Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Nallar 16:59, 05 lip 2014

Gardener27 napisał(a)

Ewa nie wiem czy teraz przy tych upałach najlepszy czas na cięcie Może wstrzymam się z tym jak się trochę ochłodzi i zrobię sadzonki na mój żywopłot

Pozdrawiam

Jeśli zaplanowałeś robienie sadzonek to faktycznie lepiej poczekać do sierpnia, września.
Jeśli zetniesz teraz tylko końce możesz poeksperymntować z ukorzenianiem sadzonek zielnych.
Katkak 17:06, 05 lip 2014

Nallar napisał(a)
No gratuluję, pewnie się cieszysz? Cena jak na taki okaz wydaje mi się ok.
Variegatum? mój chyba jest aureum, choć nie bardzo wiem jaka to różnica. Dostałeś instrukcję kiedy go ciąć?

Ja wiem: aureum to zielono żółte (moje żaróweczki ukochane), a variegatum zielono-białe. To błysnęłam
Nallar 17:10, 05 lip 2014

Katkak napisał(a)

Ja wiem: aureum to zielono żółte (moje żaróweczki ukochane), a variegatum zielono-białe. To błysnęłam

No to Kasia nas uświadomiła. Jaka ta nasza Kasieńka oblatana.
Gardener27 18:29, 05 lip 2014

jula81 napisał(a)

Dziękuję Przemku :* ależ Ty słowny jesteś
skoro tak dobrze się mają Twoje hortki malutkie to i ja się zabiorę za rozmnażanie ... tylko wcześniej przylecę po poradę do Ciebie - taką w szczegółach co i jak
miłego weekendu życzę
Ps. własnie wróciłam ze szkółki i zakupiłam pięknego miłorzęba szczepionego na pniu (cholerka drogi był bo całe 55zł.)

Zawsze służę pomocą jak będziesz mieć jakieś pytania

Dzisiaj dzień odwiedzin szkółek Koniecznie musisz pochwalić się nowym nabytkiem
Gardener27 18:31, 05 lip 2014

Nallar napisał(a)

Jeśli zaplanowałeś robienie sadzonek to faktycznie lepiej poczekać do sierpnia, września.
Jeśli zetniesz teraz tylko końce możesz poeksperymntować z ukorzenianiem sadzonek zielnych.

Ewa problem jest w tym że sam jeszcze nie wiem czego chcę Na razie cieszę się nowym nabytkiem w ogrodzie a z czasem podejmę decyzję czyli na dniach
Nallar 18:35, 05 lip 2014

Gardener27 napisał(a)

Ewa problem jest w tym że sam jeszcze nie wiem czego chcę Na razie cieszę się nowym nabytkiem w ogrodzie a z czasem podejmę decyzję czyli na dniach

Popieram co nagle to po..... Biegasz po ogrodzie szukając miejsca, czy miałeś już plan gdzie go wsadzisz?
Gardener27 18:44, 05 lip 2014

Nallar napisał(a)
No gratuluję, pewnie się cieszysz? Cena jak na taki okaz wydaje mi się ok.
Variegatum? mój chyba jest aureum, choć nie bardzo wiem jaka to różnica. Dostałeś instrukcję kiedy go ciąć?

Ja też się nie znam na tych nazwach ale prawie tak piękny jak Twój

Aż poszedłem mu się przyjrzeć z bliska jaki ma kolor Kasiu masz racje Liście są biało zielone Bystrzacha z Ciebie

Ewa to nie mamy takich samych ligustrów Może tego żółtego też gdzieś upoluje

Gardener27 18:47, 05 lip 2014

Nallar napisał(a)

Popieram co nagle to po..... Biegasz po ogrodzie szukając miejsca, czy miałeś już plan gdzie go wsadzisz?

Już posadzony pod balkonem Wybrałem mu reprezentacyjne miejsce Zastanawiam się tylko co z niego uformować przy tym cięciu ?
Katkak 18:58, 05 lip 2014

Nallar napisał(a)

Po byku Ewuś . Jeszcze w zeszłym roku myślałam, że rh to jakiś nawóz . Mam świra z tymi seledynowymi roślinkami i stąd wiem czym się różni aurea od variegata .
Nallar 19:03, 05 lip 2014

Katkak napisał(a)

Po byku Ewuś . Jeszcze w zeszłym roku myślałam, że rh to jakiś nawóz . Mam świra z tymi seledynowymi roślinkami i stąd wiem czym się różni aurea od variegata .

Szacun Kasieńko Dobrze że dzielisz się wiedzą, przecież jesteśmy tu po to żeby sobie pomagać.
Teraz wspólnie podpowiemy Przemkowi(skoro już jesteśmy w jego wątku) żeby osłaniał swoje maleńkie horcie bo się przebarwiają od słoneczka. Przemek słyszałeś?