Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Dorota123 20:03, 12 paź 2014

Przemku masz fajne rączniki ich owocostany są piękne, czy dają się zasuszyć do późniejszych dekoracji? Na pewno coś bym wykombinowała. U mnie miejsca brak na tak duże rośliny.
Gardener27 20:19, 12 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Przemku masz fajne rączniki ich owocostany są piękne, czy dają się zasuszyć do późniejszych dekoracji? Na pewno coś bym wykombinowała. U mnie miejsca brak na tak duże rośliny.

Rączniki nie zawsze są takie duże Wszystko zależy od podłoża na jakim rosną Ja mam w jednym miejscu malutkie ok 0.5 m a inne takie wielkie

Ja późną jesienią ścinam rączniki i suszę by nasiona lepiej dojrzały Do dekoracji będą idealne Na pewno wyczarowałabyś z nich jakieś cudeńka
Nallar 21:28, 12 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Nowe foty .... oczywiście będą ... kiedyś Heheee

Pozdrawiam

Kiedyś??? Wstawiaj jesienne fotki i nie ociągaj się.
Jeśli to nie tajemnica to napisz co u babci... mam nadzieję że lepiej.
Dorota123 22:02, 12 paź 2014

Dziękuję za odpowiedź i jeszcze kolejne pytanie.Kiedy trzeba wysiać, czy wystarczy do gruntu?, czy w doniczkę wczesną wiosną.
Gardener27 22:27, 12 paź 2014

Nallar napisał(a)

Kiedyś??? Wstawiaj jesienne fotki i nie ociągaj się.
Jeśli to nie tajemnica to napisz co u babci... mam nadzieję że lepiej.

Ewo nie tak dawno umieściłem jesienne fotki z ogrodu Czasem mam wrażenie że cały czas pokazuję to samo i może już jesteście znudzeni

Babcia ma lepsze i gorsze dni Odwiedzam ją często ale widzę że ze zdrowiem jest coraz gorzej Jestem dobrej myśli i mam nadzieję że będzie z nami jeszcze bardzo długo
Gardener27 22:35, 12 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję za odpowiedź i jeszcze kolejne pytanie.Kiedy trzeba wysiać, czy wystarczy do gruntu?, czy w doniczkę wczesną wiosną.

Ja z nasionami rącznika co roku robię tak samo W połowie kwietnia najpierw moczę nasiona w wodzie przez 10 godzin a później sadzę do doniczek w domu Moczenie nasion powoduje że szybciej wschodzą Można też sadzić od razu do gruntu po ostatnich przymrozkach ale rośliny w sezonie nie osiągną dużych rozmiarów a skoro nie chcesz takich wielkoludów to może to jest dobry sposób dla Ciebie
Nallar 22:41, 12 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Ewo nie tak dawno umieściłem jesienne fotki z ogrodu Czasem mam wrażenie że cały czas pokazuję to samo i może już jesteście znudzeni

Babcia ma lepsze i gorsze dni Odwiedzam ją często ale widzę że ze zdrowiem jest coraz gorzej Jestem dobrej myśli i mam nadzieję że będzie z nami jeszcze bardzo długo

Pozytywne myśli.... aby nigdy Cię nie opuszczały, nadzieja zawsze umiera ostatnia. Zyczę dużo zdrówka babci, a Tobie siły.
Znudzeni zdjęciami? Co Ty wypisujesz? Zobacz ilu masz odwiedzających, jak myślisz po co tu zaglądają?
Gardener27 22:57, 12 paź 2014

Nallar napisał(a)

Pozytywne myśli.... aby nigdy Cię nie opuszczały, nadzieja zawsze umiera ostatnia. Zyczę dużo zdrówka babci, a Tobie siły.
Znudzeni zdjęciami? Co Ty wypisujesz? Zobacz ilu masz odwiedzających, jak myślisz po co tu zaglądają?

Bardzo dziękuję

Jakoś nie przywiązuję uwagi do statystyk Jestem tutaj bo uwielbiam z Wami rozmawiać o pasji jaka nas łączy i nie tylko W moim gronie znajomych jest bardzo mało fanów ogrodnictwa a czasem nawet patrzą na mnie jak na wariata Hahaaa Tutaj czuję się jak ryba w wodzie
Nallar 23:07, 12 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Bardzo dziękuję

Jakoś nie przywiązuję uwagi do statystyk Jestem tutaj bo uwielbiam z Wami rozmawiać o pasji jaka nas łączy i nie tylko W moim gronie znajomych jest bardzo mało fanów ogrodnictwa a czasem nawet patrzą na mnie jak na wariata Hahaaa Tutaj czuję się jak ryba w wodzie

I tak trzymaj.
renatamama3 07:25, 13 paź 2014

Przemku,jak tam idą zmiany ? Też zmieniam 2 rabaty ,koło i koło drewutni troszku ,bo kupiłam nowego lokatora buczka.pozdrawiam i czekam na foty zmian