Przemku, zazdroszczę ja mogę działać w ogrodzie tyllo późnym popołudniem po powrocie z pracy. A pogoda i wczoraj i dzisiaj piękna, na sadzenie cebulowych w sam raz dzisiaj nie zdążę, może w czwartek, a mam do wsadzenia tulipany, czosnki i szafirki
Odpoczywać będę ... kiedyś
Pozdrawiam ciepło
Agnieszko miałem parę dni wolnego wiec korzystałem a że i pogoda dopisała w tym czasie to jeszcze lepiej Zazwyczaj tylko w soboty działam na większa skale w ogrodzie w tygodniu ograniczam się tylko do podlewania doniczkowych Sadzenie cebulowych u mnie to koszmar bo nie dość że ich sporo to ziemia jest beznadziejna Mokre glińsko poprzerastane kamieniami Brr
Fotki obejrzałam, jak zwykle na tip- top!
Mam pytanko- kiedy sadziłeś cebule tulipanów do swoich słynnych donic?
I czy trzymałeś je na dworze całą zimę? Mam zamiar posadzić tak hiacynty i żonkili- myślisz, że to dobry pomysł?
Ja swoje tulipany sadziłem bardzo późno bo 24 grudnia Udało mi się kupic za grosze na wyprzedaży w sieci Myślę że październik jest dobrym miesiącem na sadzenie cebulek w donicach Moje drewniane skrzynie były całą zimę na zewnątrz i powiem Ci że tochę ich wymarzło choć zima była łagodna Reszta posadzona była w donicach które dałem radę unieść i na zimę trafiły do pomieszczenia gospodarczego które nie było ogrzewane W tym roku raczej nie bedę sadził tulipanów bo nie mam wolnych pojemników Wszystkie są zajete przez hortensje klony palmowe i szmaragdy Hiacynty i żonkile to bardzo dobry pomysł ja bym tam jeszcze szafirki widział ale najlepiej by było je na zime zadołować lub wnieść do takiego pomieszczenia gdzie nie bedą narazone na niska temperature Nie waiadomo jaka bedzie zima a zawsze trzeba być przygotowanym na najgorsze
Kosmos czekoladowy, ma taki dziwny kolorek, chyba mnie nie rusza, ale siałam kiedyś kosmos pełny i był całkiem ciekawy, ale raczej wyższy podobnie jak ten zwykły.