Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Napia 13:45, 09 wrz 2014

Gardener27 napisał(a)
Agnieszko dzisiaj zupełnie zapomniałem o jesieni i cieszyłem się upalnym dniem, w cieniu termometr pokazywał 25 stopni Już nie pamiętam kiedy ostatnio u mnie była taka piękna pogoda Przed obiadem wypieliłem rabaty, poprzycinałem uschnięte kwiatostany i zacząłem sadzić tulipany Po południu oddałem się błogiemu lenistwu w towarzystwie znajomych którzy wpadli z wizytą

Macham

Przemku, zazdroszczę ja mogę działać w ogrodzie tyllo późnym popołudniem po powrocie z pracy. A pogoda i wczoraj i dzisiaj piękna, na sadzenie cebulowych w sam raz dzisiaj nie zdążę, może w czwartek, a mam do wsadzenia tulipany, czosnki i szafirki
Odpoczywać będę ... kiedyś
Pozdrawiam ciepło
Napia 13:47, 09 wrz 2014

marta_d napisał(a)
znalazłam chętną na lilie

O mnie myślisz?
Gardener27 14:17, 09 wrz 2014

Napia napisał(a)

Przemku, zazdroszczę ja mogę działać w ogrodzie tyllo późnym popołudniem po powrocie z pracy. A pogoda i wczoraj i dzisiaj piękna, na sadzenie cebulowych w sam raz dzisiaj nie zdążę, może w czwartek, a mam do wsadzenia tulipany, czosnki i szafirki
Odpoczywać będę ... kiedyś
Pozdrawiam ciepło

Agnieszko miałem parę dni wolnego wiec korzystałem a że i pogoda dopisała w tym czasie to jeszcze lepiej Zazwyczaj tylko w soboty działam na większa skale w ogrodzie w tygodniu ograniczam się tylko do podlewania doniczkowych Sadzenie cebulowych u mnie to koszmar bo nie dość że ich sporo to ziemia jest beznadziejna Mokre glińsko poprzerastane kamieniami Brr

O mnie myślisz?

Nic mi na ten temat nie wiadomo To Ty ?
Anita1978 14:55, 09 wrz 2014

Fotki obejrzałam, jak zwykle na tip- top!
Mam pytanko- kiedy sadziłeś cebule tulipanów do swoich słynnych donic?
I czy trzymałeś je na dworze całą zimę? Mam zamiar posadzić tak hiacynty i żonkili- myślisz, że to dobry pomysł?
Gardener27 15:28, 09 wrz 2014

Anita1978 napisał(a)
Fotki obejrzałam, jak zwykle na tip- top!
Mam pytanko- kiedy sadziłeś cebule tulipanów do swoich słynnych donic?
I czy trzymałeś je na dworze całą zimę? Mam zamiar posadzić tak hiacynty i żonkili- myślisz, że to dobry pomysł?

Ja swoje tulipany sadziłem bardzo późno bo 24 grudnia Udało mi się kupic za grosze na wyprzedaży w sieci Myślę że październik jest dobrym miesiącem na sadzenie cebulek w donicach Moje drewniane skrzynie były całą zimę na zewnątrz i powiem Ci że tochę ich wymarzło choć zima była łagodna Reszta posadzona była w donicach które dałem radę unieść i na zimę trafiły do pomieszczenia gospodarczego które nie było ogrzewane W tym roku raczej nie bedę sadził tulipanów bo nie mam wolnych pojemników Wszystkie są zajete przez hortensje klony palmowe i szmaragdy Hiacynty i żonkile to bardzo dobry pomysł ja bym tam jeszcze szafirki widział ale najlepiej by było je na zime zadołować lub wnieść do takiego pomieszczenia gdzie nie bedą narazone na niska temperature Nie waiadomo jaka bedzie zima a zawsze trzeba być przygotowanym na najgorsze
laurowisnia 15:40, 09 wrz 2014

Kosmos czekoladowy, ma taki dziwny kolorek, chyba mnie nie rusza, ale siałam kiedyś kosmos pełny i był całkiem ciekawy, ale raczej wyższy podobnie jak ten zwykły.
Gardener27 15:52, 09 wrz 2014

laurowisnia napisał(a)
Kosmos czekoladowy, ma taki dziwny kolorek, chyba mnie nie rusza, ale siałam kiedyś kosmos pełny i był całkiem ciekawy, ale raczej wyższy podobnie jak ten zwykły.

Mi ten kolor nawet się podoba ale co najważniejsze podobno kwiaty pachną czekoladą tylko nie wiem jak u niego z zimowaniem w naszych warunkach

Dobrze że wspomniałaś o tych o pełnych kwiatach bo nie widziałem ich nigdzie Też bardzo ciekawie wygladają

Napia 15:53, 09 wrz 2014

Gardener27 napisał(a)

Nic mi na ten temat nie wiadomo To Ty ?

Przemku, pytanie było skierowane do Marty, z którą rozmawiałam wcześniej o liliach tak że to nie ja
Ale pozdrawiam serdecznie i macham
Gardener27 15:55, 09 wrz 2014

Napia napisał(a)

Przemku, pytanie było skierowane do Marty, z którą rozmawiałam wcześniej o liliach tak że to nie ja
Ale pozdrawiam serdecznie i macham

Agnieszko musisz się ładnie do niej uśmiechnąć

Pozdrawiam
Gardener27 16:18, 09 wrz 2014