Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Nallar 21:13, 21 sie 2014

No tak, zdecydowanie widać łapkę "namiętnego" ogrodnika. Trawniczek, staranne kańciki, lalunia. Pierwszy raz widzę żeby ktoś był szczęśliwy że musi kosić trawę. Pomyśleć że wystarczyło zmienić kosiarkę.
Gardener27 21:20, 21 sie 2014

Nallar napisał(a)
No tak, zdecydowanie widać łapkę "namiętnego" ogrodnika. Trawniczek, staranne kańciki, lalunia. Pierwszy raz widzę żeby ktoś był szczęśliwy że musi kosić trawę. Pomyśleć że wystarczyło zmienić kosiarkę.

Oddech jesieni czuć na plecach i tak sobie ostatnio pomyślałem że jeszcze 2 miesiące i wszystko co tak kocham pójdzie spać i obudzi się dopiero na wiosnę Cieszę się wszystkim co związane z ogrodem nawet tym koszeniem trawy Nowa zabawka sprawia radochę zwłaszcza że przed każdym koszeniem w trakcie i po nie trzeba jej naprawiać
Mirella 21:36, 21 sie 2014

Gardener27 napisał(a)

Oddech jesieni czuć na plecach i tak sobie ostatnio pomyślałem że jeszcze 2 miesiące i wszystko co tak kocham pójdzie spać i obudzi się dopiero na wiosnę Cieszę się wszystkim co związane z ogrodem nawet tym koszeniem trawy Nowa zabawka sprawia radochę zwłaszcza że przed każdym koszeniem w trakcie i po nie trzeba jej naprawiać

Mam tak jak Ty, cieszy mnie wszystko co związane z pracami w ogrodzie.

A mnie, jest szkoda lata..............
Ewa_w_ogrodzie 21:48, 21 sie 2014

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/68/687704/original.JPG[/img]
co to za piękne fioletowe rośliny wokół kulek bukszpanowych? Może żurawki?
Gardener27 21:53, 21 sie 2014

Mirella napisał(a)

Mam tak jak Ty, cieszy mnie wszystko co związane z pracami w ogrodzie.

A mnie, jest szkoda lata..............

Mi też szkoda lata a tak szczerze mówiąc to co to było za lato ? Parę ciepłych dni i cały czas padał deszcz Brrr ...Mam tylko nadzieję że będziemy przynajmniej mieć Polską złotą jesień
Gardener27 22:01, 21 sie 2014

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)

co to za piękne fioletowe rośliny wokół kulek bukszpanowych? Może żurawki?

Nie to nie żurawki choć mogły by z nimi konkurować gdyby w naszym klimacie zimowały w gruncie (trzeba je wykopywać na zimę ) To szczawik a dokładniej Oxalis Burgundy Wine Wspaniale rośnie zarówno w domu jak i w ogrodzie Występuje również w innych wariantach kolorystycznych np. różowy/biały kwiat na zielonym liściu choć ten w kolorze burgundu przemawia do mnie najbardziej

GosiaJoanna 22:05, 21 sie 2014

Przemo a co tak bardzo nasycone te Twoje fotki, zieleń aż w oczy pali a może to ja zzieleniałam z zazdrości o Twój ogród heheh pozdro
Juzia 22:09, 21 sie 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Przemo a co tak bardzo nasycone te Twoje fotki, zieleń aż w oczy pali a może to ja zzieleniałam z zazdrości o Twój ogród heheh pozdro

Mi też wali po gałach
Gardener27 22:15, 21 sie 2014

GosiaJoanna napisał(a)

Zzieleniałaś z zazdrości He he he U mnie od miesiąca z drobnymi przerwami cały czas pada Wszystko rośnie na potęgę a najbardziej chwasty Trawa zieleniutka jak na wiosnę, koszę dwa razy w tygodniu Przynajmniej problem z podlewaniem mam z głowy

Macham
Gardener27 22:17, 21 sie 2014

Juzia_G napisał(a)

Mi też wali po gałach

U mnie na laptopiku kolory w normie ale muszę odpalić stacjonarnego i sprawdzić jak to tam wygląda Może filtr muszę przestawić w aparacie na mniej dający po gałach