Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 19:10, 21 lis 2014

Juzia_G napisał(a)

Chyba szuflę i do odśnieżania

Zapowiadają ocieplenie w następnym tygodniu więc myślę że nie będzie aż tak źle a zimy podobno ma nie być

Gardener27 19:16, 21 lis 2014

makkasia napisał(a)

Przemku z tego co czytam na O to większość ogrodniczek robi wszystko sama albo prawie sama Stąd te nasze bóle pleców, krzyży, barków, łopatek itd.
Jeśli chodzi o rabatę z Vanilkami to uważam, że jedynie lawenda może mieć kłopoty ze względu na mniejsze nasłonecznienie i kwaśność gleby.
Wszystko okaże się w praniu. Oby wszystko pięknie rosło bo ta rabata jest piękna
ściskam

Równouprawnienie jednym słowem Panie naprawiają samochody, budują domy i drogi a panowie piorą, gotują i wychowują dzieci Podziały na meskie i żeńskie obowiązki coraz bardziej się zacierają

O rośliny na rabacie w ogóle się nie martwię Hortensje mają kwaśną ziemię a reszta zwykłą ogrodową W sezonie każda roślina dostaje indywidualny nawóz i doskonale sobie radzą

Anita1978 19:19, 21 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Muszę poszukać foto swoich Vanilek, bo jakoś nie pamiętam aby były tak seledynowe/żółte Ale skleroza lekka już mi przysługuje

Myślę, że cały sekret koloru horti tkwi w korekcie zdjęcia
Gardener27 19:20, 21 lis 2014

Agcia napisał(a)

Makkasiu Przemkowi nie tyle chodziło o prace typowe w ogrodzie na rabatach ale o małą architekturę i nie tylko np.wytyczanie i wykonanie płotu, słupków, furtek, projektowanie i realizacja tarasu na fundamencie, domki dla ptaków i owadów i różne prace z drewna z odzysku.

Kobietki na ogrodowisku mamy bardzo zdolne, pomysłowe i pracowite jak mróweczki. Sama praca z grabkami, szpadlem itp.wykańcza i chodzimy czasem jak paralityki

Nic dodać nic ująć Dokładnie tak Podziwiam Was za to że jesteście pracowite i nie boicie się nowych wyzwań a przy tym bardzo kreatywne

Pozdrawiam

Gardener27 19:37, 21 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Gardenerze, co to za żółtawe hortensje? Pierwszy raz w życiu widzę. Świetny zestaw.

Pszczółko dobrze je znasz to Hortensje bukietowe Renhy VANILLE FRAISE Na początku są limonkowe a później zmieniają barwę

Gardener27 19:44, 21 lis 2014

Anita1978 napisał(a)
A tu jak zwykle jak w ulu!
Pogaduszki i pośmiać sie mozna !
Zestaw hortensja i lawenda widzę poraz pierwszy, pewnie tak jak pisze Ania , ze względu na inne wymagania glebowe! Ale wyglada cudnie, to fakt!

Fajnie Anitko że wpadłaś Ja takiego połączenia też u nikogo jeszcze nie widziałem Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana

Gardener27 19:47, 21 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Muszę poszukać foto swoich Vanilek, bo jakoś nie pamiętam aby były tak seledynowe/żółte Ale skleroza lekka już mi przysługuje

Poszukaj to porównamy

Myślę że sklerozie ciężko będzie Cię dogonić Hahaha

Gardener27 19:51, 21 lis 2014

Anita1978 napisał(a)

Myślę, że cały sekret koloru horti tkwi w korekcie zdjęcia

Nic z tych rzeczy Spójrz na zdjęcia Młode są limonkowe a te starsze już nabierają rumieńców

Ewa777 20:06, 21 lis 2014

Gardener27 napisał(a)

Pszczółko dobrze je znasz to Hortensje bukietowe Renhy VANILLE FRAISE Na początku są limonkowe a później zmieniają barwę

Po tych zdjęciach jestem zachwycona Vanille Fraise. Te przebarwienia mnie urzekają. Nie miałam ich na liście zakupów, ale chyba będę musiała to zmienić. Eh! Tyle hortensji chciałabym jeszcze mieć!!!!

Przemku, wrzuciłam u siebie zdjęcia porównawcze bonzaia jałowcowego sprzed lat i teraz.
Gardener27 20:33, 21 lis 2014

Ewa777 napisał(a)

Po tych zdjęciach jestem zachwycona Vanille Fraise. Te przebarwienia mnie urzekają. Nie miałam ich na liście zakupów, ale chyba będę musiała to zmienić. Eh! Tyle hortensji chciałabym jeszcze mieć!!!!

Przemku, wrzuciłam u siebie zdjęcia porównawcze bonzaia jałowcowego sprzed lat i teraz.

Polecam je bardzo serdecznie Mało wymagające rośliny wręcz żelazne Rabata ta powstała od zera w tym sezonie i tak szybko się rozrosła że sam nie mogę w to uwierzyć Pędzę do Ciebie