Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 19:27, 05 paź 2014

Napia napisał(a)

Ale cudnie
Jeżówki i rącznik(?) prześliczne
I poprzednie już jesienne czy prawie jesienne spojrzenie na ogród...
Ładnie masz poplanowane linie rabat, takie łagodne łuki są idealne. Wiosną będę musiała nieco zaokrąglić moje, bo są za ostre ale najpierw muszę przygotować jakieś nasadzenia, żeby nie było łysych placków

Dziękuję Agnieszko Co roku sieję rączniki i choć jest z tym trochę zachodu to o tej porze gdy są jak drzewa uwielbiam je na rabatach Jeżówek nie mam zbyt wiele ale myślę że w następnym sezonie kolekcja znacznie się powiększy
Linię rabat wymusiły nasadzenia jednych z pierwszych krzewów Teraz dla ułatwienia życia wszystko co kwitnące po jednej stronie a po drugiej trawnik
Jakie łyse polany ? przecież u Ciebie jest szał roślin

Macham
Benia 19:49, 05 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Dziękuję Agnieszko Co roku sieję rączniki i choć jest z tym trochę zachodu to o tej porze gdy są jak drzewa uwielbiam je na rabatach Jeżówek nie mam zbyt wiele ale myślę że w następnym sezonie kolekcja znacznie się powiększy
Linię rabat wymusiły nasadzenia jednych z pierwszych krzewów Teraz dla ułatwienia życia wszystko co kwitnące po jednej stronie a po drugiej trawnik
Jakie łyse polany ? przecież u Ciebie jest szał roślin

Macham

Odnośnie rączników, mam pytanie jak duże u Ciebie urosły bo u mnie w tym roku dwa okazy maja ponad dwa metry a w drugim miejscu ledwo od ziemi odrósł, to chyba uzależnione od ziemi, bo ten olbrzym przez cały rok nie był niczym nawożony, aż pewnie trudno w to uwierzyć ale naprawdę tak było. W tym roku wysiane od niechcenia, posadzone bo coś trzeba było z nimi zrobić a one tak poszły w górę. A jak przez inne lata z nawozami latałam, chuchałam i dmuchałam to takie karły były
Gardener27 20:03, 05 paź 2014

Benia napisał(a)

Odnośnie rączników, mam pytanie jak duże u Ciebie urosły bo u mnie w tym roku dwa okazy maja ponad dwa metry a w drugim miejscu ledwo od ziemi odrósł, to chyba uzależnione od ziemi, bo ten olbrzym przez cały rok nie był niczym nawożony, aż pewnie trudno w to uwierzyć ale naprawdę tak było. W tym roku wysiane od niechcenia, posadzone bo coś trzeba było z nimi zrobić a one tak poszły w górę. A jak przez inne lata z nawozami latałam, chuchałam i dmuchałam to takie karły były

U mnie tak samo z racznikami Jedne osiągnęły nawet 2 m niczym nienawożone a inne mają ok 50 cm Wszystko chyba zależy od ziemi na jakiej rosną

Benia 20:19, 05 paź 2014

ojej, nie dość że opisałeś to jeszcze jaka dokumentacja dołączona widzę,że masz trochę tych jednorocznych nasadzone
Gardener27 20:31, 05 paź 2014

Akurat miałem fotki pod ręką Jednorocznych jest u mnie sporo ale z każdym rokiem coraz mniej Byliny i krzewy zajmują coraz więcej miejsca i na nowe obsadzenia miejsca brak W tym roku najbardziej zawiodłem się na kwiatach w donicach i skrzynkach które nie zdążyły jeszcze urosnąć a już padły przez deszcze których w tym sezonie było bardzo dużo
Benia 20:58, 05 paź 2014

widziałam fotki wcześniejsze,kwiatki w donicach i skrzynkach, bratki moje ulubione wiosenne nasadzenia w skrzynkach i tulipany w doniczkach, rewelacja bo nie tylko ogród sam w sobie i pelargonii tyle... bardzo ładnie to wygląda u Ciebie
Ewa_w_ogrodzie 21:04, 05 paź 2014

Przemek niezłe masz znajomości Małyszowie no no. Fakt do Krakowa właściwie rzut beretem
Gardener27 21:07, 05 paź 2014

Benia napisał(a)
widziałam fotki wcześniejsze,kwiatki w donicach i skrzynkach, bratki moje ulubione wiosenne nasadzenia w skrzynkach i tulipany w doniczkach, rewelacja bo nie tylko ogród sam w sobie i pelargonii tyle... bardzo ładnie to wygląda u Ciebie

Widzę że dokładnie przestudiowałaś mój wątek Faktycznie tych donic i skrzynek jest u mnie sporo a od samej wiosny aż do jesieni przechodzi przez nie mnóstwo roślin w różnych kompozycjach

Gardener27 21:12, 05 paź 2014

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Przemek niezłe masz znajomości Małyszowie no no. Fakt do Krakowa właściwie rzut beretem

A nie mówiłem Znajomości to może za dużo powiedziane Rozmawialiśmy ze sobą parę razy bo Iza studiowała inny kierunek Jej mąż jak raz pojawił się na uczelni to zrobił sensację
Benia 21:13, 05 paź 2014

No i fajnie, jest z tym pracy ale elekt końcowy - bezcenny
A watek przestudiowałam kiedyś od początku, skupiając się głównie na obrazkach
ale ważne, że przestudiowałam

Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocy życzę