Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 19:15, 23 lut 2019

Agnieszka Ogród przed domem mam wstępnie ogarnięty, nawet kawkę już zaliczyłem na tarasie. Ogród warzywny za domem nie ruszony, tam najwięcej pracy będzie z bylinami, czekam na cieplejszy weekend, w ten lepiej z domu nie wychodzić, zmarzłem dziś strasznie podczas robienia zdjęć.

Ewa Na wiosnę jeszcze poczekamy, przedwiośnie powolutku się rozkręca. Donice to świeży zakup, chciałbym ich więcej ale to melodia przyszłości.

Paweł Palenisko dawno już za mną chodziło, super się siedzi przy ogniu, zwłaszcza w chłodniejsze dni lub wieczory. Gwiazda z poświątecznej wyprzedaży, bez niej bym raczej nie kupił.

AsiaK_Z 19:20, 23 lut 2019

Pięknie Panie Przemku
Johanka77 19:21, 23 lut 2019

Witaj wiosennie!
Agania 19:29, 23 lut 2019

Ach te poświąteczne wyprzedaże...gdzie kupiłeś?...palenisko super i cudnie masz w ogrodzie...czekam na cebulowe w donicach...zaskoczysz jak zawsze
sylwia_slomc... 19:45, 23 lut 2019

Co Wy z tymi przebiśniegami Dziewczyny też dziś narzekaly, ze nasadziły i nic nie wyszło, a ja kolejny rok sadzę z kupnych cebulek i rosna i już kwitną nawet, może za głęboko je posadziliście czy co?

Widzę nowe elementyFajne:0
Bratki pojawiły się już na giełdzie, Anitka wczoraj kupiła
Magleska 19:53, 23 lut 2019

Pomimo ,że lutowy ....to Twój ogród jak zawsze zachwyca ...te detale ,ozdóbki ,krzesła ...robią niesamowity klimat i fotki robisz piękne - gra światłami - cudo .....ze mnie fotograf jeszcze marny ....staram się ,ale jeszcze długa droga hihi

Przebiśniegów nie sadziłam ,wiec ich nie szukam ,ale dziś zobaczyłam coraz więcej wschodzących tulipanów ,lub żonkili - nie potrafię rozpoznać ,po kłach co wschodzi
Gardener27 19:54, 23 lut 2019

Asia Dziękuję serdecznie Pani, strasznie dziś oficjalnie bym rzekł

Asia Cześć Wiosna na Gardenii się schowała, od poniedziałku podobno ma iść dalej

Agata Ogród powoli budzi się do życia, lubię ten ruch wiosenny, człowiek cieszy się jak dziecko z każdej najmniejszej wykonanej czynności. Na tulipany trzeba będzie w donicach poczekać, one zazwyczaj w kwietniu kwitną, reszta będzie wcześniej. Gwiazdę wziąłem ostatnią, szkółka po mojej stronie Wisły.
sylwia_slomc... 19:54, 23 lut 2019

Madzia tulipanki maja kły ciemniejsze i szpiczaste, żonkile zaokrąglone i zielone
Rumianka 20:05, 23 lut 2019

Pięknie masz nawet o tej porze roku...u mnie biało wszędzie, ślisko i dość mroźno ...o wiośnie na razie mogę zapomnieć...
Gardener27 20:11, 23 lut 2019

Sylwia Sylwia masz rękę do ogrodu, wszystko rośnie Ci jak na drożdżach. Z moich przebiśniegów nic nie będzie, rozgrzebałem dołki, cebulek brak. Podejrzewam że zgniły, śladów żerowania szkodników nie widziałem.

A widzisz a w czwartek jeszcze bratków na giełdzie nie było, w następną sobotę muszę jechać. Ja zainteresowany jestem tylko drobnokwiatowymi, dzięki za cynk.

Madziu Dziwną mamy pogodę w tym roku, zima byle jaka, byle lepsza była wiosna. Powolutku wyciągam dobrodziejstwo schowane przed zimą do ogrodu, sporo jeszcze mam w zanadrzu
Fotograf ze mnie marny, lepszy sprzęt by się przydał ale zawsze kasy szkoda bo inne wydatki się piętrzą.
U mnie też sporo tych nosków na rabatach już widać. Kły tulipanów stożkowate, narcyzy spłaszczone, po tym je rozpoznasz.