Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 11:00, 05 lip 2014

Gardener27 11:16, 05 lip 2014

marysiak 12:52, 05 lip 2014

O rety, jaka piękna gęsta lawenda. Pieknie u Ciebie i taaaak kolorowo, pozdrawiam

Gardener27 14:52, 05 lip 2014

marysiak napisał(a)

O rety, jaka piękna gęsta lawenda. Pieknie u Ciebie i taaaak kolorowo, pozdrawiam

Bardzo dziękuję Lawenda ma już 5 lat i z roku na rok coraz ładniejsza

Pozdrawiam
Gardener27 15:00, 05 lip 2014

Ewa mam go Był u mnie w szkółce i jaki dorodny za całe 12 zł

Nallar 15:11, 05 lip 2014

No gratuluję, pewnie się cieszysz? Cena jak na taki okaz wydaje mi się ok.
Variegatum? mój chyba jest aureum, choć nie bardzo wiem jaka to różnica. Dostałeś instrukcję kiedy go ciąć?
Gardener27 15:17, 05 lip 2014

Nallar napisał(a)
No gratuluję, pewnie się cieszysz? Cena jak na taki okaz wydaje mi się ok.
Variegatum? mój chyba jest aureum, choć nie bardzo wiem jaka to różnica. Dostałeś instrukcję kiedy go ciąć?

Ja też się nie znam na tych nazwach ale prawie tak piękny jak Twój

Instrukcji nie dostałem ale byłem świadkiem ciekawego zajścia Pani w kolejce przed mną poprosiła o zapakowanie oddzielnie każdej dali 30cm żeby jej w samochodzie się dobrze wiozło Pan który sprzedawał mówi do niej że najlepiej te całe 3 sadzonki do jednej siateczki i wsadzi sobie za fotelem i będzie git Pani na to że jest klientem i ona tu rządzi Pan się nic nie odezwał po czym jak klientka poszła z zakupami mówi do mnie ,,I widzi pan jakich trudnych klientów tutaj mamy ,,
Nallar 15:28, 05 lip 2014

Gardener27 napisał(a)

Ja też się nie znam na tych nazwach ale prawie tak piękny jak Twój

Instrukcji nie dostałem ale byłem świadkiem ciekawego zajścia Pani w kolejce przed mną poprosiła o zapakowanie oddzielnie każdej dali 30cm żeby jej w samochodzie się dobrze wiozło Pan który sprzedawał mówi do niej że najlepiej te całe 3 sadzonki do jednej siateczki i wsadzi sobie za fotelem i będzie git Pani na to że jest klientem i ona tu rządzi Pan się nic nie odezwał po czym jak klientka poszła z zakupami mówi do mnie ,,I widzi pan jakich trudnych klientów tutaj mamy ,,

Ach ci sprzedawcy, chyba jeszcze nie do wszystkich dotarło że bez nas klientów z palcem do du... by nie trafili.
Twój nowy nabytek jest cudny, ciachnij mu gałązeczki każdą z 15-20 cm zaraz jak go wsadzisz, szybciutko zacznie się zageszczać. Niech rośnie zdrowo.
Gardener27 15:52, 05 lip 2014

Nallar napisał(a)

Ach ci sprzedawcy, chyba jeszcze nie do wszystkich dotarło że bez nas klientów z palcem do du... by nie trafili.
Twój nowy nabytek jest cudny, ciachnij mu gałązeczki każdą z 15-20 cm zaraz jak go wsadzisz, szybciutko zacznie się zageszczać. Niech rośnie zdrowo.

Ewa nie wiem czy teraz przy tych upałach najlepszy czas na cięcie Może wstrzymam się z tym jak się trochę ochłodzi i zrobię sadzonki na mój żywopłot

Pozdrawiam
jula81 16:50, 05 lip 2014

Gardener27 napisał(a)
Obiecane zdjęcie dla Julki Rano jak tylko wstałem od razu pobiegłem z aparatem pstryknąć fotkę hortensją Maleństawa są ale jak podrosną to będzie pięknie

Dziękuję Przemku :* ależ Ty słowny jesteś
skoro tak dobrze się mają Twoje hortki malutkie to i ja się zabiorę za rozmnażanie ... tylko wcześniej przylecę po poradę do Ciebie - taką w szczegółach co i jak
miłego weekendu życzę
Ps. własnie wróciłam ze szkółki i zakupiłam pięknego miłorzęba szczepionego na pniu (cholerka drogi był bo całe 55zł.)