawiam
Pszczelarnia 16:29, 04 lip 2014

Ja tę różę 'Swany' mam w planach.
Nallar 16:51, 04 lip 2014

Gardener27 napisał(a)
Ewo bardzo dziękuję Ci za wszystko Mam trochę wyrzuty sumienia że tak Cię ganiam po ogrodzie ale wiesz jak to jest z tą ciekawością

Ciekaw jestem czy u mnie w szkółce też maja takiego ligustra Zrobiłbym sobie maleńki żywopłot wokół rabat

Bez wyrzutów Przemku, ja uwielbiam biegać po ogrodzie, dziś świeci słoneczko, dzień wolny od pracy zawodowej, więc co by nie pobiegać U mnie dziś było koszonko trawy tzw. za domem, przed domem może jutro. Wniskować można że kosiarkę zreperowałeś.
Gardener27 21:08, 04 lip 2014

Napia napisał(a)
Przemku róże ściółkuję cienko skoszoną trawą, którą pazurkmi delikatnie mieszam z ziemią.
Pelagonie u mnie w tym roku też nie zachwycają. Zawsze o tej porze były piękne i rozrośnięte, a w tym roku jakieś mizerne i nijakie.
Pozdrawiam

Ja w tamtym roku ściółkowałem w ten sposób ogórki Ograniczało to wzrost chwastów i transpirację wody i owoce zawsze były czyste nawet po deszczu

Moje pelargonie w skrzynkach na płocie nawet dają radę ale bluszczolistne w wiszących to obraz nędzy Wczoraj byłem w ogrodniczym i trochę nakupiłem Dosadziłem do tych wykazujących chęć życia lobelie i petunie Bardzo fajnie wyglądają tak w Angielskim stylu Mam nadzieję że dadzą radę Jutro jadę po resztę kwiatów a miały to być ostatnie zakupy jednorocznych He He He

Pozdrawiam
renatamama3 21:09, 04 lip 2014

Też ,mam różę Swany ,na skarpie jest ekstra chcę dokupić jeszcze ,ma jeszcze Alberich też super .Donoszę,że kupiłam Eden Rose za 21 zł.
Gardener27 21:14, 04 lip 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ja tę różę 'Swany' mam w planach.

Hej Ewa ! Fajnie że wpadłaś Swany mogę Ci polecić bo jestem z niej bardzo zadowolony choć nie mam jej długo Ciekaw jestem czy będą powtarzać kwitnienie tak jak wspominał sprzedawca

Ps. cudowny masz ogród Ilość użytych bylin jest imponująca

Pozdrawiam
Gardener27 21:18, 04 lip 2014

Nallar napisał(a)

Bez wyrzutów Przemku, ja uwielbiam biegać po ogrodzie, dziś świeci słoneczko, dzień wolny od pracy zawodowej, więc co by nie pobiegać U mnie dziś było koszonko trawy tzw. za domem, przed domem może jutro. Wniskować można że kosiarkę zreperowałeś.

Uff to dobrze

U mnie dzisiaj była patelnia Cały dzień spędziłem w ogrodzie Miałem co prawda zostawić trochę pracy na jutro ale wszystko ogarnąłem dzisiaj

Kosiarkę naprawiłem już w tamtym tygodniu ale dzisiaj bez drobnej reperacji się nie obyło

Pozdrawiam