Vanilki kupowałem przez internet Szkółka z długą tradycją i dobrą opinią więc myślę że raczej do pomyłki nie doszło ... choć nigdy nie można być pewnym Parę sztuk dostali znajomi ale u nich nie zakwitły w tym roku W następnym sezonie porównamy czy też będą limonkowe
Dzisiaj miałem bardzo pracowity dzień Pogoda pozwala jeszcze na pracę w ogrodzie więc korzystam w miarę możliwości Rano pojechałem do szkółki zobaczyć czy mają jeszcze coś ciekawego Przytargałem kolejne hortensje Limelight i posadziłem na tle żywotników by rozświetliły swymi kwiatami to cieniste miejsce Posadziłem resztę tulipanów do skrzynek i donic Hiacynty rozgościły się w bali z hostami i myślę że w tym roku to już absolutny i definitywny koniec z cebulowymi Długo zastanawiałem się co zrobić ze stipami bo choć zimy mroźnej nie zapowiadają to żal by było je stracić Wykopałem, podzieliłem i wsadziłem do doniczek po czym wniosłem do gospodarczego gdzie zimą temp oscyluje wokół 0 stopni Myślę że to najlepsze dla nich rozwiązanie a ja nie będę się o nie martwił