Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

dajana 21:34, 16 mar 2014

Wiem co się czuję kiedy się czeka na zamówione roślinki jak do tej pory nigdy się nie zawiodłam a cieszyłam sie jak dziecko przy rozpakowaniu .Czekam również na przesyłkę różNie mam tylko sprawdzonego miejsca z trawami bo jeszcze nigdy ich nie zamawiałam, a chciałabym bardzo Wiesz do czego zmierzam prawda? teraz wszyscy cie będą prosić o namiary ,a ze jesteś uczynny i niezwykle sympatyczny to wiem ze nie odmówisz .Nie musisz się rumienić , pochwały i miłe słowa wyrażane pod twoim adresem są w pełni zasłużone .
Anita1978 21:43, 16 mar 2014

Ja zamawiałam kiedyś trawki przez net, ale dostałam kiepściutkie sadzonki....lepiej kupić chyba w pełni sezonu-wtedy widać co sie kupuje....a teraz to przychodzi gola doniczka....niby moc w korzeniu
Ja kiedyś kupiłam Kostrzewy w Brico i rosną pięknie! No i w szkółkach są też ładne okazy, ale poczekam do sezonu letniego- mozna ładniejsze sadzonki kupić...
Chociaż oczywiście mam nadzieje, że Ty dobrze trafiłeś!
Wiosną i jesienią to dobrze jest róże kupowač- z gołym korzeniem- są też tańsze
Gardener27 22:02, 16 mar 2014

Ja ostatnio zamawiałem hortensje i miałem przejścia z kurierem Nie chciało mu się znaleźć mojego domu i chciał odesłać paczkę z powrotem bo rzekomo adres się nie zgadzał Poruszyłem niebo i ziemię i ta przesyłka do mnie dotarła ale w momencie ,,wręczania,, mi jej szanowny pan kurier cisnął nią o ziemię że aż podskoczyła Nie życzę nikomu takich pośredników

Ech .........Dajana teraz to dopiero jestem buraczek
Gardener27 22:07, 16 mar 2014

Anita1978 napisał(a)
Ja zamawiałam kiedyś trawki przez net, ale dostałam kiepściutkie sadzonki....lepiej kupić chyba w pełni sezonu-wtedy widać co sie kupuje....a teraz to przychodzi gola doniczka....niby moc w korzeniu
Ja kiedyś kupiłam Kostrzewy w Brico i rosną pięknie! No i w szkółkach są też ładne okazy, ale poczekam do sezonu letniego- mozna ładniejsze sadzonki kupić...
Chociaż oczywiście mam nadzieje, że Ty dobrze trafiłeś!
Wiosną i jesienią to dobrze jest róże kupowač- z gołym korzeniem- są też tańsze

Oczywiście masz rację że najlepiej jest kupować w szkółce kiedy roślinki prezentują się w całej swej okazałości Widzisz wtedy co kupujesz ale ceny potrafią być nawet pięciokrotnie wyższe od tych zamawianych przez internet Ja należę do oszczędnych ogrodników i niestety niecierpliwych chodź nad tym pracuję Te sadzoneczki których się spodziewam wznowiły już wegetację i mają zielone liście bo widziałem u dziewczyn do których już przyszły Mam nadzieję że nie będę żałował
MagdalenaK8 11:37, 17 mar 2014

Gardener27 napisał(a)
Madziu masz wiadomość

Najgorsze dla mnie jest to oczekiwanie na paczkę bo nigdy nie mogę się doczekać tych cudeniek które pozamawiałem kiedy do mnie dotrą Chyba wiecie o czym mówię

Dziękuję... oj znam ten ból oczekiwania .
eugenia_stef... 14:51, 17 mar 2014

Gardener27 napisał(a)
Dopadło mnie przesilenie wiosenne i nie mam na nic siły A Wy jak sobie radzicie na froncie ogrodowym?

Witaj Przemku a ja jestem załamana że się tak ochłodziło i nie można długo pobyć w ogrodzie mnie brakuje tego wiosennego ruchu w ogrodzie
eugenia_stef... 14:54, 17 mar 2014

Gardener27 napisał(a)
Ja ostatnio zamawiałem hortensje i miałem przejścia z kurierem Nie chciało mu się znaleźć mojego domu i chciał odesłać paczkę z powrotem bo rzekomo adres się nie zgadzał Poruszyłem niebo i ziemię i ta przesyłka do mnie dotarła ale w momencie ,,wręczania,, mi jej szanowny pan kurier cisnął nią o ziemię że aż podskoczyła Nie życzę nikomu takich pośredników

Ech .........Dajana teraz to dopiero jestem buraczek

Ja do tej pory nie spotkałam takiego dostarczyciela przesyłek mam szczęście jakoś są mili , tez czekam na 2 przesyłki .
iwonaal 15:21, 17 mar 2014

Mi się też jeszcze nie zdarzyło, za to z listonoszem to, ho, ho...
Ewa4 16:06, 17 mar 2014

Przeczytałam ostatnie dwie stronki na resztę wpadnę wieczorkiem a odnośnie traw zamawianych z netu ja mam na świerzo wstawione trawki ,które zamawiałam 13.marca i są bardzo ładne sadzonki a i cena też przystępna także z traw jestem zadowolona . Wątek zaznaczam na poczytanie wieczorne.Pozdrawiam
Gardener27 17:05, 17 mar 2014

eugenia_stefanska napisał(a)

Ja do tej pory nie spotkałam takiego dostarczyciela przesyłek mam szczęście jakoś są mili , tez czekam na 2 przesyłki .

Hej Geniu! Ja też ubolewam nad tą pogodą Było tak cudownie i wiosennie a tu taka zmiana U mnie ciąg dalszy deszczu i wiatrów Na taką pogodę to nawet z domu się nie chce wychodzić Miałem dzisiaj malować obeliski na róże na niebiesko ale chyba sobie daruję

Z tym kurierem to też pierwszy raz mi się zdarzyło i mam nadzieję że się nie powtórzy Pozdrawiam!